Autor Tema: Toplice: iskustva, pohvale i pokude!  (Posjeta: 286175 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
Odg: Toplice: iskustva, pohvale i pokude!
« Odgovori #72 : Veljače 21, 2010, 16:25:03 poslijepodne »
A šta se tiće plivanja, naravno da sam potukla sve rekorde Biokovke(osim vlastitog kojeg sam lani tamo postavila 2.5km:)), al to i nije neki problem s obzirom da tamo nikome ne pada na pamet plivat i svi me gledaju ko sedmo čudo.

Ja sam manje-više zadovoljna sobama u termi. Jednom sam bila u dvokrevetnoj, a zadnji puta sam si doplatila 80,00 kn jednokrevetnu u "golubinjaku" kako to zovu jer su na tavanu. Mala soba, ali barem nikome ne trebam polagati račune ako želim navečer duže gledati tv ili sam znala isključiti telefon da se priključim na net. Ali još uvijek ne kužim one koji dolaze u toplice na terapije, pa navečer odlaze u minervu na ples. A meni su se takvi čudili!
Mene je zadnji puta par ljudi u vž toplicama kada sam odlazila u minervu na plivanje pitalo da li treniram plivanje za koji klub. A ja sam samo radila u čemu uživam! Stoga - samo naprijed!  ;D Uživaj i za nas ostale!
2006. interlaminectomia L4-L5

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #73 : Veljače 21, 2010, 18:33:12 poslijepodne »
Za toplice/banje u kojima sam ja bila u cetvrtak (Iiidza-Sarajevo), dakle prije dva dana imam samo i jedino rijeci  pokude. Kao prvo, ja ne znam otkud im one fotke na njihovoj  web stranici, onu su vajda fotkali neki Hilton negdje pa postavili kao 'svoje'. Dakle prvo razocarenje kad sam usla u ljecilishte, koje je ujedno i hotel  ???. sve staro, pohabano, i vec na oko neudobno. Pa ko se moze zavaliti u koznu fotelju? Moze samo zdrav covjek , a ni njemu ne bih preporucila. Trazia sam dvokrevetnu sobu, kao djelim je s nekim, bice jeftinije, pa zato. Dali su mi trokrevetnu sobu, i obecali da je necu djeliti ni sa kim (ne spomenuvshi cinjenicu da  i nije sezona za banje) soba je uprkos broju kreveta, jako mala, skucena. TV u sobi postoji, ali ima 5 lokalnih programa (nema kablovske, mada u njihovoj ponudi pishe da ima). Pitam ih kakvi su usovi za dobijanje obroka/jela i pica u sobi. Jer ja i nisam bash dobro pokretna, kazu to treba da odobri diekcija hotela  ???, pa ne trazim suvlasnishtvo u dionicama hotela, nego veceru u sobi  ::)
Terapije... nako. Prvo,  krevete su namjestili za sebe a ne za pacijente. Da se ne bi oni puno saginjai, pacijent mora da se popne na krevet, uz pomoc trikova i magije.  ::)
Bazen? Ledena voda. Naravno ubjedjivali su me da je to standardna temperatura bazena, ne znam samo gdje je taj standard? U bazen nisam htjela ni uci, pokvasila sam desno stopalo, dosta od mene.
Eh sad krevet u sobi!!!! Ne do Bog nikome. Ja zaista nisam znala da josh uvijek postoje kreveti "na federe" . Eto kod njih postoje. Ja kad pogledam taj krevet, zaboli me kicma, o lezanju  na njemu da ne govorim.
Sreca bilo je puno deka u sobi, koje sam pobacala na pod i tako spavala, na podu.
Sutradan prije zore probudim se sama, bez alarma, toliko mi je udobno bilo  ::) nazovem svoje i pobjegnem kuci!
To jednodnevno zadovoljstvo me koshtalo preko 50 eura  ::)
Bljak  ::)
operacija  L5-S1 1998. g.

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine
Spin. kanal suzen u nivou LS-L4 i L5
Umjereno velika her. dis. na L3-L4 sa kompresijom
degenerativne promjene kicme i spondiloza, radikulopatija

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.

Denis

• Hero Member
« Odgovori #74 : Veljače 22, 2010, 11:23:46 prijepodne »
Denis,

Pa ti si car.....heba te pa tebe svi znaju...brijem da imaš utjecaj u tom stacionaru veći nego sam ravnatelj......
Hebga Davore biće zraćim Bioneregijom :D :D

Denis

• Hero Member
« Odgovori #75 : Veljače 22, 2010, 11:45:40 prijepodne »
E moj Denis, te sobe o kojima ti pricas da ne valjaju su ti meni super bravo prema ovoj mojoj. Btw.trazila sam ja sad novu sobu i dobila na istoku jer u ovoj koju sam do sad imala sam zamalo poplavila :)
A to i nije bila soba nego neka  kancelarija pretvorena u sobu, cili hotel ima takvih 3-4 i bas ja dobila jednu od tih :)
A ove ostale u livom krilu su skroz ok, velike i zahodi su normalni, ne moras radit egzibicije da bi se docepa školjke :)
I nije mi Milinovic nego sam odabrala Mišu, zavraga.
Šabićke taj dan nije bilo kad sam dosla nego popodne pa mi se nije dalo cekat i otisla do Miše.
A šta se tiće plivanja, naravno da sam potukla sve rekorde Biokovke(osim vlastitog kojeg sam lani tamo postavila 2.5km:)), al to i nije neki problem s obzirom da tamo nikome ne pada na pamet plivat i svi me gledaju ko sedmo čudo.
A što da ti kažem vidim da je stanje katastrofalno što se tiće same Biokovke,i sam sam upoznat sa svim sobama i djelovima hotela.Najgora stvar je bila kad su takve sobe davali ljudima koji su nadoplačivali u punom iznosu.Ja sam obišao par soba od te koju si ti stavila sliku te sobe.
Slika 1 Soba na trećem katu iznad recepcije
Slika 2 Soba iznad restorana pravi apartman
Naracvo sve se daju bez obzira da li je uz nadoplatu samo njihova dobra volja

Denis

• Hero Member
« Odgovori #76 : Ožujka 02, 2010, 19:33:41 poslijepodne »
Eto ljudi moji ipak nakon puno razmišljanja,odlučio sam se za Biograd ,jer gledajući sve u globalu, nebi nigdje dobio toliko terapija,jedina mana je bazen,al njega nadoknađujem ,poslije hidromasaže vježbajući u istoj.Naravno kad završi 21 dan zamolit ću doktora i produženje,a poslije nastavljam sa plivanjem.
Sve u svemu što da kažem super, termini su mi konstantno od 08,oo do 14,00 sati bez prestanka,tako da kad se vratim budem umoran ko pas, naravno malo odmorim,i nasatvim sa pješačenjem,tako da sam navećer već u 22,00 sati umoran  toliko da mogu spavati i na nogama ako treba  i nište mi nebi smetalo. :D
Što se tiće osoblja fizijatrije naravno nemam što  ružno reći ,ali me malo zbunio doktor kad sam mu naglasio da sam previše ćekao i da sad imam te tegobe koje imam,na što sam dobio odgovor ,pa znao sam ja da je živac oštećen.Naravno sad se ja pitam što me nije prije uputio na operaciju,al eto ne želim to pitanje ni postavit ,jer već znam odgovor koji ću dobit na to.Ma iskreno nije me ni briga i sad sam sretan što sam  se ipak odlućio na operaciju ,te što sam pročitao vaša iskustva,a ujedno što me dopao jako dobar,tj najbolji neurokirurg Dr.Saftić.Naravno svima hvala,i kamo sriće da sam prije donio odluku sad bi bilo puno lakše  ;)

vlado

• Jr. Member
  • **
  • doktore pomagaj boooli a deda reko da ne boli...
    • Email
« Odgovori #77 : Ožujka 02, 2010, 21:00:52 poslijepodne »

