Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 442402 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #180 : Prosinca 09, 2009, 18:53:28 poslijepodne »
Vratila se ja iz ZG! Ostavit ću "šećer za kraj" i opisati svoj današnji dan:
 - vozila se 2 sata do Nemetove, čekala sat vremena, obavila MR UZ KONTRAST, nakon toga profesor koji očitava nalaz kaže da je isti kao i onaj od petka, da tu nema ništa strašno, da neka samo puno vježbam, plivam i onda me pitao što radim - ja mu odgovorim da 7,5 sati (pola sata je galbec iliti marenda za društvo sa mora) sjedim, a on mi kaže neka dam otkaz, promjenim posao i bit će bolje.  :o :D
No comment!
Nakon toga odem u Vinogradsku, pričekam doktora za završi operaciju i evo njega. Čudi se gornjem komentaru kolege doktora iz Nemetova i gleda moje snimke i gleda i gleda i gleda, pa pita:
gdje najviše boli - odgovaram stopalo uglavnom sa donje strane blizu pete od smjera prstiju, kao da imam kamen unutra, cijela noga trne od kad ustanem i leđa nakon 2 - 3 sata sjedenja i onda do kad ne legnem spavati;
jel manje boli kad se sagnem, izvijem kralježnicu - odgovaram da, volim ležati na krevetu tako da savijem koljena i kralježnicu savijem u luk.

Gleda on dalje slike i odjednom kaže - DISKOGRAFIJA! Mislim da sam zanijemila i zvijezde vidjela. Nakon toga kažem mu da sam zvala u Kliniku za traumatologiju i da su mi rekli da me mora prvo njihov neurokirurg pregledati i da će on odlučiti da li ja uopće trebam takvu pretragu. Nakon toga mi odgovara da će mi ON napraviti tu pretragu. Ja zahvalna do groba jer i samo njemu vjerujem za takvo nešto - čovjek ostavlja takav dojam!  ;D

I tako sam Vam društvo moje naručena za diskografiju 08. 02. 2010. u 07,30. Molim upute o proceduri i "izraze sućuti"!  :)

Još jednom i ovim putem zahvaljujem našem Neuru što će osobno napraviti pretragu jer bi vjerojatno inače odustala!
2006. interlaminectomia L4-L5

goga

• Forumas
« Odgovori #181 : Prosinca 09, 2009, 19:02:20 poslijepodne »
Uh Renata pa nije ti lako ali hvala bogu da ti je naš Neuro pomogao. Nisam sigurna da znam šta je ta diskografija. Nadam se da nije strašno. Sretno. :)

GSM

• Gost
« Odgovori #182 : Prosinca 09, 2009, 19:03:15 poslijepodne »
Ajd bas super, rekao sam ti da nemas brige sto se doktora tice! A za diskografiju samo malo pretrazi forum, pisali smo o tome na 2-3 mjesta.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #183 : Prosinca 09, 2009, 19:05:02 poslijepodne »
Ovdje je GSM napisao što je to, pa neka pročitaju oni koji još nisu upućeni. Ja nažalost jesam, ali tješi me činjenica da će to učiniti Nero jer mu vjerujem. http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=542.0

Ja bih molila da mi netko opiše cijelu - komplentnu proceduru od dolaska u bolnicu, pa nadalje. Znam da se mora ostati u bolnici nakon toga. Rečeno mi je da dođem u 07,30. I što onda?

Zaboravih nadodati da je u pitanju diskografija L3/L4, L4/L5, L5/S1.
@GSM - "Super"?
« Zadnja izmjena: Prosinca 09, 2009, 20:02:50 poslijepodne Renata »

GSM

• Gost
« Odgovori #184 : Prosinca 09, 2009, 20:44:48 poslijepodne »
Super to sto ti to ipak dr. Saftic moze napraviti, da se ne moras vucarati po drugim bolnicama ili poliklinikama gdje to kosta od 2000-3000 kn po segmentu.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #185 : Prosinca 09, 2009, 21:16:59 poslijepodne »
Super to sto ti to ipak dr. Saftic moze napraviti, da se ne moras vucarati po drugim bolnicama ili poliklinikama gdje to kosta od 2000-3000 kn po segmentu.

A-ha! Sam već mislila da misliš da je sama pretraga super! Još uvijek čekam opis kako je poslije - koliko se ostaje u bolnici, bolovi poslije u odnosu na bolove koje inače trpimo, koliko se čeka na eventualnu odluku o operaciji i samu operaciju. Proceduru sam više-manje našla opisanu na ovim stranicama i na netu na english.

