Tretmani > Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama

Stup srama

<< < (9/9)

Henrik VIII:
Meni je danas tak loše od droge jer sam noćas radio, promijenio se biooritam, nisam se naspavao i sad sam sav grogy. Previše sam radio i koristio mozak, a mozak je drogiran! I ne znam šta ću iz sebe!  :o Već si sam idem na žifce, haha!

Henrik VIII:
Da nastavim sa svojim stupom srama  >:( prije nego odgovorim na nove teme. U petak ujutro mi je postalo znatno lošije, bolovi me probudili u 4, LS kičma, zdjelica, i najjače lijeva noga. Do popodne je bilo za poludjeti pulsirajuća oštra bol kroz nogu. U blizini su mi bili frendovi, donijeli su malo trave zelene, to je pomoglo i opustilo me, ali nakon spavanja ista stvar. Pišem neurokirurgu, on mi SMS-om odgovori da odem na hitnu i tražim da mi daju Solumedrol 125 mg i.v. uz 100 ml fiziološke otopine i 100 mg Tramala.

U subotu ista katastrofa, a kako me ranije u Vinogradskoj pregledao nurokirurg vodio sam se mišljenjem da je onda najbolje da se javim u hitnu u istu bolnicu. No, već na prijemu problem jer adresu koju sam naveo da (neprijavljeno) živim nisu htjeli priznati kao adresu gdje mi hitna smije pružiti pomoć zbog općinske organizacije rada bolnica. Osim, naravno, ako nije riječ o hitnom stanju. O tome je mogla odlučiti samo predstojnica odjela prim. dr. sc. Višnja Supanc, za što ju je pitala specijalizantica i ipak su me primili. U trenutku pregleda, ulazi u ordinaciju prim. Supanc, meni se niti ne obraća nego daje upute specijalizantici što smije napisati u nalaz i meni kaže da će mi dati samo Ketonal i Normabel jer da opijatski lijekovi ne djeluju jer sam se na njih navukao. Napomenem joj da sam te lijekove uzimao vrlo kratko, a ona mi neugodno odgovori: "to što ste se navukli je vaš problem". Sestra mi nabije dvije injekcije Ketonala i Normabela (a, btw, Normabel daju svakome i to svako malo, standardno iako se radi o adiktivom lijeku!) i ostave me da čekam u hodniku i počnem hodati brzo kao svaki normalni narkoman! Meni bolovi popuste do razine da od 10 cm koraka mogu zakoračiti 20 cm i kažem da se bol nije promijenila u bitnom. Pri tome se moj prijatelj koji je Španjolac nije mogao prestati čuditi kakav je to tretman i pitao je na šalteru; tamo nitko nije znao engleski.

U jednom trenutku dođe sestra i pita je li prošlo, ja kažem da nije u bitnome i gotovo se rasplačem od bolova i bijesa. Kažem da sam stručnjak za medicinsko pravo i da ću tužiti i bolnicu i liječnicu Supanc jer mi ne pruža medicinsku pomoć zato što misli da sam narkoman. Nakon nekog vremena, ona potpiše nalaz u kojem ipak nije stavila da sam ovisnik o opijatima (!), nego samo apliciranu terapiju, a specijalizantica me pozove da mi kaže kako mi ne mogu dati Solumedrol jer to nije njihova praksa zato što je to kortikosteroid koji je opasan i izaziva šećer i kaj ti ja znam. Uz to mi treba predati moje nalaze, ali umjesto toga zabunom mi da nalaz iste HMP od druge pacijentice, kojoj su zbog toga što je čula šumove u lijevom uhu i imala vrtoglavicu dali 240 mg Solumedrola istog dana i još prepisali daljnju terapiju istim kroz nekoliko dana! Dakle, meni jednostavno ova dr. Supanc nije htjela dati taj lijek, a sestra me još i "kaznila" što sam "ovisnik" pa nabila dvije injekcije u desnu stranu stražnjice tak da još i to boli sada.

I ništa, nakon 2 sata, stanje kao i ujutro, ja doma, stanje očaja. Neurokirurg kaže neka se spremim u Rijeku i da će me odmah srediti i operirati, ali nam je obojici to koma jer se on želi opremiti najboljim materijalima, a ja želim zaraditi pare za život za vrijeme operacije i oporavak. Nekako bi štimalo sa tim opijatima, mogu dozirati kako hoću i sam ovisno o jačini boli, a ovakve jake bolove na koje ne djeluje ništa od uobičajenih lijekova. Tijekom dana raspitujem se kaj da napravim; jedna opcija je bila da mi frend veterinar donese tu otopinu, ja to platim, on mi aplicira i provede me kao psa teškog 80 kg sa artritisom koji se zove Floki. I tako Floki vau lijevo, vau desno, i sazna da je večernja smjena hitne u toj bolnici OK, dođe frend po mene i hajde natrag. A kad ono tamo SF. Prvo, pisao meni neuro preporuku preko SMS-a, maila ili čega god, subota je i nije mi mogao napisati i poslati skeniran nalaz sa terapijom nikako, ali ovima to nije bio problem. Dali su terapiju kako je on napisao u SMS-u i ostavili me pol sata da ležim na stolu. Prvo je nestala bol u kičmi i zdjelici, a nakon još malo vremena sam mogao hodati, naravno kao i inače skraćeno, i sa povremenim isijavanjem živca, ali je užas nestao. Još je dogovor bio da danas ujutro dođem ponovo na hitnu kod njih ako ostane isto, dali bi mi još jednu "putnu" injekciju, spremam stvari i idem u Rijeku da me odmah operira.

Eto, tako da na stup srama svakako ide prim. dr. sc. Višnja Supanc, ali na stup pohvala svakako ide cijela medicinska ekipa iz Internističke hitne ambulante u Vinogradskoj, imenom i prezimenom dr. sc. Luka Vrbanić i dr. med. Iva Badžek! A Višnja Supanc je jednostavno naletjela na pogrešnu osobu. Naime, stučnjak sam za medicinsko pravo i vrag mi neće dati mira dok zbog ovoga ne bude odgovarala, bilo platila novčanu kaznu, bilo ostala bez licence na par mjeseci. Meni se specijalizantica u njeno ime ispričavala, na što sam odgovorio da ona to ne mora, jer da vjerujem da je šefica i prema njima tako bezobrazna.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju