Pozdrav, preporucam ti da sutra nakon MRI-a odmah odes u Vinogradsku i potrazis doktora. Danas nije radio,, sutra vjerujem da 100% radi i da ce ti izici u susret da u nekoj pauzi pogleda slike.
Mijelografija nije slicna diskografiji, osim sto ih povezuje upotreba kontrastnog sredstva. Diskografija je kod tebe bitna da se vidi stanje diskova. Mijelografijom se kontrastno sredstvo ubrizgava u leđnu moždinu (ili neki njen prostor) te se zatim promjenom polozaja tijela tj. stola određuje stanje tvoje leđne moždine i tako se izolira koji disk uzrokuje recimo stenozu kanala i slično.
Na Rebru se radi, ali ja ti ne preporucam. Ako bude potrebno, vjerujem da će ti doktor Saftić to napraviti jer si njegov pacijent, a on je za takvu pretragu obucen, tako da mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Ne boj se što procedura boli, i sam doktor mi je rekao da radi nešto drukčije i da kod njega procedura nije tako bolna.
Nažalost ponekad je i uz MRI potrebna diskografija. U nekim slučajevima ono što inače uzrokuje bol se vidi na MRI-u, no ne garantira da baš kod tog pacijenta baš taj disk uzrokuje bol. Zato se, iako se na MRI jasno vidi neki znak, radi diskografija kako bi se to potvrdilo. Zato ti je i doktor rekao ono tipa da ne moze raditi napamet i pogadjati.