Autor Tema: Toplice: iskustva, pohvale i pokude!  (Posjeta: 285502 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

teoantun

• Sr. Member
  • In Te, Domine, speravi!
    • Email
Odg: Toplice: iskustva, pohvale i pokude!
« Odgovori #126 : Svibnja 17, 2011, 18:32:51 poslijepodne »
Ako želimo naći razlog za grintanje i crnjake, onda svaki dan možemo grintati na sve.....
Komu smeta nadoplata, nek ne nadoplaćuje. Ja sam mogao biti u dvokrevetnoj sobi bolničkoj u Kalosu, birao sam sobu s nadoplatom. I ne žalim se. Jednako tako je tada bila jedna ekipa u tim bolničkim sobama, živahna i puna radosti, da je sa njima bilo užitak družiti se, sve puno pjesme i smijeha, čak smo i izlete organizirali....
Meni je također bila odlična soba s nadoplatom, fižider, tv, sve potpuno novo... Sve ima svoju cijenu.
Onaj komu je zdrav duh, može u svemu pronaći nešto lijepo, pa i u toplicama. Meni ej bilo lijepo sve, mojim cimerima također, ekipi iz bolničkih soba (njih 8) također....
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #127 : Svibnja 17, 2011, 18:34:45 poslijepodne »
Dušice, ja isto nadoplaćujem jednokrevetnu.Šta s onima koji ne mogu? Tko nešto nadoplati ide prije, u tome je kvaka.Kužiš?
laminectomia disci L5-S1 2008.
relaminectomia disci L5-S1 2009.
relaminectomia disci L5-S1 2011.
protrusio disci C5-C6

Milica

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #128 : Svibnja 17, 2011, 20:36:09 poslijepodne »
U mom slučaju to nije tako, jer jednokrevetnih soba ima malo i velika je potražnja.

Naranca

• Newbie
  • *
« Odgovori #129 : Svibnja 30, 2011, 10:33:01 prijepodne »
jel ide netko uskoro na rehabilitaciju u Varaždinske toplice!?  ;)
ja operirana  12. 4. (diskus hernija, L4-L5, L5-S1), i sad narucena 2.6. za Varaždinske toplice.
I procitala sve ove prethodne postove o Vž toplicama, al me samo zanima da li netko zna kak ide ta podjela sa Minervama i Termom!? Ja sam skroz pokretna, bolove skoro da i nemam vise nikakve pa me zanima jel to znaci da cu ja u Minervu ili ipak mozda zavrsim u Termi!?
interlaminektomija, mikrodisektomija L4-L5, L5-S1, svibanj 2011.

vedran

• Newbie
  • *
« Odgovori #130 : Svibnja 30, 2011, 15:13:30 poslijepodne »
jel ide netko uskoro na rehabilitaciju u Varaždinske toplice!?  ;)
ja operirana  12. 4. (diskus hernija, L4-L5, L5-S1), i sad narucena 2.6. za Varaždinske toplice.
I procitala sve ove prethodne postove o Vž toplicama, al me samo zanima da li netko zna kak ide ta podjela sa Minervama i Termom!? Ja sam skroz pokretna, bolove skoro da i nemam vise nikakve pa me zanima jel to znaci da cu ja u Minervu ili ipak mozda zavrsim u Termi!?

Ja sam trenutno u u VŽ toplicama u Minervi. Prošli tjedan upoznao sam neke ljude koje su smjestili u Minervu, jer u Termama nema mjesta, a oni su svi pokretni. Ukoliko se Terme ne oslobode do onda, pretpostavljam da će i tebe prebaciti u Minervu
OP: interlaminectomia L4-L5 i L5-S1, microdiscectomia L4-L5 i L5-S1; travanj 2011.

Naranca

• Newbie
  • *
« Odgovori #131 : Svibnja 30, 2011, 17:13:52 poslijepodne »
onda super, drzim fige za Minervu!  :)

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #132 : Svibnja 30, 2011, 22:35:31 poslijepodne »
Pooz, moj muz je trenutno u vz toplicama ali je smjesten u neku zgradu, DOM 2.
Decki koji su operirani kad i on su u Minervi.

