Tretmani > Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama

Toplice: iskustva, pohvale i pokude!

(1/45) > >>

Joško:
Nakon fizikalne terapije provedene u Krapinskim toplicama prije mjesec dana, mogu samo reći da ih ne preporučam nikome!
Ne znam kako je u drugima, ali ovdje je bilo frustrirajuće...
Dođete nakon 3-4 tjedna nakon operacije u namjeri da provedete kvalitetnu fizikalnu terapiju i što vas čeka (ili što je mene dočekalo):
- smještaj na 5.katu (potkrovlje): ormar u koji ne mogu ništa staviti, al niti dohvatiti rukom a da se ne saginjem (saginjanje 4.tjedan nakon operacije?!)
- terapije strojama bez termina(pravilo: možete primiti samo jednu struju dnevno. Ako su vam propisane dvije onda se kombinira jedan dan jedna, drugi dan druga): čekanje ispred vrata od pola sata do 50 minuta(4 tjedna nakon op.!), u hodniku prepunom ljudi, gdje stalno u strahu da vas neko u prolazu ne gurne
- vježbe u bazenu: bazen od nekih 10x12 metara, u koji ulazi kad ko hoće i izlazi kad ko hoće. Iako dobijete termin, koji niko ne poštuje niti kontrolira, u svakom terminu je u bazenu bilo 50-60 ljudi. Fizioterapeute ne zanima to što se nemate gdje primiti (rukohvat uz rub bazena) da odradite vježbe koje ionako niko ne prati jel se odrađuju ispravno. Vježbe su neke dane trajale po 15ak minuta!!! Još ako ste imali sreću da vas baš u tom vremenu prozovu za podvodnu masažu, izgubili ste i 5-10 minuta vježbanja u vodi. A podvodna masaža je bila priča za sebe: radili su je valjda praktikanti srednjoškolci, kojima valjda niko nije niti pokazao kako da masiraju: Tako je masaža leđa izgledala kao da šmrkom peru ulicu: tako sam tri puta "dobio" mlaznicom po rani, bez ikakve isprike!!!
I kad pomislite kako ćete vježe u bazenu uspjeti odraditi barem u slobodnom vremenu poslije ručka i odmora nakon ručka: u 17:30 sati se bazen prazni!!!!!!!!    I naravno, 2 vikedn je bazen (novi netom otvoren) morao biti zatvoren radi nekih radova ;D

Ne znam kako je u drugim toplicama, al ovo je bilo jako loše iskustvo. Ne samo za mene!

Joško:
Zaboravih ipak nešto i pohvaliti. A to su gospođe koje vode gimnastičke vježbe. Neizmjerno su strpljive, dođu do svakog pacijenta da pokažu vježbu, korigiraju ako netko radi nešto krivo...  Ovim putem im se još jednom zahvaljujem i pozdravljam ih!

kokolino:
Katastrofa! Mislim da su oni bili u nerkoj fazi privatizacije, pa neki sindikalni prosvjedi itd. Kad se to počme zbivati to više nije ni nalik na medicinskui ustanovu. Kako je s Varaždinskim? Daruvarskim? Biokovka? Kalos u Veloj Luci?

Jasna:
Evo, ja sam bila u Varaždinskim i oni su me doslovce vratili u život. Već sam pisala kako sam poslije operacije bila totalno izgubljena jer mi nitko nije objasnio što smijem a što ne smijem, noga me je grozno boljela i toliko je bila otekla da sam mogla hodati samo u japankama (sva sreća bilo je ljeto), pila sam Medrol (kortikosteroid) preko svake mjere jer su mi bili zaboravili reći da ga trebam prestati piti nakon pet dana...
Uglavnom, primila me jedna krasna fizijatrica (nažalost, ne znam joj ime jer je ubrzo bila otišla na godišnji), objasnila mi sve što mi se dogodilo, na čemu trebam raditi, kako postepeno prestati piti Medrol, itd. Dobila sam osam vrsta terapija, a u kasnijoj fazi i termin za slobodno plivanje u bazenu. Bila sam k'o Alisa u zemlji čudesa  :), pa sam sve ispitivala (čemu koja terapija služi) i na sve sam dobila odgovore. Terapeutkinja Jadranka (ne znam joj nažalost prezime) na individualnim se vježbama zbilja trudila i usput mi još dala niz savjeta, npr. kako vježbama ojačati mjehur. Imala sam dojam da o svakom pacijentu zbilja vode računa. Primjerice, jedanput nisam došla na grupne vježbe jer me silno boljela glava i odmah je bilo pitanje, a gdje ste vi...   
Otpustila me dr. Alina Gošek, koja je, jednako kao i njezina kolegica, bila vrlo ljubazna i sve je bila spremna objasniti. Meni je to strašno puno značilo jer me ta operacija zadesila kao grom iz vedra neba, pojma nisam imala što se sve može desiti s kralježnicom, kako se moram ponašati, kada smijem početi raditi, itd. Jedino što mi se nije dopalo, to je što u vrijeme blagdana i vikendom nema svih terapija. Naime, baš sam bila potrefila doći za vrijeme blagdana, pa sam sve skupa izgubila jedno 5 - 6 dana terapija. Sve drugo mi je zbilja bilo super, ako izuzmem izgled soba, no za to nisu krivi terapeuti. Meni je bila važna usluga, a ona je zbilja vrhunska. Naučila sam puno toga što i dan - danas primjenjujem. 

worf:
Joško,3-4 tjedna nakon operacije na terapiju,PRERANO!!!
Možda se Kokolina neće složit samnom,ali istu grešku sam ja napravio nakon prve operacije i mislim da mi je to bila samo patnja,pa sam nakon druge operacije namjerno sačekao da prođu tri mjeseca ;D  i to je bila sasvim druga priča,a u međuvremenu nisam vježbao,već sam samo puno hodao i plivao (bilo je ljeto,a ja nisam tako daleko od mora).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju