Autor Tema: Sprave i oprema za križoboljca  (Posjeta: 79899 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Denis

• Hero Member
Odg: Sprave i oprema za križoboljca
« Odgovori #72 : Ožujka 06, 2010, 20:19:44 poslijepodne »
Jako dobra patika a ujedno sam je isprobao. ;)

magi

• Full Member
« Odgovori #73 : Ožujka 07, 2010, 22:44:25 poslijepodne »
Oprosti frenky ali moja preporuka se odnosila na ljude s manjim tegobama. I da ne misliš da sam zaboravila što znači bol jer se još uvijek jako dobro sjećam kako nisam mogla napraviti ni koraka, sva sreća na vrijeme sam operirana. Pa upravo zato isprobavam razne metode (ne mora značiti da su sve uspješne) kako bi se što više vratila u stanje bez tegoba. Meni su MBT cipele jako puno pomogle iako sam nakon svega isprobanog bila vrlo skeptična prema tome ali do sada za njih imam samo riječi hvale.pozdrav

davor

• Hero Member
    • Email
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Goran

• Full Member
« Odgovori #75 : Ožujka 08, 2010, 22:48:18 poslijepodne »
Nastavno na Joška.....može se ta patika naći nešto jeftinije na ibeju....

hmmm, 120 dolara, pa još shipment i onda naši na sve opale carinu i pedeve. Nisam siguran da ispadne puno jeftinije. Još ako fulaš broj ;-)))

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #76 : Ožujka 09, 2010, 07:58:12 prijepodne »
Naši će ti opaliti carinu i PDV jedino ako nemaš sreće...bar je moje iskustvo takvo......ima to veze sa načinom dostave, primjerice ako dostavlja Fedex onda se oni sami pobrinu da ti odrade carinu (nevjerovatno!!!) ali ako ide običnom poštom onda teško da će za jedne patike baš ići guliti.....

GSM

• Gost
« Odgovori #77 : Ožujka 09, 2010, 17:20:35 poslijepodne »
Mozda obrnuto, ako imas srece nece te opaliti carinom i PDV-om. Medjutim i to je vrijedilo do nedavno. Po mojim, saznanjima od ovog novog zakona i pravilnika, svaki se paket detaljno gleda i propisno carini i obracunava PDV i jos poneki troskovi.
FedEX, odnosno DHL i UPS takodjer imaju svoje carine, i sam sam s njima nekad imao dobra iskustva u usprodbi s onima u drzavnoj carinarnici... No mislim da je i to proslost.

Ukratko: bez racuna nista ne prolazi. Racun se lako "lazira" i stavi na manji iznos. Ako im to bude sumnjivo neka ti Bog pomogne s iznosom carine.

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #78 : Ožujka 09, 2010, 21:45:30 poslijepodne »
Je u zadnje vrijeme su to jako postrozili...ja sam imala jedan paket vrijednosti 500 kn i platila 145 kn PDV-a + taxe. Ta roba ne podlijeze carini.
Isto tako moj direktor, 3 paketa, ukupna vrijednosti cca 800 kn, sve su mu naplatili carinu i/ili PDV, ukupno 360 kn
Sve to u zadnjih 2 mjeseca.

Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Goran

• Full Member
« Odgovori #79 : Ožujka 10, 2010, 00:20:17 prijepodne »
Da, kao što i sami znate, državna kasica-prasica je poprilično prazna i svaka chuna dobro dođe.
Nema tu robe koja podliježe ili ne podliježe carini. Do 1.1 je bilo - sve što privatna osoba prima od pravne (ili kupovinom na e-bayu npr.), neovisno o cijeni, podliježe carini i PDV-u, plus još troškovi carinjenja. Druga stvar je što se to pravilo liberalno (ne)primjenjivalo, pa je uglavnom sve do nekih 300-400kn prolazilo, a ponekad i ne. Recimo, meni su jesenas na 320kn naplatili još 300 - i sve uredno, 10% carine, PDV, a ostalih 200kn su "troškovi carinjenja" (Fedex je tu opako skup).
No, od 1.1. uveden je limit - 160kn, i sve iznad toga se u pravilu carini. Naravno, u tih 160 kn ulaze i troškovi transporta ;-)) Pa sad ti kupi nešto.

