Autor Tema: Sprave i oprema za križoboljca  (Posjeta: 79879 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

luna

• Sr. Member
    • Email
Odg: Sprave i oprema za križoboljca
« Odgovori #36 : Veljače 24, 2009, 16:39:26 poslijepodne »
plus bolovanje, banje, fizikalne, ... uffff...

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
« Odgovori #37 : Veljače 24, 2009, 21:06:56 poslijepodne »
al je ova nevolja s kičmom skupa bolest
plus bolovanje, banje, fizikalne, ... uffff...
  Luna, sjeti se da još uvjek ima i gorih bolesti i još "skupljih".Ljudi prodaju imanja da bi spasili sebi ili svome život.Ovo je još uvijek u granicama naših mogućnosti da si možemo priuštiti koju "spravicu" za našu kralježnicu.

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #38 : Veljače 24, 2009, 21:26:30 poslijepodne »
Tesla tražio sam i raspitivao danima koji je to proizvođać al nema nigdje naznaka evo samo čitam  s ovog pojasa da piše sljedeće:
assembled in Mexsico using u.s.materials.Protected by u.s,patent4,913,755,and 5.027,801 u.s.(X  Large)
eto možda po ovim brojevima nekako nađeš proizvođaća,ako ja nađem javim ti postom

Denise evo usao sam mu u trag. Naziv je "Airform Inflatable Back":

http://www.amazon.com/dp/B0015TGZZ4/ref=asc_df_B0015TGZZ4725614?smid=A2I5DA0K14Z5W0&tag=msnshop-hpc-20&linkCode=asn

http://www.ossur.com/lisalib/getfile.aspx?itemid=10238
Tesla da to je taj pojas drago mi je da si našo sad da ga možeš bar probat da vidiš da je jako zgodan za nošenje,ja ga osobno nemi da ni za koje pare nikom koliko mi je dobar evo danas sam se sjetio tebe pa sam u ortopedskoj bolnici u dućanu Ortopedskih pomagala pitao za taj pojas al to ti je tako jadno nenaručuju ga zbog kao navodno skupoće i neznaju firmu koja ga proizvodi,al vidim na linku da i nje toliko skup koliko je bio prije 6 god:ma sve je super glavno da si ga našo mislim  da ga možeš probat da bi ga odma kupio ;)

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #39 : Veljače 24, 2009, 22:20:32 poslijepodne »
Denise hvala ti sto si se sjetio i provjerio. Necu imati priliku da probam, jer se mora naruciti preko kompanije u Bosni koja je dostavljac od "OSSUR".
Ovih dana cu otici kod fizijatra da mi propise TENS i pojas, pa cu onda viditi da narucim. Saznao sam da se kod nas preko zavoda za soc. zastitu mogu povratiti pare koje si ulozio za lijecenje.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #40 : Veljače 24, 2009, 22:25:54 poslijepodne »
Tesla pitajte  u dućanu ortopedskih pomagala dali možete narućit tj da vam oni naruču taj isti,a prije toga ptajte dr dali vam može ispisat šifru za isti  znam da se isti davao na preporuku lječnika al teškim invalidima jer je bio jako skup pa lječničke komisije HZZO nisu odobravale mislim da bi se sad mgao dobiti neki povrat poreza uz priložen raćun na kraju godine il da vam ga dodjele putem šifre provjerite to

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #41 : Veljače 24, 2009, 23:00:42 poslijepodne »
A, znam, pa ako ćemo pravo svaka bolest košta.. ali toga se kasno sjetimo.. I nije samo u novcu.. ma utiče na sve.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #42 : Veljače 25, 2009, 15:46:21 poslijepodne »
Necu imati priliku da probam...

Taj pojas ima ova firma www.apollonia.hr, dobila sam njihov katalog jer sam tražila onu stolicu sa ugrađenom loptom. Naručuju sve ortopedske proizvode iz SAD. Možete ih nazvati i pitati, a imaju i dućan u Zagrebu i Splitu, pa se mogu njihove stvari i probati.
Inače stolicu sa ugrađenom loptom trenutno nemaju, ali će ju dobiti kroz koji dan - tjedan. Možda nagovorim i šefa na poslu na da ju plati jer ću se očito morati vratiti drugi tjedan na posao - svaki dan me zovu.
2006. interlaminectomia L4-L5

darko09

• Full Member
« Odgovori #43 : Veljače 26, 2009, 12:08:45 poslijepodne »
Ja koristim ovaj TENS uređaj i zadovoljan sam.
http://www.kvantum-tim.hr/miniweb/webtrgovina2.asp?gpcid=26&cid=107&scid=298&ItemID=1341
Da li tko ima drugačiji uređaj i kakva su mu iskustva ?
Ponavljam pitanje , a ujedno pitam da li je tko koristio DISK DR zračni istezivač kralježnice.
http://www.apollonia.hr/index.php/Zdravlje_i_gravitacija/DISK_DR_zracni_istezivac_kraljeznice.php

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #44 : Ožujka 18, 2009, 10:47:20 prijepodne »
Već sam napisala u svojem dijelu, ali napisat ću i ovdje.

