Niste opisali konzistenciju otekline, izgled kože, temperaturu, fluktuira li na opip(osjećaj tekućine)...Najbolje da vas vidi operater ako je to nešto što do sada niste imali. Od tensa teško da je ali u medicini su 2 i 2 3 ili 5..Ako ste koristili stalno frekvencije za elektrostimulacijju nije isključeno nakon što eliminirate sve druge uzroke.
Tzv oteklina izgleda da je ispod kože umetnut jastučić, vidi se kad mi netko gleda u leđa odostraga i s boka. Nije jako ispupčeno ali jest ispupčeno kad je vidljivo otprve golim okom mojih ukućana. Koža je iste boje na svim mjestima, ispod je lagano bolno kao i iznad tog mjesta oko šava na L4-L5.
Operatera nemam - onaj koji je izveo operaciju na zadnjem pregledu mi je rekao da glumim i poslao me psihijatru, a kada sam ga ponovno susrela na diskografiji u bolnici (bila sam pacijent drugog liječnika) opet mi je rekao da glumim, a nakon što mu je predočen pozitivan nalaz diskografije više nije želio razgovarati sa mnom.
TENS koristim popodne kad dođem s posla 20 min i navečer prije spavanja 20 min ali ne stavljam ga nikad na to mjesto. Stavljam ga ili oko šava ili na desni gluteus - ovisi gdje me jače boli.
Na Rtg nalazima od prije 10 godina i više i na nalazima neurologa piše da imam "dorzalni koštani rascjep S1 segmenta". Čitala sam se na tom mjestu pojavljajuje kao jedan od znakova i "nakupljanje masnog tkiva", pa je možda to i od toga ali do sada to nije nitko tako primijetio ili je sada jače vidljivo. ?
Nemam pojma! Možda pišem gluposti ali nemam koga pitati.