Trenutno ne mogu ne plivanje jer me nema tko voziti, a sama ne mogu, a za masažu nema novaca, tako da sam prepuštena sebi. Glupo mi je ići mojoj doktorici opće medicine jer sumnjam da mi ikako može pomoći odmah.
To me je boljelo i već ranijih godina, ali povremeno. 2008. u toplicama su mi napravili rtg i rekli da je to od pojačane kifoze.
Proučila sam i što je miogeloza - "vertenasto zadebljanje u području mišića koje može nastati npr.pretjeranom uporabom ili kontrakcijom nekih mišića. Najčešće su miogeloze bolne i uzrokuju probleme kada su smještene u području mišića koji su smješteni površno iznad neke kosti, pa tada dolazi do pritiska i bolova, npr, u slučaju miogeloza u području sakruma (križne kosti), lopatice i slično. Radi se o ireverzibilnom promjenama koje nastaju kada mišić iz tekućeg stanja (sol stanja) prelazi u gel formu (otuda i riječ miogeloza), koje nije moguće vratiti u prvotno stanje ali se određenim fizikalnim procedurama mogu smanjiti tegobe i otkloniti bolnost- vrlo je korisna primjena ultrazvuka na takve mišiće i tada govorimo o gelotripsiji.
Korsina je primjena topline na takve mišiće".
Evo i citirala sam za one kojima nije poznat taj pojam - nije ni meni - ipak je to struka od Mile50 - HVALA, a HVALA i drugima na idejama.
Idem sad u šetnju od sat vremena - možda pomogne, a onda ću u kadu - barem nešto.