GSM

• Gost
« Odgovori #186 : Prosinca 09, 2009, 21:21:03 poslijepodne »
Nisam siguran kako to tocno funkcionira u KB Sestre Milosrdnice te koliko ces ostati. Moja je mama ostala na Rebru nekoliko dana jer su joj radjene jos neke pretrage.

Sto se tice eventualne operacije nakon toga... Ako tijekom diskografije prilikom ubrizgavanja kontrastnog sredstva u neki od diskova ti doktoru prijavis bol jednaku ili dosta slicnu svojoj svakodnevnoj boli postupak je relativno jednostavn, i ako doktor tvoju prijavljenu bol uspije povezati sa slikom koju je dobio na fluroskopu, nema puno dileme i vjerojatno je taj segment (ili vise njih) uzrok boli.

Kad se izolira bolni segment, vjerujem da ces se s doktorom lako i brzo dogovoriti za daljnji tijek lijecenja. Bitno je odrediti sto uzrokuje bol, a diskografija bi u tome trebala pomoci.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #187 : Prosinca 09, 2009, 21:24:42 poslijepodne »
Hvala na odgovoru!
Vidim da i ti pišeš da bi bol kod postupka trebala biti u jačini kakvu inače osjećam dok imam jače bolove, možda mrvicu jače, a tako sam pročitala i po stranim internet stranicama. Takvu bol mogu pretrpiti i mislim da onda sama procedura ne bi trebala biti problem. Nego čitam da ljudi znaju poslije imati problema - ne mogu se kretati ili ne smiju, glavobolje i dr.?
Molila bi da mi se javi na forumu ili barem na pp netko tko je u KB Sestre milosrdnice obavljao pretragu. Hvala!

GSM

• Gost
« Odgovori #188 : Prosinca 09, 2009, 21:28:12 poslijepodne »
Kad je mama doktoru pricala kako joj je tesko bilo nakon diskografije na Rebru, on se samo nasmijao... Vjerujem da nece biti tako bolno, mislim da ces i dobiti blagi lokalni anestetik i to je to.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #189 : Prosinca 10, 2009, 00:27:46 prijepodne »
Renata drži se :-*

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #190 : Prosinca 10, 2009, 18:43:00 poslijepodne »

Hvala!

Malo sam razmišljala jučer navečer, po noći nisam baš najbolje spavala od bolova i danas sam razgovarala sa suprugom i odlučila da ću izdržati tu pretragu bez obzira na sve jer si mogu jedino pomoći, a ne odmoći. Ako će me boljeti za vrijeme pretrage - preživjet ću - i drugi su. Nisam ni prva ni zadnja. Boli me ionako i sad.
Kad smo već kod bolova danas sam na poslu skoro poludjela od bolova nakon 4 sata radnog vremena - sjedenja. Počela sam šetati po zgradi, pa sam i tramal i voltaren popila (a to baš i nemam običaj na poslu) i ništa i ništa. Jedva sam dočekala kraj radnog vremena!
Moj suprug je u većoj brizi nego ja - njega strašno muči, kao i prije moje operacije, da nešto pođe po zlu, da se ja ne pomaknem za vrijeme pretrage sa tim iglama u leđima, pa da mi se nešto ne ošteti, pa završim kao invalid do kraja - u kolicima... Ja ga tješim da vjerujem doktoru i da će sve biti o.k. ali...

GSM

• Gost
« Odgovori #191 : Prosinca 10, 2009, 19:41:46 poslijepodne »
Ne brini se, nije to tako opasno kako zvuci po nasim opisima...

Drzi se, pozdrav...

Gloria

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #192 : Prosinca 10, 2009, 23:03:40 poslijepodne »

Hvala!

