Autor Tema: Renata moli savjet i pomoć - HITNO  (Posjeta: 440925 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

madagaskar

• Hero Member
Odg: Renata moli savjet i pomoć - HITNO
« Odgovori #126 : Studenoga 16, 2009, 17:56:15 poslijepodne »
Renata želim ti da te bolovi prođu,i da možeš mirna na put sa svojim zborom.Ne znam je li bol toliko jaka zbog sjedenja,promjenjivog vremena ili svega pomalo,znat češ nakon pregleda kod neurokirurga.Ajde drži se samo :-*

goga

• Forumas
« Odgovori #127 : Studenoga 16, 2009, 20:19:32 poslijepodne »
Renata želim ti put bez bolova i da što bolje prođeš na MR. Žao mi je što nisi naručena 27. 11. pa da se nađemo. Možda jednom....

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #128 : Studenoga 30, 2009, 16:00:46 poslijepodne »
Shalom! Vratila se ja iz Izraela - malo rasklimana, ali zadovoljna viđenim.  :D
Ali nažalost - otkazana MR - u Nemetovoj se pokvario "strojček", javili mi da prije nego sam otišla za ZG i sad čekam da ga poprave i budem prva na listi jer je pokvario dan prije nego sam ja trebala obaviti pretragu.
U drugim klinikama se čeka do 03/2010., naravno NA UPUTNICU, tako da mi ne preostaje ništa drugo nego čekati da osposobe aparat u Nemetovoj.
2006. interlaminectomia L4-L5

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #129 : Studenoga 30, 2009, 17:12:50 poslijepodne »
E da je bar taj Split bliže,tamo se dođe za mjesec dana na red u Medikolu

mariola259

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #130 : Studenoga 30, 2009, 22:06:44 poslijepodne »
Ovako, prvo Renata dali si danas poslije podne bila na pregledu? Jer ako jesi znam o kojem se doktoru radi, a onda ti mogu ispričati svoje iskustvo, uostalom ako nekog zanima o doktorima iz vinogradske znam o svima sve jer sam bila njihov vječni pacijent

mariola259

• Newbie
  • *
    • Email
« Odgovori #131 : Studenoga 30, 2009, 22:16:27 poslijepodne »
Ja se ispričavam nisam pročitala sve pa sam tek sada shvatila kada si ti to bila u vinogradskoj- taj dan sam ja operirana. Daj mi molim te recikod kojeg si tada dr. bila(20.02)

GSM

• Gost
« Odgovori #132 : Studenoga 30, 2009, 23:07:28 poslijepodne »
Ovako, prvo Renata dali si danas poslije podne bila na pregledu? Jer ako jesi znam o kojem se doktoru radi, a onda ti mogu ispričati svoje iskustvo, uostalom ako nekog zanima o doktorima iz vinogradske znam o svima sve jer sam bila njihov vječni pacijent

Pozdra,

tema za tebe : http://kraljeznica.info/forum/index.php?topic=493.0

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #133 : Prosinca 02, 2009, 18:07:53 poslijepodne »
Ja se ispričavam nisam pročitala sve pa sam tek sada shvatila kada si ti to bila u vinogradskoj- taj dan sam ja operirana. Daj mi molim te recikod kojeg si tada dr. bila(20.02)

Bila sam kod našeg Neura. MR je proradio!!! Sutra će mi javiti kada mogu doći i obaviti pretragu. Moram nekako to uskladiti da isti dan odnesem nalaz neurokirurgu da ne putujem 2x puta u ZG - zbog financija i zbog posla - nemoguće naći zamjenu.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #134 : Prosinca 03, 2009, 20:53:38 poslijepodne »
Sutra u ZG - MR + Neuro = novosti!
 ;D  :o  ???

Denis

• Hero Member
« Odgovori #135 : Prosinca 03, 2009, 20:59:11 poslijepodne »
Renata lipo je čuti to eto nadajmo se ad će bit sve ok  ;)

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #136 : Prosinca 04, 2009, 19:22:56 poslijepodne »
Vratila se ja iz ZG vrlooooooo zbunjena -  ??? !
Naime, nalaz MR glasi: "U segmentu L4-L5 dorzalna i dorzomedijalna ekstruzija diska...".
Zbunjena sam jer sam 2006. operirana na L4-L5 sa dijagnozom "dorzalna i dorzomedijalna protruzija diska..." i tada mi je neurokirurg objasnio da je uklonio cijeli disk, a to je vidljivo i iz otpusnog pisma.

