Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 440952 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

rimiserk

• Full Member
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #72 : Ožujka 20, 2009, 15:06:57 poslijepodne »
Amerikanci piju i fluoriranu vodu, pa to ne znači da je dobra :)
Sretno sa stolicama, nemam ni ja spinalis, ali kazu da je to najbolje, treba probati.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #73 : Ožujka 20, 2009, 17:21:00 poslijepodne »
Poznat mi je Pravilnik o računalima... i ja sam dobila stolicu od poslodavca "kao samo za mene" ali ništa ne vrijedi. Danas sam loptu odnijela majstoru i rekao mi je da će stolica biti gotova krajem drugog tjedna - taman dok se vratim na posao. Kad bude gotova poslikat ću svoju malenkost na stolici - pa Vi prosudite! Pozdrav!

Inače, terapije su uzele "efekta" - boli me svaka sitnica, posebno me PEČE živac u desnom gluteusu iliti lijevoj strani guze - za poludjet  >:( !

p.s. Jasna, a mišljenje o stolici? Hvala!
« Zadnja izmjena: Ožujka 20, 2009, 17:22:57 poslijepodne Renata »
2006. interlaminectomia L4-L5

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #74 : Ožujka 20, 2009, 18:25:29 poslijepodne »
Evo - pronašla sam odgovor na svoj najveći problem - žarenje u gluteusu koje traje već skoro 2 mjeseca:
http://www.scipion.hr/fizioterapija/reklame.asp?IDTekst=18.

Kako riješiti problem? Od početka terapija je sve gore!

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #75 : Ožujka 20, 2009, 18:54:45 poslijepodne »
Renata, mislim da si se super dosjetila. Dobro je što je u ovom utoru jer ti neće "šetati" po uredu, što je opet vrlo bitno i za higijenu. Lopta koju je meni šef bio poklonio, bila je malo prevelika za mene, a posebno u odnosu na stol. Ipak, jako mi je bila dobro došla u ono vrijeme kada sam još bila svježa od operacije. Rado bi si napravila takvu kombinaciju kao što je tvoja, ali trenutačno to ne mogu. Nastojim pravilno sjediti u ovom kršu od stolice koju imam.

Denise, ajde da si i ti jednom priznao da u našoj državi ne teče samo med i mlijeko  :)
Operacija L4/L5 2007. godine

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #76 : Ožujka 20, 2009, 21:23:40 poslijepodne »
Renata, mislim da si se super dosjetila. Dobro je što je u ovom utoru jer ti neće "šetati" po uredu, što je opet vrlo bitno i za higijenu. Lopta koju je meni šef bio poklonio, bila je malo prevelika za mene, a posebno u odnosu na stol. Ipak, jako mi je bila dobro došla u ono vrijeme kada sam još bila svježa od operacije. Rado bi si napravila takvu kombinaciju kao što je tvoja, ali trenutačno to ne mogu. Nastojim pravilno sjediti u ovom kršu od stolice koju imam.

Denise, ajde da si i ti jednom priznao da u našoj državi ne teče samo med i mlijeko  :)
Jasna  ja samo gledam realno volim ovu državu al ne opravdavam nemoral i lopovluk ,jer ipak sam  ja zdravlje ostavio za nju,i svakog trena kad je nešto nemoralno biću spreman priznati ma koliko je volio.U vašem slučaju kažem bilo bi lipo da se zakon poštiva te da vi po zakonu o radu dobijete tu sjedalicu,  jer to bi ukazivalo na pravnu državu,za sad trenutno još nije pravna al je na putu ,malo sporo al u dogledno vrijeme možda će naša djeca uživati u blagodatima iste :)

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #77 : Ožujka 21, 2009, 11:53:53 prijepodne »
Evo - pronašla sam odgovor na svoj najveći problem - žarenje u gluteusu koje traje već skoro 2 mjeseca:

Ima jedno jednostavno riješenje, ali zahtjeva malo trening percepcije. Renata probaj duboko pritisnuti prstima bolno mjesto, drži neko vrijeme, zatim lagano popuštaj dok ne osjetiš pulsiranje (cca 8-12 u minuti) i drži dok bol ne popusti, te mentalno stimuliraj puls (možda zvuči apstraktno). Možeš držati i cijelom rukom taj dio i probaj osjetiti puls. 20 min držanja će sigurno umanjiti, ako ne i skroz ukinuti bol. Druga metoda je staviti obje ruke pod križa, te ponoviti postupak. Može i jedna ruka pod lumbalni dio, a jedna ruka nad. Probajte :)