Malo sam razmišljala jučer navečer, po noći nisam baš najbolje spavala od bolova i danas sam razgovarala sa suprugom i odlučila da ću izdržati tu pretragu bez obzira na sve jer si mogu jedino pomoći, a ne odmoći. Ako će me boljeti za vrijeme pretrage - preživjet ću - i drugi su. Nisam ni prva ni zadnja. Boli me ionako i sad.
Kad smo već kod bolova danas sam na poslu skoro poludjela od bolova nakon 4 sata radnog vremena - sjedenja. Počela sam šetati po zgradi, pa sam i tramal i voltaren popila (a to baš i nemam običaj na poslu) i ništa i ništa. Jedva sam dočekala kraj radnog vremena!
Moj suprug je u većoj brizi nego ja - njega strašno muči, kao i prije moje operacije, da nešto pođe po zlu, da se ja ne pomaknem za vrijeme pretrage sa tim iglama u leđima, pa da mi se nešto ne ošteti, pa završim kao invalid do kraja - u kolicima... Ja ga tješim da vjerujem doktoru i da će sve biti o.k. ali...
Reci suprugu da nema straha, da te iza diskografije mora samo dobro maziti i paziti i biti će sve u redu.
Koliko ja znam još nigdje nije kao moguća komplikacija navedeno da je netko pobjegao sa stola s iglama u leđima ;D
Najčešća komplikacija je upala diska, a za to uvijek postoji mogućnost kada se dira u njih. Zato se pretraga radi u sali, u sterilnom i pod antibioticima, uostalom dr će se već pobrinuti da sve bude kako treba.
Položaj u kome ležiš je takav da se vrlo teško možeš pomaknuti, pa je i taj rizik sveden na minimum.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #193 : Prosinca 13, 2009, 19:55:48 poslijepodne »
Probudila sam se i jučer i danas na svoje jedine neradne dane i mislila da će mi možda biti lakše nego u tjednu kada 8 sati non-stop sjedim ALI:
od jutro mi lagano trnula lijeva noga, bolio dio blizu pete (od smjera prstiju), boljeli prsti od malog do srednjeg (ustvari više ne osjećam praktički bol u njima, mogu zapiknuti nokat do krvi i praktički ništa), oko kosti na potkoljenici boli, a navečer iza 19:00, bol u leđima i to takva da me znoj oblijeva. Tako mi je inače na poslu nakon 4-5 sati sjedenja. Jučer sam popila 2 tramala i ništa. Danas mi ih je i glupo piti kad pretpostavljam da neće djelovati. Inače popijem jedan na dan i nakon jedan sat je barem malo lakše, a sada NIŠTA.
Poludjet ću tako do 08.02. Više se toliko ne plašim diskografije već jedva čekam da se vidi točno što mi je i da to riješim. Ovako me prije operacije 2006. nije boljelo ni 20%.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #194 : Prosinca 13, 2009, 20:59:58 poslijepodne »
Ja mislim da ti ipak hitno moras prestat radit jer s time radis jos puno puno gore...
To je prestrasno sta ti se dogadja.
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #195 : Prosinca 14, 2009, 16:54:54 poslijepodne »
Za sat i pol idem kod svoje "opće" doktorice. Rekla mi je preko telefona da će mi dati injekciju i neke druge tablete jer tramale već predugo pijem, pa mi i zato više ne djeluju, a možda i zato jer su mi bolovi očito sada puno jači nego ranije.
Baš me zanima što će mi sada napisati. Neuro je spominjao neke tablete na bazi morfija, ali mi on ništa nije prepisao jer sam mu ja zaboravila reći (genijalka!), a ne znam što mi dr može još i prepisati bez prijedloga specijaliste.
Javit ću kako je bilo! Sad idem dalje u vodoralu!

Inače Pegulice, pokušat ću raditi što duže mogu zbog obveza na poslu koje imam sad pred kraj i početak godine (statistika i dr.), ali i zbog plaće jer mi na bolovanju nije dostatna za podmirenje kredita.

GSM

• Gost
« Odgovori #196 : Prosinca 14, 2009, 16:59:53 poslijepodne »
Pozdrav, cuj se s doktorom, mozda bi ti on preporucio metadon odnosno heptanon. Vani se to dosta cesto koristi za suzbijanje kronicne boli uzrokovane kraljesnicom, a i kod nas. Moja mama ih je jedno vrijeme kombinirala s tramalima.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #197 : Prosinca 14, 2009, 17:05:28 poslijepodne »
Pozdrav, cuj se s doktorom, mozda bi ti on preporucio metadon odnosno heptanon. Vani se to dosta cesto koristi za suzbijanje kronicne boli uzrokovane kraljesnicom, a i kod nas. Moja mama ih je jedno vrijeme kombinirala s tramalima.

Uh, uh, i ovako me na poslu zezaju da sam ko liječeni narkoman, a ionako ih dosta viđam na poslu. Rekla mi je da mi može dati nešto jače ali ne znam što može bez preporuke specijaliste. Uskoro ću otkriti i javiti. Jer ovako više ne mogu - noga boli non-stop kao svakog dana sve jače i jače, ali i leđa nakon polovice radnog vremena.