Autor Tema: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku  (Posjeta: 246950 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

NISAM Pegula

• Sr. Member
Odg: Operacijsko lijecenje u Dubrovniku
« Odgovori #72 : Rujna 26, 2008, 13:23:32 poslijepodne »
Obzirom da je meni neurokirug (ne ovaj naš forumski nego iz KBC-a) rekao da nisam slučaj za operaciju(još a nadam se da će tako i ostat) interesira me dali bi se kod mene dalo nesto napravit tim zahvatom u Dubrovniku i ima li uopce potrebe za tim i ako da šta bi se moglo napravit(al ono da mi se zdravo seljački objasni jer ne razumin drugačije :) -šta ćeš nije sve za svakog).
Moja dijagnoza je tu napisana: http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=91.0
Unaprijed zahvaljujem ;D
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #73 : Rujna 26, 2008, 15:09:03 poslijepodne »
Pegula, molim te da mi točno prepišeš nalaz jer neki izrazi nisu točno prepisani a bitni su za  tumačenje.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #74 : Rujna 26, 2008, 15:27:25 poslijepodne »
  Pegulice  ;)drago mi je da uz tu diagnozu možeš i dalje živit samo nemoj dozvolit svojoj kralješnici daljnjih većih problema zato polako iziiiiii  aliskreno po ovom ti je neurokirurg dobro rekao ;))
« Zadnja izmjena: Rujna 26, 2008, 15:29:09 poslijepodne denis 68 »

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #75 : Rujna 26, 2008, 16:01:35 poslijepodne »
Pegula, molim te da mi točno prepišeš nalaz jer neki izrazi nisu točno prepisani a bitni su za  tumačenje.

Ja sam prepisivala Pegulin nalaz (jer joj je taj dan bilo tesko pisati), pa moze biti da sam napravila neku pogresku...
Da li Vam na mail mogu poslati scanirani nalaz?

Lijep pozdrav
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #76 : Rujna 26, 2008, 18:04:09 poslijepodne »
Može pantaghana, mislim a ti je moj mail vidljiv.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #77 : Rujna 26, 2008, 21:44:42 poslijepodne »
Radite li vi dolje kakve blokade pod kontrolom fluoroskopa tipa lumbalne epiduralne aplikacije KS, anestetika ili blokade fasetnih zgl, imate li ambulantu za bol? Koliko znam u OB Dubrovnik toga do sada nije bilo.

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #78 : Rujna 27, 2008, 12:11:30 poslijepodne »
Bog kokolina, radimo epiduralne aplikacije KS uz LA ali bez fluoroskopije jer mi nije nužna, identificiram prostor na gubitak otpora i to nam dobro ide. Blokade fasetnih zglobova ja osobno još ne radim jer mi se teško još uvijek samostalno odlučiti na tako nešto jer baš nije laganini. Ambulantu za bol imamo ali i nije baš neka navala. Upravo za mjesec dana kada bi nam se trebao zaposliti ovaj neurokirurg iz Njemačke trebali bi početi i ozbiljnije se time baviti. Dođi pa nas posjeti, shvatio sam da si tu negdje blizu.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #79 : Rujna 27, 2008, 14:40:33 poslijepodne »
Zašto do sada nikad nisam čula za tu ambulantu u OB Dubrovnik a radim milijun godina već u susjednoj Županiji. Ovamo Ambulanta za bol radi svašta uklj i akupunkturu,elektroanalgeziju. Neurolozi iz vaše bolnice nikada do sad nisu bolesnicima preporučili usluge vaše Ambulante za bol?!To znam zasigurno. Neurokirurg iz Njemačke, bit će opet po zlato, a gdje su vam specijalizanti, gdje su naši stručnjaci.Nikako mi to nije simpatično jer znam koje sve beneficije dobivaju ti koji dođu a naši doktori grcaju u kreditima za rješavanje stambenog pitanja sa sramotnim plaćama  i sl.Sumnjam da će te mu dati plaću koju  primaju specijalisti RH (1200 Eu osnovica  za 20 godina radnog staža bez dežurstava, sa dežurstvima može maksimalno 2000 Eu). Za te novce taj će vam doći samo u jednodnevni obilazak Grada.

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #80 : Rujna 27, 2008, 16:11:49 poslijepodne »
kokolino, ti to ne razumijes, pa svi ovi doktori dozte u dubrovnik samo zato sto su zabrinuti za zdravlje naših ljudi a ne radi novca,......i normalno svi imaju verificirane diplome naših fakulteta i verificiranu diplomu specijalizacije od ministarstva zdravstva, ...i radnu dozvolu i dozvolu boravka i racun u nasoj banci itd. jer kokolino, oni to sve moraju imati da se slučajno ne bi desilo da ne daj bože nesto kod nekog pacijenta pođe krivo pa da ih netko tuži a onda eto ti problema. ako sve ovo nemaju onda naprosto kazu dovidjenja i odu negdje drugdje brinuti za zdravlje nekih drugih ljudi a sudske troškove, odštetu i slično ćemo platiti svi mi iz proračuna....

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #81 : Rujna 27, 2008, 16:44:40 poslijepodne »
Ma da,hvala velika Neurokirurg, zaboravila sam napisati da mi je naivno slikarstvo u gen kodu, I. Lacković Kroata dođe mi i neki rod po geopolitičkom opredjeljenju. ;) ::) ;D

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #82 : Rujna 27, 2008, 20:57:16 poslijepodne »
Drage moje kolege, gospoda koja rade u Dubrovniku imaju sve potrebne dozvole za rad u Hrvatskoj a ako želite to možete provjeriti na MUP-u i u Hrvatskoj liječničkoj komori. Što se tiče brige za naše pacijente bogu hval da imamo naših stručnjaka pogotovo pojedinih specijalnosti (namjerno ne želim reći kojih) kojima je jedina briga dobrobit pacijenta. Blago našim pacijentima. Kod nas u Dubrovniku  ljudi kada dolaze imaju  cjenik te mogu odabrati žele li to ili ne. Ali vidi vraga sad mogu i birati. A što se tiče cijene liječnika, prof. Bini dolazi u Dubrovnik te imamo već potpisan predugovor sa njim za golu plaću na pola radnog vremena uz pripravnost te je ugovor jednak kao i za svakog hrvatskog liječnika jer kada ima sve papire i vodi se kao hrvatski liječnik.
A za tebe kokolina koja si strašno zabrinuta za naše mlade specijalizante evo jedna pričica: nedavno se u našoj metropoli raspisala specijalizacija iz neurokirurgije u dvije zagrebačke bolnice. Navodno se javio samo jedan čovjek.
Mislim i da je izabran. Naravno u oba dvije bolnice. Ovo je samo priča, ne znam da li je istinita, vjerovatno neurokirurg zna.
A evo i male ekonomske računice; jedan specijalizant košta godišnje brutto OB Dubrovnik oko 180 000,00 KN, tj. 12 x 15000,00 Kn koliko je otprilike btto plaća specijalizanta. E sada to pomnoži mislim sa 6 godina od kojih specijalizant mora provesti bar 4 u Zagrebu pa ga mi ovdje nemamo pa ti to dođe 6 x 180 000 iliti 1.080.000,00 Kn prevedeno na hrvatski oko 150 000 Eura koje bolnica plaća za nekoga tko uopće ne radi kod nas te su ljudi 6 godina bez neurokirurga koji sa na kraju uopće ne treba ni vratiti u Dubrovnik što isto tako znate da se događa.
Na stranu i sva ta ekonomija ali realnost je takva da ljudi neće neurokirurgiju u Zagrebu a kamoli to žele u Dubrovniku pa smo mi mislili da je ipak najbolje za ljude u Gradu da ipak im pružimo mogućnost liječenja kad im se nešto desi, pogotovo neurotrauma, tu kod njih doma nego da ih životno ugrožene vodimo u Split ili Zagreb. Oprostite ako vas ovako naše razmišljanje vrijeđa, valjda samo ljudi koji imaju sreću da žive u velikom gradu mogu biti zbrinuti onako kako struka nalaže.
E pa samo da znate sa vama ili bez vas građani grada Dubrovnika imati će neurokirurga, hrvatskog ili njemačkog baš nas i nije briga. Briga nas je da liječi naše bolesne, ne daj bože nekog mog jer smo svi tu u Gradu. A hvala bogu novaca i želje da postanemo bolja bolnica imamo napretek ma koliko god to smetalo drugima.
I bit će to dobra neurokirurgija, uvjeren sam u to.
Puno pozdrava od židova iliti Rikard Lenz, dr. med. Zamjenik ravnatelja OB Dubrovnik.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #83 : Rujna 27, 2008, 21:12:04 poslijepodne »
Uh koliko demagogije. Ma neka vama sve lijepo pođe od ruke i dao Bog da svi iz RH budu jurili dolje, a s viškom novaca(sami se hvalite da ga imate) kad platite dugove bolnice kupite MRI, 2-3 stana za domaće specijalizante i specijaliste neurokirurgije i iskusne radiologe, potpišite obvezujući Ugovor, pokažite svom domaćem liječniku da ga cijenite i da vam je vrijedan  pa Vam neće bježati. Ni vama ni svim ostalim ustanovama u RH. Priča o dva natječaja za jednog znana je svima u krugovima struke i ona je gola i žalosna istina koja sama za sebe govori. Tko će ići studirati tolike godine, žrtvovati vlastiti život za crkavicu i odgovornost. Mi umjesto da se borimo za vlastiti probitak, umjestro da institucijama sustava izborimo bolje plaće i bolje uvjete rada mi plaćamo strance jer unaprijed znamo da nećemo naći našeg čovjeka. Ma dajte. Liječnici su doslovno bačeni na koljena podaništvom kojim ih politika natjerava, mizerijom od plaća koje dobivaju i općim medijskim linčem kojim su izloženi. Puna im je kapa dobročinitelja i Mesija koji pod parolom općeg dobra pune vlastite đepove i račune. Pozdrav.

