Kokolino, potpuno se slažem da je u RH službeni jezik hrvatski i u neku me ruku vrijeđa kad stanovnici neke (u ovom slučaju moje) države ne znaju službeni jezik. A toga u mome kutku svijeta ima napretek.
Možda sam naivna, ali vjerujem da ako je netko zaposlenik neke javne ustanove u RH, bilo na određeno, bilo na neodređeno vrijeme, ima "čiste" papire. Tako je bar u ustanovi u kojoj ja radim (koja doduše nije medicinska).
Ovdje sam iznijela svoje iskustvo kao pacijent i ne želim biti ničiji odvjetnik. Pogotovo jer nisam unutar zdravstvenog sustava ni struke pa mogu neke stvari krivo tumačiti. Dovoljno sam oprezna i zdravorazumna da ne želim donositi konačni sud o uspješnosti na meni izvršenog zahvata. Ali da sam zasad zadovoljna- jesam. Ne vjerujem da bi negdje drugo bila zadovoljnija. Zadovoljstvo dijelim sa svima s kojima sam razgovarala, a koji su prošli kroz isti odjel OB Dubrovnik (uz ogradu da nije riječ o statistički relevantnom uzorku).
Žao mi je, zapravo mi je grč u želucu svaki put kad na forumu pročitam "Dubrovnik" i stalno očekujem da mi se stanje iznenada pogorša jer sam, eto, operirana u Dubrovniku.
Žao mi je, Madagaskar, što iz moga grada nosiš žal i gorčinu. Ne mogu vjerovati da je riječ o istom liječniku, koji obilazi pacijente i prije i poslije operacije, i ujutro i uvečer, i svetkom i petkom. O liječniku koji stalno dolazi pitati ima li kakvih pitanja. Koji mi je osobno nadgledao zarastanje rane jer sam imala hematom, iako u otpusnom pismu piše da šavove vadi liječnik opće prakse. U kojeg idem na redovite kontrole... S pristupom koji je izuzetno human.
O referencama je najbolje da govori struka.
Iz perspektive "zadnje rupe na svirali", a Dubrovnik to jest, dobrodošlo je ono što će olakšati (da ne rečem spasiti) poneki život. Pa sam sklona zažmiriti na neznanje moga jezika (kojeg bi s vremenom i mogao naučiti kad već govori engleski, talijanski, španjolski, njemački i štojaznamkoji već).
Malo sam oduljila (a mogla bih još, ali neću jer ne volim čitati duge postove), nemojte mi zamjeriti, ali dugo čitam Forum i osjećam se na neki način prozvana.
Pozdrav svima uz želju da oni kojima treba neurokirurg pronađu onoga koji će njima biti najbolji.