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #78 : Ožujka 21, 2009, 16:15:28 poslijepodne »

Ima jedno jednostavno riješenje, ali zahtjeva malo trening percepcije. Renata probaj duboko pritisnuti prstima bolno mjesto, drži neko vrijeme, zatim lagano popuštaj dok ne osjetiš pulsiranje (cca 8-12 u minuti) i drži dok bol ne popusti, te mentalno stimuliraj puls (možda zvuči apstraktno). Možeš držati i cijelom rukom taj dio i probaj osjetiti puls. 20 min držanja će sigurno umanjiti, ako ne i skroz ukinuti bol. Druga metoda je staviti obje ruke pod križa, te ponoviti postupak. Može i jedna ruka pod lumbalni dio, a jedna ruka nad. Probajte :)

Pokušala ja već i ranije postupak sa pritiskom i onda jest lakše (i kad mi netko masira taj dio) ali samo neko vrijeme. Uskoro se bol opet vrati, tj. žarenje, pečenje. Jučer mi je neurolog sa kojim pjevam u zboru rekao da je to zato jer mi je živac ischiadicus uklješten vjerojatno diskom i to je reakcija i da će tako biti dok me netko konačno ne pošalje na MR i "odklješti" živac operacijom tako da će maknuti disk ili dio diska kao i prvi puta.
Imam samo nalaz CT iz 2002. u kojem piše da je L5-S1 disk pomaknut za 3,5 mm. Pitanje je koliko je sad.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #79 : Ožujka 21, 2009, 22:15:16 poslijepodne »
Renata neurokirurg kod kojeg sam ja išao prije par godina rekao mi je da preko 5 mm ne želi ni ćuti o operaciji ,a ujedno sad mi nije jasno dali tu ima uopće pravila jer koliko sam ja čuo od raznih doktora da nijedan ne želi operirati ispod 5mm jer da još uvijek daju nadu oporavka,neznam ko je tu sad lud i dali uopće ima pravila.U jednom postu sam opisao da u dvi zadnje MR imam očitanje različitih mjerenja tako da neznam dali stvarno išta znači to mjerenje i opet se s ovim vraćam na onu temu da neurokirurgu ništa ne znači mjerenje izletjelog diska ::)
« Zadnja izmjena: Ožujka 21, 2009, 22:18:27 poslijepodne denis 68 »

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #80 : Ožujka 22, 2009, 15:18:52 poslijepodne »
Koliko ja znam, mm ne znači previše već simptomi. Moj neurokirurg odlučio je o potrebi moje operacije na način da sam oko 10 godina odlazila na terapije koje nisu uopće pomagale, meni je stanje bilo sve lošije (hod, cirkulacija u nogama), zatim stalno (svakih 6 mjeseci) pogoršavajući nalaz EMNG i tek na kraju činjenice da je L4-L5 koji sam operirala 2006. na CT 2000. bio "vani" 4 mm, a na MR 3 tjedna prije operacije 8 mm.
Samo mogu nagađati koliko je sad L5-S1 pomaknut kad je 2000. bio 3,5 mm. A točno osjećam da me boli tik uz kralježnicu, pa me peče živac u gluteusu (lijevoj strani guze), pa u nožici do koljena peče, a trne cijela noga non-stop od početka veljače.
A trenutno su bolovi duplo jači - zaključila sam da je to jer će se vrijeme mijenjati i pogledam prognozu na tv, kad ono - ISTINA - sutra popodne i u utorak KIŠA!   >:(
Još 5 terapija slijedeći tjedan i tada na posao bez ijedne obavljene pretrage. Al će bit "zabavno"! Barem ću imati novu stolicu!   ;D
« Zadnja izmjena: Ožujka 22, 2009, 15:20:51 poslijepodne Renata »

GSM

• Gost
« Odgovori #81 : Ožujka 22, 2009, 16:05:06 poslijepodne »
Misliš stolac :)?