Iskreno..te toplice su nekako zalosne.
Od 7.30 do 11.15 ima te neke terapije i onda nist.
Svaka terapija je po 15 min.
Skroz bezveze.
Ne usudi se setati jer nema ravnice a doma je setao po 4 km dnevno i vise.
Imam osjecaj da bi u gradu obavio bolje terapije i dobio boljeg fizijatra,
U toplicama ni ne vidis fizijatra.
Pojam toplica su bazeni a on u bazenu provede 20 min radeci neke vjezbe.
Ima mogucnost bazena i svaki dan u 14 ali u tom prljavom bazenu se ne mozes ni okrenuti zbog guzve.
Toliko o toplicama.

Naranca

• Newbie
  • *
« Odgovori #133 : Svibnja 31, 2011, 14:00:05 poslijepodne »
oh, pa kolko primječujem oporavak u toplicam (Varaždinskim) ti zapravo zavisi kakve sreće imaš pa koji smještaj te dopadne!?
žalosno. Bronx, tvoj muž nije tržio da ga premjeste u Minervu (kolko sam ja skužila tam je ok)? i

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #134 : Svibnja 31, 2011, 14:35:44 poslijepodne »
nije se on bunio, kaj ce sad?!
bio neki drugi tip digao frku kako neki tamo neki ne ali nista nije postigao.
di ima mjesta tam te sibnu.

mislim da oporavak ovisi o svakom pojedincu, koliko se sam trudis a i malo srece treba imati.

mat2be

• Forumas
« Odgovori #135 : Lipnja 07, 2011, 12:54:09 poslijepodne »

mislim da oporavak ovisi o svakom pojedincu, koliko se sam trudis a i malo srece treba imati.

Ova rečenica je važna, naglasak na "koliko se sam trudiš".
Tvoj muž bi mogao platiti bazen u Minervi - mislim da je otvoren i vanjski , mjesta na pretek - pa udri po leđnom plivanju. Ako su novci u pitanju preporučam šetnju, postoji staza koja sve uzbrdice / nizbrdice prelazi stepenicama , tj od doma preko crkve pored kafića stepenicama do robne kuće krene lijevo pa može šetati po ravnici kilometrima i tako nazad. Znači naglasak je na "koliko se sam trudiš", tj. ne se prepustiti masi koja kuka i ništa ne poduzima!
Za stazu znam jer sam je prešao puno puta.
interlaminectomia L4-L5 03/2011

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #136 : Lipnja 07, 2011, 14:51:32 poslijepodne »
 :) :) :) Super mat2be!!! Svaka čast, o tom i ja stalno pričam... Teta Bronx, jesi ovo pročitala? :)
V.R.S.N.S.M.V.   S.M.Q.L.I.V.B.  Crux Santa Sit Mihi Lux, Non Draco Sit Mihi Dux! Per Mariam ad Iesum! Zajedno u Kristu!

III 2011.g.  INTERLAMINECTOMIA L5 - S1 L.DEX.; ADHESIOLISIS; ABLATIO DISCI I.V. L5 - S1

vedran

• Newbie
  • *
« Odgovori #137 : Lipnja 07, 2011, 15:11:04 poslijepodne »

Ova rečenica je važna, naglasak na "koliko se sam trudiš".
Tvoj muž bi mogao platiti bazen u Minervi - mislim da je otvoren i vanjski , mjesta na pretek - pa udri po leđnom plivanju. Ako su novci u pitanju preporučam šetnju, postoji staza koja sve uzbrdice / nizbrdice prelazi stepenicama , tj od doma preko crkve pored kafića stepenicama do robne kuće krene lijevo pa može šetati po ravnici kilometrima i tako nazad. Znači naglasak je na "koliko se sam trudiš", tj. ne se prepustiti masi koja kuka i ništa ne poduzima!
Za stazu znam jer sam je prešao puno puta.

Što se tiče te staze i ja sam čuo da su neki koji su bili u Termama, a nisu si mogli priuštiti svaki dan plaćanje bazena u Minervi šetali baš tim putem.
Apsolutno potpisujem da je naglasak na osobnom trudu i pozitivnom stavu. Ja sam osobno jako zadovoljan svojom rehabilitacijom u vž toplicama. Doduše, ja sam si doplatio Minervu, bez obzira što nisam baš u bajnom financijskom stanju, ali nije mi žao. Najviše zbog toga što sam svaki dan nakon završenih terapija i ručka pičio odmah na bazen (u cijeni doplate uračunata je i karta za bazen) i udri leđno. I tako svih 21 dan. Uvijek se moglo naći dovoljno mjesta za odraditi jednu lijepu turu plivanja, pogotovo sad kad je otvoren i vanjski. Svaki dan sam polako povećavao broj dužina i osjećao se odlično nakon toga, kako fizički tako i psihički. Na taj način imao sam dosta dobro i kvalitetno ispunjen dan, tako da mi je sve to tamo prošlo jako brzo.
OP: interlaminectomia L4-L5 i L5-S1, microdiscectomia L4-L5 i L5-S1; travanj 2011.