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #84 : Rujna 27, 2008, 21:19:38 poslijepodne »
Mislim da ako iko prodava demagogiju to ste onda vi jer niti sam na koljenima niti mislim da sam ugrožen ili potplaćen. Vaša je greška što očito sve gledate kroz novac a vjerujte mi ja nisam pisao o hladnim neurokirurškim zahvatima nego o nesretnicima koji se slomiju s motora i očajno trebaju neurokirurga. Da ste nekad zavirili nosom u intenzivnu znali bi kako je to. Ali vi ste se dovoljno zabavili žaleći samu sebe i najbolja stvar za hrvatsko zdravstvo je da uopće nemamo takvih liječnika, samo truju one mlade koji još imaju želje da nešto i rade.
Pozdrav kokolina, malo mi vas je isto žao.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #85 : Rujna 27, 2008, 21:28:35 poslijepodne »
Ocjena 5.

zidov

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #86 : Rujna 27, 2008, 21:31:02 poslijepodne »
Pa evo da se i ja složim sa vama. U potpunosti i bez rezervi.  :-*

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #87 : Rujna 27, 2008, 21:44:08 poslijepodne »
 ::) ;)

Neurokirurg

• Sr. Member
« Odgovori #88 : Rujna 30, 2008, 19:54:10 poslijepodne »
Ovo sto dragi kolega pise o ugroženosti bolesnika iz dubrovačke županije koji su neurotraumatizirani je sasvim točno i s time se u cijelosti slažem. No medjutim punojednostavnije riješenje je obučiti kirurga traumatologa i anesteziologa za rješavanje neurotraume. Ionako u inozemstvu neurotraumu rješavaju traumatolozi a u manjoj mjeri neurokirurzi. Ali to je pitanje za ministarstvo u kojem ima povjerenstvo za neurokirurgiju a ne za ovaj forum. Puno sreće u svakom slučaju Vama da ostvarite težnje za NRK i Vašim pacijentima u ostvrenju adekvatne skrbi...Pozdrav 

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #89 : Rujna 30, 2008, 21:09:47 poslijepodne »
To pišem svo vrijeme, ali kažu da nemaju ljudi i da im edukacija dugo traje?! Ovo ljeto je ipak stvar funkcionirala boravkom neurokirurga s Rebra što je bilo ok. i  funkcioniralo je.