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #82 : Ožujka 22, 2009, 16:14:34 poslijepodne »

GSM

• Gost
« Odgovori #83 : Ožujka 22, 2009, 16:17:04 poslijepodne »
Salim se, al nema veze. Necemo u offtopic :)

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #84 : Ožujka 23, 2009, 21:04:38 poslijepodne »
Renata vrijeme spomineš u svom postu,eeeeee to nesritno vrime tako utječe tako me to zanima da mi je imati laboratorij gdje bih mogao proučavati što se događa sa tim krvnim žilama da mi je uč u srž svega to me jako zanima,jer lumbalni dio me  uništi kad je hladno,a ako je uz to još i bura onda su mi na vratnoj kralješnici vrtoglavice nepodnošljive.Osobno iz svog iskustva kad je jugo puno mi je lakše i inače kad je toplije vrijeme ,jer evo ova dva dana bure doslovce su me dotukla da bi se danas lagano počeo vračati u normalu.Samo se pitam kad če tim mukama doči kraj dali ču ikad doživjeti dan bez boli i vrtoglavica,mislim da bi mi to bila najveća radost i nikakvi noci je nebi mogli zamjeniti :'(

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #85 : Ožujka 24, 2009, 14:54:37 poslijepodne »
Vježbe za piriformis nisu dobro prikazane kai ni terapija, ali nema veze.Ionako je liječnik taj koji određuje nterapiju.
Renata zašto još niste napravili MRI ili mi je nešto promaklo?

rimiserk

• Full Member
« Odgovori #86 : Ožujka 24, 2009, 15:31:02 poslijepodne »
Renata vrijeme spomineš u svom postu,eeeeee to nesritno vrime tako utječe tako me to zanima da mi je imati laboratorij gdje bih mogao proučavati što se događa sa tim krvnim žilama da mi je uč u srž svega to me jako zanima,jer lumbalni dio me  uništi kad je hladno,a ako je uz to još i bura onda su mi na vratnoj kralješnici vrtoglavice nepodnošljive.Osobno iz svog iskustva kad je jugo puno mi je lakše i inače kad je toplije vrijeme ,jer evo ova dva dana bure doslovce su me dotukla da bi se danas lagano počeo vračati u normalu.Samo se pitam kad če tim mukama doči kraj dali ču ikad doživjeti dan bez boli i vrtoglavica,mislim da bi mi to bila najveća radost i nikakvi noci je nebi mogli zamjeniti :'(

Alo Denise, hladni sindrom deficita bubrega, pojednostavljeno znači da imaš pomanjkanje energije yanga bubrega (topline) i da kad god je hladno tebi je stanje lošije. Bolovi u lumbalnim dijelu kralježnice, povezani su s bubrezima.
Ajmo sad malo na teoriju, pa me zanima što misli kokolina. naime, hernija diska počinje dehidracijom u annulus-u. Zanimljivo je zašto dolazi do te dehidracije i sušenja, da li je moguće da su razlog bubrezi? Mnogo ljudi koji imaju herniju diska, obično imaju i problem sa nakupljanjem vode u nogama i tkivima, u prijevodu problem s bubrezima koji u alopatskoj medicini i nije, možda, odmah vidljiv. Pozdrav

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #87 : Ožujka 24, 2009, 19:48:13 poslijepodne »
Rimiserk hvala na informaciji ,al eto mislim da sad nemam problema sa bubrezima,al isto nebi bilo zgorega provjeriti ;)

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #88 : Ožujka 29, 2009, 15:14:56 poslijepodne »
Vježbe za piriformis nisu dobro prikazane kai ni terapija, ali nema veze.Ionako je liječnik taj koji određuje nterapiju.

Zato jer me nitko nije uputio! Sutra se vraćam na posao i sve je manje - više isto: desna noga trne non-stop, mali prst se savija prema dolje, povremeno se popiknem na samu sebe, žari me u nozi od gluteusa do koljena i to je to!
Ma popravit će se to nakon 8 sati za računalom i sa par stranaka!  ;D

brinetka

• Forumas
« Odgovori #89 : Travnja 24, 2009, 20:21:56 poslijepodne »

Bas sam gledala te vjezbe i neznam za koga su namjenite, za zdrave ili za bolestne???? Ja to ne bi mogla izvesti, kad bi neznam sta bilo...a bila sam gimnasticarka, al taj polozaj vjezbi je nemoguc. Gledala sam i ono sa sokterapijom...vise volim TENS.

Renata, sta se desava kod tebe, kako si?
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009