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #138 : Lipnja 07, 2011, 19:34:54 poslijepodne »
Svaki dan sece u toplicama, ne znam je to taj put koji spominjete. Mislim da on ide onom cestom prema Ludbregu do nekih sela.
Jako puno sece i doma i u toplicama, nekad i do 10 km.
Na bazene je isao nekoliko puta.

teoantun, dam ja tebi tete :)))))) tata bi mi mogel biti :))))

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #139 : Lipnja 08, 2011, 01:14:42 prijepodne »
 ;D ;D ;D ;D vidiš kako si odmah živnula, niš te nije bolilo pri pomisli kako bi me isklepala....  ;) ;D

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #140 : Lipnja 08, 2011, 18:24:15 poslijepodne »
Svaka čast onima kojima toplice odgovaraju.Evo mene, jedva dočekah zbrisat doma,uz ovakvo vrijeme kao da me netko stavio u ekspres lonac.Terapije bajne, dvije struje na dan i vježbanje sa stilom, sve skupa u trajanju a maksimalnih sat vremena, a ostalih 23 lud,zbunjen,normalan.Šetaj u krug, ko u Remetincu.Jednostavno, nisam taj tip.A vidim ljude kojima pomaže, kapa dolje...ja sam i dalje zagovornik svatko je kovač svoje sreće, i more, more more...
laminectomia disci L5-S1 2008.
relaminectomia disci L5-S1 2009.
relaminectomia disci L5-S1 2011.
protrusio disci C5-C6

Bronx

• Forumas
    • Email
« Odgovori #141 : Lipnja 08, 2011, 19:18:57 poslijepodne »
E ANABELA tocno to je bilo i sa mojim muzem, par terapija i nista vise. Nasrecu pa je danas gotov sa toplicama.
Potpisujem zadnju recenicu.

mat2be

• Forumas
« Odgovori #142 : Lipnja 09, 2011, 15:16:30 poslijepodne »
Gledajte
toplice su idealne za vježbu, a ne za gledanje tv-a, ispijanja kavica tj. dokoličarenje.
Istina imaš svega cca 2h obaveza, ali imaš ostalih 22h za bazen i sl. nadohvat ruke te hranu, (kakvu takvu bar nećete nabaciti par kg), spremljenu.
U toplicama sam mogao 2puta dnevno prošetati po 1h te otići navečer na bazen. Dok doma eeee.... to je druga stvar, do bazena šetnja po suncu, ujutro se tjeraš da napraviš vježbe, pa te zove ovaj na kavicu, pa onaj. Treba nešto i pojesti, kad pojedeš treba malo i pospremiti za sobom itd...
Da mi je toplica 3tj. bilo preko glave istina, ali kad pogledaš malo objektivnije....
interlaminectomia L4-L5 03/2011

teoantun

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #143 : Lipnja 09, 2011, 15:48:22 poslijepodne »
mat2be, potpisujem sve što si napisao. Osim toga nije svuda isto ni svakome. Ja sam imao od 08.30 do 13 sati cijelo vrijeme program. Počevši od masaže, bazena, magneta i struja, vježbi u dvorani.... Onda ručak, odmor od 15 minuta, zatim šetnja od nekoliko kilometara, pa onda opet sat ipo u bazenu. Dođe večera, opet lagana šetnja s cimerima i uvečer odmor uz ugodno čavrljanje ili gledanje filma. Dakle, nama su toplice bile i fizička i psihička rehabilitacija, jer smo tako htjeli. Nismo htjeli bježati, nismo htjeli ni na što gunđati, sve smo prihvaćali i u početku zauzeli stav kako želimo što više uživati i iskoristiti boravak za što ugodnije i ljepše dane. Upoznali smo svaki kutak Vele Luke i obližnjeg Blata, običaje, ljude... Nosili bi sa sobom fotoaparat i napravili nekoliko stotina lijepih fotki... Dakle, ako si tko želi organizirati život, tako mu i bude. Tko voli gunđati, gunđao bi i u vrhunskom wellnes & spa sanatoriju....