Jeste li zainteresirani za ovakvu stolicu?

Cijena bez lopte bi bila oko 300,00 kuna, a loptu možete staviti svoju ili po povoljnoj cijeni mogu nabaviti?

Ako ste zainteresirani javite na PM. Rok izrade je oko tjedan dana. Javite od kuda ste, pa ćemo dogovoriti način dostave.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #45 : Ožujka 24, 2009, 15:06:40 poslijepodne »
Ergonomski neprilagođena, marketinški u RH sve ide.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #46 : Ožujka 24, 2009, 17:32:26 poslijepodne »
Ergonomski neprilagođena, marketinški u RH sve ide.

Zašto ergonomski neprilagođena kad većina fizijatra preporučuje sjedenje na lopti (moja dr opće medicine i doktorica fizijatrica, te sve "sestre" na fizijatri su zainteresirane, ali žele sjesti prvo na moju?
I kakav marketing? Ja sam stolicu dala napraviti za sebe po ideji kakva je ona iz SAD, a kod nas je nema za kupiti, a meni odgovara za sjedenje. Napravit će mi ju prijatelj. O kakvom marketingu je tu riječ?  ???

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #47 : Ožujka 24, 2009, 19:05:13 poslijepodne »
U svakom slučaju radilo se o marketingu ili ne bolja je od sjedalice i kauča ;D

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #48 : Ožujka 27, 2009, 15:53:37 poslijepodne »
Hvala Denise! Moja - inače prototip bi se reklo - bit će gotovo slijedeći tjedan, pa ću se uslikati i možda snimiti mali video da podijelim dojmove!

GSM

• Gost
« Odgovori #49 : Ožujka 27, 2009, 16:40:53 poslijepodne »
Renata, za kakve pacijente je ta lopa pogodna? Ako znas . Hvala

luna

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #50 : Ožujka 30, 2009, 19:10:03 poslijepodne »
Zanime me da li se pada s ove stolice???

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #51 : Ožujka 30, 2009, 19:19:02 poslijepodne »
Izrada stolice je pri kraju - isprobala sam ju i smatram da je nemoguće pasti sa nje. Da je samo lopta u pitanju, mislim da bi zveknula svaki puta kada bi htjela sjesti i ustati s nje.
Koliko sam čitala na netu, lopta je pogodna i za zdrave ljude i za razne pacijente. Neću sad ovdje previše mudrovati - ima na netu dosta o tome. Samo u google ukucati sjedenje na lopti i dođe svašta. Dečki sa fer-a su napravili nekoliko radnji na tu temu, npr: http://web.zpr.fer.hr/ergonomija/2001/malkoc/rsiprevencija.html, http://www.vitalizacija-kolic.hr/lopta.htm.
Budući da će loptu-stolicu uzeti i moja fizijatrica i dr. opće medicine za korištenje na poslu, onda smatram da i nije baš loša. Jedva čekam da bude gotova!  ;D

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #52 : Ožujka 30, 2009, 22:06:16 poslijepodne »
Renata o lopti kojij govoriš vjerujem da je pogodna za sjedenje za kompjuterom ili na radnom mjestu,a što se tiče same lopte bez nosača ja je osobno koristim samo je stvar navike jer na istoj treba znat držat ravnotežu jer bit i je u lopti da se prilikom držanja ravnoteže pokreću leđni misšići tj muskulatura.Neznam koliko će bit učinkovita lopta u sjedalici jer kad čovjek sjedne u istu te se nasloni mislim da neće imati isti efekt,dok lopta sama za sebe to ne dozvoljava nego te tjera da cjelo vrijeme kako se mićeš da doslovce trćiš za njom a u tom i je bit.Eto treba probati vjerujem da je ta lopta koju očekuješ super kao i stalak,to je sad sve individualno od čovjeka do čovjeka kako kome bude odgovaralo,ja sam na svojoj lopti postigao čak da dignem noge na nju dok  sjedim i tako održavam ravnotežu.Da napomenem to često ne izvodim jer je jako opasno dovoljan je jedan mali pokret i ode Denis opet u krevet ;D

brinetka

• Forumas
« Odgovori #53 : Travnja 09, 2009, 18:26:53 poslijepodne »
Sprave za kraljeznicu:::POJAS, kadgod se sta radi, gdje je potrebno saginjanje, micanje....moj pojas je elastican, ovde ga dobijes bezplatno...Imam i TENS, svaki mjesec sam doplacivala 10 evrica...kreme od mentola za hladjenje i vunen carape za grijanje noge....i pletivo da mozak razteretim ;D

Da vam rekenm super lahke vjezbe koje nece nastetiti...svaki dan 2x dnevno po 10 puta disati iz stomaka...kad udahnes, naravno kroz  nos udahnes, udahni toliko kao da bi htjeo pupak za pod zaljepiti. ;)..(to sam se malo seljacki izrazila, izvinjavam se), drzi taj polozaj 4 sekunde(polako u sebi brojis, al smireno, ne ko na trkama) i polako na usta izdahnes.
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009