S druge strane, podignut je limit (s 300 na 1000kn) u putničkom prometu, tj pri unošenju robe preko granice.

GSM

• Gost
« Odgovori #80 : Ožujka 10, 2010, 00:24:00 prijepodne »
Nek se frenky javi pa isprica kakvu je robiju odradio zbog par stvari koje sam mu narucio prije mjesec dana... To su idioti kakvih nema... I kad si u pravu, ne mozes im telefonom to dokazati.

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #81 : Ožujka 10, 2010, 06:12:48 prijepodne »
Prije dvije godine naručio sam četiri ručna sata tip G-shock i nijedan nije bio ni pogledan na carini.....

Što se tiče ebaya - Qatar je ZAKON.....ovdje ne postoje nikakvi nameti na ništa, ni poreza ni carine ni taxe apsolutno ništa.......

Zato ovdje masovno naručujemo što god se sjetimo. Gadgeta sam već ohoho nabavio.... :)

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #82 : Ožujka 10, 2010, 08:10:49 prijepodne »
e Davore, Davore, pa nisi nam ovo trebao spomenuti  :D
Sad cemo svi imati narudzbe, pa kad budes dolazio u HR imat ces overweight od nasih stvari po koferima  ;D ;D
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

GSM

• Gost
« Odgovori #83 : Ožujka 10, 2010, 09:47:54 prijepodne »
Prije dvije godine naručio sam četiri ručna sata tip G-shock i nijedan nije bio ni pogledan na carini.....

Što se tiče ebaya - Qatar je ZAKON.....ovdje ne postoje nikakvi nameti na ništa, ni poreza ni carine ni taxe apsolutno ništa.......

Zato ovdje masovno naručujemo što god se sjetimo. Gadgeta sam već ohoho nabavio.... :)

Ponesi mi BB Bold 9700 kad budes dolazio

:)

Denis

• Hero Member
« Odgovori #84 : Ožujka 10, 2010, 15:51:34 poslijepodne »

Davore prošao si super jer te niko nije ni pogledao,a da su te kod nas vidjeli na ulazu mislim da bi te došli skuplje ti satovi nego u RH ;)

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #85 : Ožujka 22, 2010, 18:18:07 poslijepodne »
Moja najnovija "oprema":

stalak za laptop za ležeći položaj

.

made by suprug  :D  :-*
« Zadnja izmjena: Svibnja 01, 2010, 19:44:51 poslijepodne Renata »
2006. interlaminectomia L4-L5

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #86 : Ožujka 22, 2010, 18:39:08 poslijepodne »
Ovo bi trebalo patentirati. Super stvar.

uriel

• Sr. Member
  • ko drugom jamu kopa fizicki je radnik
« Odgovori #87 : Ožujka 22, 2010, 18:41:05 poslijepodne »
Cool ;D ;D ;D.
Dijagnoza prije operacije proturzija L4-L5 i ekstruzija L5-S1 diska
19.5.2009 operirao ekstruziju diska L5-S1
Rehabilitacija i bolovanje od šest mjeseci.
Vratio se na posao 26.10.2009.
Još manje tegobe prisutne u vidu  povremenog trnjenja lijeve noge.Stvari polako idu na bolje.

masssimo

• Newbie
  • *
« Odgovori #88 : Svibnja 26, 2010, 16:41:45 poslijepodne »
  dargi forumaši  interesira me jel ima neko iskustva sa  power platom , jel ona pomaže ili odmaže kod križobolje

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #89 : Svibnja 26, 2010, 20:19:36 poslijepodne »
  dargi forumaši  interesira me jel ima neko iskustva sa  power platom , jel ona pomaže ili odmaže kod križobolje

Nemam iskustva ali s obzirom da se radi o vibracijama ne bih to ni isprobala. Koristila sam orbitrek dok sam bila u "privremenom 2-godišnjem bezbolnom" periodu i bila veoma zadovoljna. Čitam na stranim forumima da ih liječnici preporučuju pacijentima nakon određenog vremena nakon operacije kralježnice, čak i fuzije.
2006. interlaminectomia L4-L5