Ja sam manje-više zadovoljna sobama u termi. Jednom sam bila u dvokrevetnoj, a zadnji puta sam si doplatila 80,00 kn jednokrevetnu u "golubinjaku" kako to zovu jer su na tavanu. Mala soba, ali barem nikome ne trebam polagati račune ako želim navečer duže gledati tv ili sam znala isključiti telefon da se priključim na net. Ali još uvijek ne kužim one koji dolaze u toplice na terapije, pa navečer odlaze u minervu na ples. A meni su se takvi čudili!
Mene je zadnji puta par ljudi u vž toplicama kada sam odlazila u minervu na plivanje pitalo da li treniram plivanje za koji klub. A ja sam samo radila u čemu uživam! Stoga - samo naprijed!  ;D Uživaj i za nas ostale!
jesi bila u kad u minervi smještena,kako je tamo,ja sam dobio,terme ali mi se čini da je bolji smještaj u minervi,nisam nikad bi pa sam malo skeptik...pa me zanimaju vaša iskustva sa oba smještaja ili nekim trećim u varaždinskim toplicama,uglavnom uzeo bi svoju sobu da imam mira i nije mi problem nadoplatiti.....
unaprijed zahvaljujem na odgovorima ;)
« Zadnja izmjena: Ožujka 02, 2010, 21:36:10 poslijepodne vlado »
operiran 8.2. sad lagano sljedi oporavak pa...

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #78 : Ožujka 02, 2010, 21:36:03 poslijepodne »

jesi bila u kad u minervi smještena,kako je tamo,ja sam dobio,terme ali mi se čini da je bolji smještaj u minervi,nisam nikad bi pa sam malo skeptik...pa me zanimaju vaša iskustva sa oba smještaja ili nekim trećim u varaždinskim toplicama,uglavnom uzeo bi svoju sobu da imam mira i nije mi problem nadoplatiti.....
unaprijed zahvaljujem na odgovorima ;)

Ako ti nije problem nadoplatiti, a dobio si odobrenje za smještaj i terapije u toplicama, onda je sigurno bolja Minerva od Termi.
+Minerva:
1. prije se dođe na red
2. imaju odvojeno terapije od Terme - manja gužva
3. mrvicu modernije sobe ali ne previše
4. najveća prednost - možeš koristiti bazene u podrumu minerve bez doplate.

Možeš se sam odlučiti između Minerve i Terme - osim ako nisi nepokretan i trebaš skrb i njegu, onda dolaze u obzir samo Terme.
Nikada nisam bila smještena u Minervi ali sam čula od pričanja drugih kakve su razlike i vidjela sam sobe u Minervi.
Ja sam 2 puta bila smještena u Termi, jedanput u dvokrevetnoj sobi, a jedanput sam doplatila za jednokrevetnu sobu 50,00 kuna. Mislim da je za dvokrevetnu sobu u Minervi uz doznaku doplata oko 150,00 kuna, a za jednokrevetnu ne znam.
Nazovi recepciju pa pitaj:
Minerva +385 42 630 438
Terme +385 42 630 407.

Ako te još što zanima - pitaj slobodno!  ;)

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #79 : Ožujka 02, 2010, 21:45:04 poslijepodne »
Ako ti nije problem nadoplatiti, svakako idi u Minervu.
Jer tamo su sve pokretni ljudi, pa je nekako i atmosfera bolja, a osim toga, mozes bazene (mali vruci, i normalni koji je 25m) koristiti kada god zelis.
Imas 3 kategorije soba, pa o tome ovisi i nadoplata. Sad sam zaboravila koliko iznosi ta nadoplata, ali nazovi recepciju i pitaj.
Ove najskuplje se naravno najvise i razlikuju od ovih u Termama, po komforu...vece su, imas 2 fotelje, mini bar, i veliko kupatilo.
Medjutim madraci nisu nigdje bas dobri, pa ni u najskupljim  :(
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #80 : Ožujka 06, 2010, 15:19:44 poslijepodne »
i sam sam upoznat sa svim sobama i djelovima hotela.iznosu.Ja sam obišao par soba od te koju si ti stavila sliku te sobe.
Viruj mi da nisi s ovom mojom upoznat :)
Ova slika koju si ti stavio je slika klasicne sobe na sjeveru.
A moja bivsa soba je kancelarija adaptirana u sobu i takvih je samo nekoliko na prvom katu.
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Denis

• Hero Member
« Odgovori #81 : Ožujka 06, 2010, 20:14:25 poslijepodne »
Ma viruj ti meni da sam vidio tu sobu to mogu od nje napravit skladište a ne je davat ljudima za smještaj al nažalost nije samo Biokovka problem ima to svugdi potrudiću se da stavim slike sobaiz Biograda.Znaš ne tražim luksuz al neće mi niko ni takav smještaj davati,jer žalosno je to što se ruševni hoteli pretvaraju u lječilišta ,a ne ispunjavaju određene uvjete za invalidne osobe itd...,jednom riječju triba to sve zatvorit,al naše inspekcije su toliko ažurne u riješavanju problema tako da će mo u skoroj budućnosti ležati isprid hotela na ležaljkama :D

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #82 : Ožujka 06, 2010, 20:36:47 poslijepodne »
Tvoja tvrdoglavost je čudesna.
Al no dobro... Ne da mi se prepirat :)
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

Denis

• Hero Member
« Odgovori #83 : Ožujka 10, 2010, 15:53:58 poslijepodne »
Tvoja tvrdoglavost je čudesna.
Al no dobro... Ne da mi se prepirat :)
Ha hahah nije to moja tvrdoglavost ,već su to moje oči vidjele zar nevjeruješ da sam prošao sve sobe u hotelu i znam o čemu prićaš ;)al da se ti nebi uznemirila ajmo reć da nisam ništa vidio ;D

Denis

• Hero Member
« Odgovori #84 : Ožujka 12, 2010, 16:00:37 poslijepodne »
Eto ljudi moji svaki dan vam ja junački vježbam hahahh da bi mi se mišići poćeli grčiti,i konstantno slušam riječi fizioterapeuta samo vježbaj ako bude bolilo popij tabletu hahahhah :D :D.Strašno nikako ih u dva tijedna nemogu razuvjerit ,da sa viježbanjem neću riješit problem sa stopalom ,te da njihovu teoriju vježbanje i tablete ne prihvaćam,a pa sad vi meni recite jel sam ja lud ili oni.Jel bolje vježbat i pit tablete il ne vježbat nego onako lagano se rastezat i šetat i nepit tablete,naravno vježbati samo ono što ti odgovara.E pa ja neznam što bi reko na sve to,sve sam se dane nekako razmišljao da li su oni u pravu ili ne, dok nisam vidio fizioterapeutkinju koja ima 3 protruzije diska, a vodi vježbe i sjedi,te kuka kako je boli,e pa sad mi nije jasno, što ona nevježba i nerješi svoj problem ,kad je u vježbama spas hahahh .Ma nije meni to ništa ni čudno jel kad vidim da ljudi junački vježbaju i cijeli dan poslije ležu hahahh i jeb.... m..... fizijatrima i fizioterapeutima,onda se upitam da li se oni možda nekog boju il mislu da ti neki fizioterapeuti ipak nešto bolje znaju pa ih pozorno slušaju,jer u njima vidu Boga koji će im riješiti problem.Nemojte me krivorazumjeti nemam ja ništa osobno protiv istih, al pojedinci se ponašaju kao veliki znanstvenici sa zavšenim višim školama koji ne želu priznati da sve te vježbe ne činu svakom dobro.U svakom slućaju ja ču raditi po svom i to je znanstveno dokazano sve radi što tebi čini dobro.Recimo primjer su mi dali kad sam rekao da Magnet možda i nema neko djelovanje,naravno dobio sam odgovor vi to ne osjećate al uzmite magnet mali u ruku i kad ležite ispod aparata Magneta vidjet će te kako vas pecka.E sad se ja pitam kakve veze ima taj magnet koji ja imam u ruci,sa mojom kićmom,pa nemam u kićmi magneta,niti mi teće magnetska krv,a ni kosti mi nisu od magneta da bi mi to moglo pomagati,al eto puno je tu nelogičnosti okojima se ne isplati diskutirati,e pa onda lipo legneš i spavaš 30minuta ispod magneta i lječiš si psihu  :D :D :D :D

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #85 : Ožujka 12, 2010, 17:27:54 poslijepodne »
Što se tiče vježbanja Denise, tu ti i meni neke stvari nisu jasne!
Ja kad vježbam kod kuće radim vježbe koje meni odgovaraju i koje mogu raditi bez bolova, a to je kombinacija vježbi iz toplice, vježbi sa interneta sa različitih medicinskih portala i vježbi pilatesa sa jednog DVD.

