Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 445268 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

madagaskar

• Hero Member
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #108 : Listopada 20, 2009, 19:43:32 poslijepodne »
Jako svježi nalazi  :o.Drži se Renata,ali mjenjaj dr.opće prakse hitno,ja sam svoju promijenila jer mi je prosipala slićne bisere a i niti malo ju nije bilo briga što sam imala saobraćajku ::)

goga

• Forumas
« Odgovori #109 : Listopada 21, 2009, 19:37:48 poslijepodne »
Draga Renata,

Nakon svega ovoga ćeš na kraju i morati završiti kod psihijatra. Na žalost je to tako u našem zdravstvu. I sama se nalazim u istom sosu. Dok se jedno po jedno naručim i kosa sa glave će da padne. Još bi to i bilo sve dobro da nema tih okrutnih bolova kojih se nemožeš lako riješiti. Jedino što bi moglo pomoći je ako imaš kakvu vezu da te poguraju da te prime prije ako nemaš onda ima da otruješ želudac sa hrpom lijekova dok ubiješ bol.  :'( Žalosno ali istinito.  :o

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #110 : Listopada 21, 2009, 19:57:38 poslijepodne »
Kod mene trenutno ni nije problem čekati na red: pukim slučajem kod svog neurologa bi došla na red slijedeći tjedan 19., a na MR u "Medikolu" 28. 01. - što smatram da je dosta brzo, osobito na uputnice, bez plaćanja, ali sad imam problem da mi moja doktorica ne želi dati uputnice za nove pretrage već samo inzistira na terapijama i to u općoj bolnici koje su blago očajne zbog nedostatka opreme i vremena, a i meni je uvijek gore od njih.

Najviše sam razočarana zato jer sam tako lijepo vježbala od Uskrsa, smršavila 6kg, hvalila se svima kako mi je super i sada 3 tjedna prije nego trebam na put u Izrael - IZNENAÐENJE - kralježnica se "probudila"! I tako se sada zabavljama sa ukočenim leđima (osjećaj kao tjedan-dva poslije operacije, žarenje u stražnjici i bolovi, grčevi u lijevoj nozi, posebno u stopalu.
2006. interlaminectomia L4-L5

goga

• Forumas
« Odgovori #111 : Listopada 21, 2009, 20:08:26 poslijepodne »
Tvoja doktorica nije u pravu. Ako je specijalist tražio te nalaze ona nema nikakvo pravo to tebi uskratiti. Ako je ona učila medicinu trebala bi znati da najprije treba utvrditi pravi uzrok boli i utvrditi točnu dijagnozu da bi se mogla pravilno liječiti. Krivi način liječenja samo može pogoršati stanje.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #112 : Listopada 21, 2009, 20:57:55 poslijepodne »
Nismo se razumijele - nije specijalist tražio nalaze. Ja sam joj rekla da su mi bolovi iznenada vratili, te da smatram da bi bilo potrebno napraviti nove pretrage, budući da su mi svi nalazi iz 2008. Ona je rekla da to nije potrebno, neka dolazim na injekcije i nek se javim fizijatru (a ni za njega mi nije dala uputnicu - vjerojatno jer zna da ću čekati barem 2 mjeseca samo na pregled).

goga

• Forumas
« Odgovori #113 : Listopada 21, 2009, 21:05:40 poslijepodne »
Pa kako si se naručila na MR s obzirom da ne naručuju bez vidljivog nalaza gdje liječnik traži tu pretragu ili uz predočenje uputnice?  ???

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #114 : Listopada 21, 2009, 21:23:23 poslijepodne »
Ja sam danas zvala Medikol i naručili su me bez uputnice,iako ju imam kod sebe zahvaljujući našem divnom Neuru.Renata ako si u ZG ajde se prebaci kod ove moje nove dr.opće prakse,dobit češ uputnicu za sve,ali ju moramo pitati da li prima nove pacijente naravno.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #115 : Listopada 21, 2009, 21:31:57 poslijepodne »
Naručila sam se telefonski, a vidjeli su po kompjuteru da sam bila kod njih na MR 2008. To je bilo prije nego što sam bila kod dr jer sam se nadala da će mi dati uputnicu na neurokirurga koji će mi preporučiti MR.
A sada sam još vidjela da mi je dr na recept za Tramal napisala i novu dijagnozu: "M96.1 Postlaminektomični sindrom, nesvrstan drugamo". A na hitnoj su mi opet napisali "M54.9 Bol u leđima, nespecificirana" - svaki doktor nova dijagnoza.
Madagaskar, hvala na prijedlogu ali nisam iz ZG. Do sad je moja dr. bila o.k., ne znam što je je bilo ovaj put.
Pozvao me "naš neuro" na pregled, pa ću vjerojatno otići kod njega.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #116 : Listopada 21, 2009, 22:39:30 poslijepodne »
Naš Neuro je super,odi samo što prije,čim je dežuran idući put

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #117 : Listopada 23, 2009, 16:25:54 poslijepodne »
Evo - u ponedjeljak sam u Zagrebu, ali dosta rano oko 08:00 sati! Ako ima koji ranoranioc zainteresiran za upoznavanje i kavu nek se javi porukom!

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #118 : Listopada 29, 2009, 19:28:41 poslijepodne »
Naručena na MR 26. 11.! Jupiiiii!  :D

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #119 : Listopada 29, 2009, 19:36:13 poslijepodne »
Super,nadam se da češ uz pomoć našeg neumornog neura brzo riješiti svoj problem :-*

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #120 : Listopada 29, 2009, 21:12:12 poslijepodne »
Stvarno si jako brzo dobila termin za MR! Super super super!
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Superman

• Full Member
« Odgovori #121 : Listopada 30, 2009, 12:52:07 poslijepodne »
Naručena prek HZZO ?
Nemoguče!
Bolovi unatrag 6-7 godina
Dijagnoza: Extrusio disci i.v. L V dorsomedialis
               Lumboischialgia bil. preciouae I dex.
OP :25.02.2009. desnostrana interlaminektomija   L5-S1

GSM

• Gost
« Odgovori #122 : Listopada 30, 2009, 15:23:58 poslijepodne »
A moze se uvijek nekako izmudrovati, makar moljakanjem od klinike do klinike...

Ne znam sto je kod Renate slucaj, ali u svakom slucaju drago mi je da ide tako brzo.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #123 : Listopada 30, 2009, 18:40:10 poslijepodne »
Uopće nisam molila ni nešto posebno tražila ni imala kakvu vezu. Nazvala sam, predstavila se, rekla da sam prije operacije kod njih platila MR i da bih sada ponovno trebala obaviti MR zbog pogoršanja jer me u zadnjih par tjedana jako boli donji dio leđa, lijevi gluteus i posebice noga. I tako su me naručili i rekli neka donesem UPUTNICU, nalaz na kojem piše prijedlog neurokirurga za MR i sve stare nalaze od MR, otpusno pismo, EMNG i  sve ostalo što imam.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #124 : Studenoga 16, 2009, 17:14:08 poslijepodne »
Vratila sam se sa 6. terapije i - NIŠTA - stanje isto, nepromijenjeno - noga i pogotovo stopalo me boli uvijek, leđa povremeno. Danas sam se i - oprostite na izrazu - popiškila u gaće na poslu, pa sam se morala ići kući tuširati i presvlačiti.
Od terapija imam: interferentne struje, ultrazvuk i parafin.
U srijedu mi predstoji put u Izrael, koji se nadam da ću preživjeti bez problema (nosim i 2 kutije Tramala i voltarena). A 26.11. me čeka MR.

GSM

• Gost
« Odgovori #125 : Studenoga 16, 2009, 17:17:18 poslijepodne »
Ides kod Dr. Gepsteina?

Sala :)