Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 445302 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #252 : Siječnja 17, 2010, 14:26:07 poslijepodne »
Od petka kad me "prerezalo" boli me, osim u donjem dijelu leđa i lijeva noga - standard, i u torakalnom dijelu. Baš kralježnica! Ne znam koji bi to kralježak bio - u odnosu na prednju stranu tijela, taman ispod prsa. To me i ranije znalo boljeti, pa su me zadnji puta u toplicama slikali rtg ( :D - a šta ja mogu drugo nemaju) i ustanovili pojačanu torakalnu kifozu, pa sam dobila nekoliko terapija. Od onda poekad mi zna "škljocnuti" u tom dijelu i tada mi je bolje. A sada nikako da "škljocne", a i baš nemam hrabrosti raditi neke jače pokrete, da se opet ne dogodi ono što se dogodilo u petak.
Idem 22. na EMNG, pa ću pitati neuorologicu - ako će se htjeti udostojiti razgovarati sa mnom, jer nakon operacije nije baš pričljiva jer se ona jako protivila operaciji.
2006. interlaminectomia L4-L5

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #253 : Siječnja 18, 2010, 18:27:18 poslijepodne »
Evo sad nakon gripe i svega još imam i upalu sinusa i upalu grla i od danas pijem antibiotik. I zanimljivo - odmah me moja doktorica pitala da li možda trebam mirovanje i bolovanje, a za kičmu nije ni pitala. Rekla mi je nek joj se u petak javim na kontrolu, a ja sam joj odgovorila da dobro, ali da ću donijeti i nalaz EMNG, tek onda se kao prisjetila da mene i kralježnica muči. A to što sam ušla šepajući jer me boli lijevo stopalo nije valjda ni primijetila.
 >:(  >:(

p.s. očito sama sebi pišem postove - baš zabavno - ko dnevnik!  :D   :-\

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #254 : Siječnja 18, 2010, 18:31:44 poslijepodne »
čitamo mi Renata ali nam je valjda svima normalan takav odnos lijećnik-pacijent, navikli smo

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
« Odgovori #255 : Siječnja 18, 2010, 19:41:32 poslijepodne »
Puno je lakše propisivat antibiotike nego mućnuti glavom.
Pojedini liječnici opće prakse nažalost samo "odrađuju" pacijente,
čisto birokratska rabota ::).
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #256 : Siječnja 18, 2010, 20:02:29 poslijepodne »
Evo sad nakon gripe i svega još imam i upalu sinusa i upalu grla i od danas pijem antibiotik. I zanimljivo - odmah me moja doktorica pitala da li možda trebam mirovanje i bolovanje, a za kičmu nije ni pitala. Rekla mi je nek joj se u petak javim na kontrolu, a ja sam joj odgovorila da dobro, ali da ću donijeti i nalaz EMNG, tek onda se kao prisjetila da mene i kralježnica muči. A to što sam ušla šepajući jer me boli lijevo stopalo nije valjda ni primijetila.

Renata ja sam svoju vidio samo jednom  i odma mi je rekla da parti mene i još jednu operiranu osobu, da vidi kome če bit bolje,u najmanju ruku nebi da gleda nogometno prvenstvo,al lako meni za njene komentare,jer zna dok sam ja ok da je sve dobro a kad puknem da sam sebi pišem recepte,eto žao mi je što moram ovako izgovarati neke riječi al što drugo pustiti je da me gazi,eeeeeee teško dosta meni gaženja,reko sam jedno dobrima se vraća dobro,lošima još lošije,e pa kad ti loši želu riskirati svoje plaće i sve ostalo ,e nebojim se ni ja ništa riskirati,meni je rizik postao ko dobar dan

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #257 : Siječnja 18, 2010, 20:43:20 poslijepodne »

Renata ja sam svoju vidio samo jednom  i odma mi je rekla da parti mene i još jednu operiranu osobu, da vidi kome če bit bolje,u najmanju ruku nebi da gleda nogometno prvenstvo,al lako meni za njene komentare,jer zna dok sam ja ok da je sve dobro a kad puknem da sam sebi pišem recepte,eto žao mi je što moram ovako izgovarati neke riječi al što drugo pustiti je da me gazi,eeeeeee teško dosta meni gaženja,reko sam jedno dobrima se vraća dobro,lošima još lošije,e pa kad ti loši želu riskirati svoje plaće i sve ostalo ,e nebojim se ni ja ništa riskirati,meni je rizik postao ko dobar dan

Pa ja sam primijetila da se moja doktorica malo "lecnula" tj. malo više uznemirila kad sam spomenula da sam dala pritužbu na "bijeli telefon" u svezi EMNG i nakon toga više ne čekam ispred ambulante po pola sata iako sam naručena nego točno u vrijeme ili eventualno 1-2 minute kasnije me pozove. I komentar joj je bio da se borim za sebe. Moj odgovor je bio - naravno kad nitko drugi neće.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #258 : Siječnja 18, 2010, 21:46:00 poslijepodne »
Renata ja ne želim i izbjegavam takve radnje, al kad vidim da neide ni ministra mi nije problem zvati,jer i ja sam radio propisno u svojoj službi,a za sve nepropisno sigurno bi bio prijavljen,eto fala bogu zakon je za mene sve tako da se nisam nikad doveo u tu situaciju da me neko prijavi ;)

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #259 : Siječnja 18, 2010, 22:26:16 poslijepodne »
Promijeni dr.opće prakse, mlađi su i spremniji davati uputnice a to ti ionako najviše treba, a o medicini već puno i sama znaš zar ne

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #260 : Siječnja 19, 2010, 19:05:37 poslijepodne »
Promijeni dr.opće prakse, mlađi su i spremniji davati uputnice a to ti ionako najviše treba, a o medicini već puno i sama znaš zar ne

Pa moja liječnica se i može smatrati mlađom. Ima oko 45.

Danas sam bila opet na akupunkturi. Rekao mi je doktor da on zna da je premalo to što dolazim svaki deseti dan, ali da on nažalost drugačije ne može jer ih je premalo na odjelu i on pokriva i ambulantu za bol i odjel i operacije. Čak je bio toliko ljubazan, pa mi je dao i akupunkturu za moje upaljene sinuse jer je vidio kako mi je nos i ispod nosa crveno od silnog puhanja i brisanja. Sad ću vidjeti slijedećih dana kako će biti od ove "doze" jer prošlu noć sam spavala 2 - 3 sata u komadu jer me i kralježnica boljela ko luda (taj osjećaj pritiska me izluđuje  >:(), a i nos i kašalj su me mučili!

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #261 : Siječnja 19, 2010, 20:20:18 poslijepodne »
Ne daj se Renata, Sarajevo je uz tebe!!!!  ;) :D :)

Ja se okupalaaaaaaa, nakon X dana, dobro pa nije XX dana, hehehe.
operacija  L5-S1 1998. g.

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine
Spin. kanal suzen u nivou LS-L4 i L5
Umjereno velika her. dis. na L3-L4 sa kompresijom
degenerativne promjene kicme i spondiloza, radikulopatija

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #262 : Siječnja 19, 2010, 20:21:37 poslijepodne »

Hvala Besana!  :-*  :-*
Ako je kupanje obavljeno - inače čestitam, znamo što sada slijedi! Sretno! Samo naprijed! U boj, u boj!  :D

Denis

• Hero Member
« Odgovori #263 : Siječnja 19, 2010, 22:16:22 poslijepodne »

Hvala Besana!  :-*  :-*
Ako je kupanje obavljeno - inače čestitam, znamo što sada slijedi! Sretno! Samo naprijed! U boj, u boj!  :D
Ajmo Besana u boj u boj za UZ svoj,jer u Magnetu je spas,dok te na Tenss ne spoje u  pravi čas,jer struje su spas koje izlječuju u zadnji čas :D :D ;)

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #264 : Siječnja 20, 2010, 19:52:02 poslijepodne »
Sutra idem na EMNG - SEDMI PUTA u mom životu i svaki puta se "psihički pripremam 100 dana prije". Ne sviđa mi se ta pretraga i gotovo, pogotovo kad me pika na gornjem dijelu stopala gdje nema mesa. I koja korist od nje? Ne znam. Svaki puta pokaže da je rezultat lošiji od prethodnog, moja neurologica kaže - "terapijama se to dušo liječi" i to je to!  ???

spinewarrior

• Full Member
« Odgovori #265 : Siječnja 20, 2010, 23:43:37 poslijepodne »
želim da izdržiš,držim fige,pozz  :) :) :)

GSM

• Gost
« Odgovori #266 : Siječnja 20, 2010, 23:55:57 poslijepodne »
Drz se :)

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #267 : Siječnja 21, 2010, 11:19:46 prijepodne »
Evo - pronašla vremena na poslu ( ;D), pa da upišem nalaz EMNG.
Malo kuckanja po nogama, par pikica u lijevu i par u desnu nogu, malo struje po nogicama i evo nalaza ukratko:
"RAT (refleks ahilove tetive) – obostrano ugašen (njime se ispituje spinalni segment S1-S2)
U lijevom stopalu i listu znaci umjerene do srednje teške kronične neuralne lezije, u lijevom stopalu i listu, te lijevoj potkoljenici blaža do umjerena kronična neuralna lezija.
EMNG nalaz ukazuje srednje teško radikularno oštećenje L5S1 lijevo, blaže do umjereno L5S1 desno, te L4 obostrano"
.

I neurologica i ja zbunjene - u zadnjim par godina na EMNG se osim L4L5 ukazuju i znakovi oštećenja L5S1 koji se pogoršavaju, a L5S1 se nikada nije pokazao na MR, mislim da je problem sa diskom. Sad s još većim nestrpljenjem očekujem diskografiju jer mi više ništa nije jasno.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #268 : Siječnja 21, 2010, 13:41:17 poslijepodne »
Renata može pitanje,u kakvom si stanju fizičke pripremljenosti radila EMNG ,da li te noga boljela jaće ili ne.Pitam jer sam napravio dva EMNG-a i bili su različiti.Prvi sam radio kad sam već došao ugrijan kod Neurologa i kad me nije ništa noga boljela,dok sam drugi radio kad nisam mogao stopalom maknuti i na tom drugom je bilo očitanje Srdnje teškog stupnja,dok je na prvom bilo sve u redu.Da li se to dogodilo radi bolje cirkulacije koju sam potaknuo svojom aktivnošću prije pregleda neznam ,al sam doslovce uvjeren da isti očitava pravo stanje tog momenta kad se radi,tj ako ti je pokretljivost puno manja biće gori nalaz ako je veće bit će puno bolji nalaz.Jer osobno što sam radio te preglede svi su bili prije operacije i znam jako dobro da mi je komisija za mirovinu gledala baš taj nalaz,da sad opet ne ponavljam jer sam to rekao u jednom od mojih davnih postova da je pisalo Teškog stupnja,ta riječ otvara vrata putu prema mirovini,dok srednjeg to je još lakši oblik i na to nema nikave mirovine.Žalosno je to ako ti piše teškog stupnja jer onda ti se crno piše,al još žalosnije je što znam neke ljude kojima tako piše i priznata im je mirovina na osnovu teškog oštećenja,eto o tom možemo u drugoj temi.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #269 : Siječnja 21, 2010, 15:50:08 poslijepodne »
Fizička pripremljenost? Hm! Došetala sam s posla 5 min hoda udaljenog (meni je trebalo 10 min jer sve teže hodam). Noga me boli i trne non-stop, stopalo me boli non-stop sa vanjske strane i peta i tetiva mi je napeta, kralježnica boli lagano, ponekad i jako. Zato mi i piše u nalazu RAT obostrano ugašen - to kao znači da mi stopala ne funkcioniraju - tako mi je danas neurologica rekla.
Ja sam sada EMNG radila sedmi puta i svaki puta mi je sve lošiji. Neurologica mi je rekla i da imam sreću što imam dosta jake mišiće na nogama jer bi inače još teže hodala.
Bila sam ja sa ranijim nalazom koji je pokazivao "umjereno teško oštećenje" koje je sada "srednje teško" (pojma nemam da li tu ima razlike) na invalidskoj komisiji da mi utvrde tjelesno oštećenje, pa mi je "gospon doktor" napisao da "nemam oštećenja koja onemogućavaju normalan život". A ja sam samo htjela ako imam pravo da mi utvrde eventualno oštećenje, pa da onda plaćam manji porez na plaću - ništa drugo. I poslije operacije su me slali na invalidsku komisiju jer sam bila već 6 mjeseci na bolovanju ali me moja doktorica nije poslala na komisiju jer sam za 15 dana išla raditi prema preporuci komisije sa bolovanja.

I zašto misliš da mi se "crno piše" ako piše teškog stupnja? Zbog mirovine? Sumnjam da će mene netko poslati u mirovinu sa skoro 15 godina staža. I sumnjam da bi ja pristala jer ne znam tko bi mi onda plaćao kredit veličine moje jadne sadašnje državne plaće od 500 eura.

Mene ustvari zbunjuje to što mi EMNG pokazuje znakove oštećenja osim L4L5 i L5S1, a MR to nikada nije pokazala. I to mi do sada nitko nije objasnio kako je to moguće. Zato se nadam da će diskografija to pokazati.
« Zadnja izmjena: Siječnja 21, 2010, 15:52:20 poslijepodne Renata »