Međutim, evo problema kad sam došla na terapije:
Kaže mi fizioterapeutkinja koja ima oko 25 godina: "ah, vi znate vježbe, ne treba vam im pokazati jer ste tu već bili 100 puta". I tako radim ja svoje vježbe, a ona viče: "ne smijete raditi "te neke nove vježbe", samo naše vježbe". I pokaže ona meni te "njihove vježbe": 3 na leđima (od toga 1 ne mogu) i 3 na trbuhu (isto 1 ne mogu) i kaže "ostale ne smijete tu kod nas raditi da vam se što ne dogodi".

I tako sam danas bila u dvorani i radila te njihove 2 po 2 vježbe i opet je vikala na mene jer ne radim 3. A najzanimljivije je bilo da su kraj mene na strunjači bile 2 žene sa sela od cca 60 godina i radile te iste vježbe za lumboishialgiu. A to što sam ja operirana i npr. imam drugačije bolove od njih to očito nema veze.

A šta ćeš! J... lud zbunjenog! - Sorry na izrazu svima - upravo sam se probudila od spavanja 3 sata (pomoć Lyrice)!

vlado

• Jr. Member
  • **
  • doktore pomagaj boooli a deda reko da ne boli...
    • Email
« Odgovori #86 : Ožujka 12, 2010, 18:02:55 poslijepodne »
vjeruj instinktu i radi ono što ti tijelo dozoljava pa lagano ubrzavaj ali mislim da nebi smjelo biti nekih velikih bolova ako ih i ima lagano usporiti
operiran 8.2. sad lagano sljedi oporavak pa...

besana

• Forumas
    • Email
« Odgovori #87 : Ožujka 12, 2010, 18:28:30 poslijepodne »
Mene fizijatrica nje htjela primiti na fizikalne, a rekla je da kuci radim samo dvije vjezbe, one na stomaku, ako me ne boli, isto mi je rekao i neurohirurg, da radim vjezbe AKO ME NE BOLI, Ja probala ...boli, i ne pokushavam vishe. I meni je bezveze, nagutati se lijekova pa onda raditi vjezbe.
operacija  L5-S1 1998. g.

Nalaz MR IZ 2009. g. : Diskovi L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1 izmjenjenog izgleda i snizene visine
Spin. kanal suzen u nivou LS-L4 i L5
Umjereno velika her. dis. na L3-L4 sa kompresijom
degenerativne promjene kicme i spondiloza, radikulopatija

25.02.2011. Nakon fizikalne terapije i terapije antidepresivima,stanje puno bolje. Povremeni, mali bolovi.

Plavuša

• Hero Member
« Odgovori #88 : Ožujka 12, 2010, 19:02:06 poslijepodne »
Mene fizijatrica nje htjela primiti na fizikalne, a rekla je da kuci radim samo dvije vjezbe, one na stomaku, ako me ne boli, isto mi je rekao i neurohirurg, da radim vjezbe AKO ME NE BOLI, Ja probala ...boli, i ne pokushavam vishe. I meni je bezveze, nagutati se lijekova pa onda raditi vjezbe.

A probaj! Možda i pomogne! Samo nemoj pretjerivati nego lagano - par puta ponovi vježbicu, pa ćeš vidjeti kako će tijelo reagirati!

Denis

• Hero Member
« Odgovori #89 : Ožujka 12, 2010, 20:09:41 poslijepodne »
Renata pio bi Normabele za opuštanje i cirkulaciju i pola godine ,ali kad bi poslije vidio rezultate,al mi je sve to malo neobično ojačavati pa tabletema opuštati.Što je tuje radim ja po svom pa će isto biti dobro.I najviše što mi ide na živce je to što kad rećem da mi grću mišići oni mi odma spustu da je to zbog operacije neuspjele,a ja znam jako dobro kako mi je bilo prije kako sad ,a svoje pozitivno iskustvo u Vinogradskoj ću širiti dalje ma kom bilo krivo ili pravo,jel osobno sam im dao vremena 10 god i ništa nisu napravili,i dalje tupu po svom . :)