Renata, sad sam malo pazljivije procitao postove unazad i sad mi je malo jasnije. Kako je ovo ipak forum o problemima kraljeznice, na spomen lyrice ("anticonvulsant drug used for neuropathic pain") i xanaxa ("Alprazolam possesses... ...and muscle relaxant properties") pomislio sam da su ti zbog tih svojstava propisani.
Sad vidim tvoja lupanja srca i napade panike, a onda i Amyzol (antidepresiv), tako da mi se ovak laicki cak pristup tvoje doktorice cini ok - dugorocno anksioznost lijeciti antidepresivima, a za pocetak lyrica kao anksiolitik ("It has also been found effective for generalized anxiety disorder and is (as of 2007) approved for this use in the European Union").
Jedino sto se izbor lijekova pokazao kao cudan :-)
http://www.lyrica.com/
A i pitanje je li bas anksioznost u pitanju, ja sam kod slicnih simptoma obavio hrpu pretraga (od hormona stitnjace do holtera itd) da se iskljuci postojanje fizickih smetnji.
Lyricu i Amyzol preporučio je Neurokirurg za liječenje neuropatske boli, a ne moja liječnica opće medicine. Čula sam od više ljudi (i sa nekim američkih foruma) da se ta dva lijeka često propisuju zajedno - zašto - ne znam točne medicinske detalje.
Oko 10 dana prije toga prvi puta sam osjetila jako lupanje srca i to se počelo javljati uredno svaki dan ili barem svaki drugi bez određenog razloga, a uz lupanje srca imala sam i tlak oko 120/100, 130/110 - ranije 120/70. Budući da su mi oboje roditelja tlakaši i srčani bolesnici dr me poslala na holter na koji sam naručena u travnju.
Nakon što sam 10 dana pila Lyricu i Amyzol, osim vrtoglavica i veeeelikog spavanja, lupanje srca se pojačalo, i uz to mi je počela trnuti lijeva ruka i počela me boljeti lijeva strana prsa - tlak 160/110. Anesteziolog i kirurg zaključuju da je to vjerojatno od tableta budući da sam prije tableta imala visoki samo ovaj drugi tlak. Moja liječnica se slaže s tim mišljenjem (koje joj ja prenosim jer sam bila kod 2 prijatelja liječnika danas ujutro - inače bi čekala još 2 mjeseca dok valjda ne dobim infarkt) i kaže da više ne pijem lyricu i amyzol nego
Helex - koji će mi sniziti tlak i smiriti me (ne znam od čega) i Tramal.
Napominjem da ja nemam nikakve napade panike i anksioznosti - samo imam "napadaje" boli kralježnice jer me ne boli non-stop i "napadaje" dok mi moja liječnica kaže npr. da moram na terapije ako HOĆU biti na bolovanju. Mrzim dok mi postavlja takve uvjete!
Sad već sumnjam da misli da sam luda, a ne da me boli kralježnica. Ali ja se držim onog što je Neuro još davno napisao na forumu - ne točno ovako ali sam izvukla ovakav zaključak: bolovi u kralježnici nisu jednostavna bolest (zaključujem ja kao npr. boli vas u predjelu trbuha, desno dolje, naprave vam pretragu-dvije i ustanove "upalu slijepog crijeva", operiraju vas - izvade ga van i problem riješen). Zato mnogi liječnici raznih struka nemaju živaca i volje za liječenje boli vezane uz kralježnicu. A moja doktorica opće medicine je očita jedna od njih jer ima hrpu penzića i mene - "a ja tako mlada i tako bolesna"! Ludim na takve primjedbe u čekaoni! Ako mi zbog toga treba Helex onda o.k.
I to je moja povijest bolest u zadnjih mjesec dana.