Sada sam poprilično zbunjena - em isti disk, em ranije protruzija, sada ekstruzija... Čak mi je i kolegica liječnica zbunjena!

Na žalost, neurokirurga nisam vidjela, jer je bio odsutan iz bolnice, vidjet ću ga u ponedjeljak - opet u ZG dakle. On će mi nadam se sve pojasniti.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #137 : Prosinca 04, 2009, 19:34:55 poslijepodne »
Draga Renata ako ti nalaz nije očitao neurokirurg onda nije ni čudo što si zbunjena, samo ti on  može očitati taj nalaz kako treba

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #138 : Prosinca 04, 2009, 19:38:07 poslijepodne »
Draga Renata ako ti nalaz nije očitao neurokirurg onda nije ni čudo što si zbunjena, samo ti on  može očitati taj nalaz kako treba

Ma znam... I zato jedva čekam ponedjeljak da mu pokažem snimke, pa da mi sam veli što vidi jer sam ovako poprilično zbunjena... Mislila sam da taj disk uopće nemam i sad mi je napisao da baš taj "stvara probleme"...  ???

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #139 : Prosinca 04, 2009, 19:39:25 poslijepodne »
A svim našim forumašima koji su imali protruziju je rađena diskektomija, znači nije išao cijeli disk van i dr. je očito izvadio samo dio diska i krivo upisao da je izvadio cijeli a sada izgleda smeta i druga polovica diska. Meni je to nekako najlogičnije objašnjenje ali šta ja kao laik znam u biti o tome.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #140 : Prosinca 04, 2009, 19:44:27 poslijepodne »
ne zna covik bili se smija ili plaka  ::)
bome si me zainteresirala i jedva cekam ponediljak.
al i pantaghani je rečeno da je izvađen disk pa je naknadno ustanovila da to nije istina nego ipak samo dio diska.
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #141 : Prosinca 04, 2009, 19:45:06 poslijepodne »
A svim našim forumašima koji su imali protruziju je rađena diskektomija, znači nije išao cijeli disk van i dr. je očito izvadio samo dio diska i krivo upisao da je izvadio cijeli a sada izgleda smeta i druga polovica diska. Meni je to nekako najlogičnije objašnjenje ali šta ja kao laik znam u biti o tome.

Pa tako je meni objasnila i kolegica koja je doktorica (ali anesteziolog) i koja je pročitala oba pisana nalaza. I meni piše na prvom otpusnom pismu "discectomia, interlaminectomia protrusio disci L4-L5". Valjda i sad taj ostatak radi probleme. Profesor koji mi je očitao MR nalaz rekao da mi je da takav nalaz nije za operaciju, neka odem na fizikalnu. Kad sam mu rekla da mi je to rekao i poslije MR prije prve operacije i kad sam mu rekla da mi je poslije operacije do prije 2 - 3 mjeseca bilo odlično, iznenadio se. A posebice se iznenadio kad sam mu rekla da sam prije 2 tjedna obavila 7x terapija i da mi nije ništa bolje, i nikada nije bilo - poslije toplica sam išla kući uvijek na štakama i sa ukočenom lijevom nogom.
Čekam ponedjeljak!

A i meni je očito suđeno da imam "neobične" - barem za laike i za mene - nalaze. Naime, imam promjene na vidnom živcu i promijenjeno vidno polje, koje inače imaju ljudi koji imaju povišen očni tlak, a ja ga nemam i nikada nisam imala. Pa se tako i moj okulista čudi i moram kod njega na kontrolu svaka 2 mjeseca jer mi je dioptrija u zadnjih godinu dana 2 puta rasla.
« Zadnja izmjena: Prosinca 04, 2009, 19:47:01 poslijepodne Renata »

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #142 : Prosinca 04, 2009, 19:47:59 poslijepodne »
Ma ne triba te njihove nalaze uopce citat.
Ne znam sta to pišu uopće kad ionako to nicemu ne služi.
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

GSM

• Gost
« Odgovori #143 : Prosinca 04, 2009, 19:49:24 poslijepodne »
Tako je, ne vadi se cijeli disk, osim u slucaju fuzije i ADR-a. Tebi je izvadjen mali dio (ne polovina!) diska, i onda onaj glavni dio ili nije dobro zarastao ili se nije slozio s tvojim stilom zivota i sad je opet "izletio".