Tretmani > Iskustva s liječnicima, terapeutima i terapijama

U Hrvatskoj nema hitne pomoći

(1/3) > >>

Jasna:
Dragi moji forumaši, pokušat ću ukratko opisati zašto me nema posljednja dva tjedna i kako je nemoguće dobiti adekvatnu liječničku pomoć. Ispričavam se što ovo nije vezano za kralježnicu, ali pokazuje kako bez obzira na vrstu boli, pacijent  prije može krepati nego dobiti pomoć. Uglavnom, prije dva tjedna počeo me strašno boliti želudac, do te mjere da sam jedno veče pomislila kako bi mi bilo svejedno i da umrem, samo da prestane. Zvala sam hitnu i oni su rekli da su bolesti želuca za njih neozbiljne bolesti i da zbog toga ne dolaze.
Prijatelji su me dva puta vozili na hitnu u bolnicu SV. Duh. Prvi puta je bio zaključak da je vjerojatno gastritis i dobila sam lijekove za čir na želucu (premda ne znaju imam li čir). Drugi puta, drugi liječnik je rekao da nalazi upućuju na probleme s kamncima u bubrezima i prepisao mi dodatno spazmex, uz preporuku da u ovako groznom stanju u vlastitom aranžmanu napravim ultrazvuk abdomena, gastroskopiju, kolonoskopiju....preporuka je i dijeta, tako da dva tjedna jedem samo dvopek i pijem čaj. Izgubila sam bez pretjerivanja bar 6-7 kg. E, da, na hitnoj sam dobila i dvije infuzije. Uglavnom, pijem te lijekove, ali pomoći nema. Napadi traju po dva-tri sata, a poslije toga sam mrtav čovjek.
Ogorčena sam što se već dva tjedna mučim k'o Isus Krist, a nemam pojma što mi je zapravo. U bolnici nemaju ultrazvuk, pa sam se danas naručila kod privatnog osiguravatelja. Čekam da me nazovu i zakažu termin za UZV i gastroentrologa. Ispričavam se što pišem o temi koja nije vezana za kralježnicu, ali sam morala podijeliti ovo s vama. Toliko sam ljuta da bi sve ove muke hrvatskih pacijenata dala u strane medije, pa neka se onda Milinović hvali sa svojom "reformom" zdravstva". Moram u krevet...svima lijepi pozdrav

Katarina A.:
Ajme, Jasna moja draga, da si bar u Rijeci bih ti sredila da te odmah sve obrade, a ne da se toliko mučiš. Ma i odavde bih ali upravo je u tijeku kongres gastroenterologa u Dubrovniku i svi se pokupiše dolje. Ja ne znam, ali mislim da kad kod nas na hitnu dođe takav slučaj odmah mu se radi i UTZ abdomena, i gastroskopija, bar iz iskustva koliko sam vidjela, pa ne mogu te otpiliti da to radiš sve od kuće u tom stanju. Molim te, ako ti se bolovi ne smire, idi po treći put na hitnu i zahtjevaj obradu, oni nisu normalni...a kad ti bude bolje onda u medije...

denis 68:
Jasna ako ste pratili moje postove iste te tegobe imam i ja na želudcu mi je chr gastritis a na žući kamenac u vremenu dok sam radio pretrage uhvatila su me dva napada tako jaka da vas razumjem o čem govorite,Moj put je bio prvi put HP koja me uputila na interni odjel te su mi tamo raznim inekcijama spazmeksa i peptorana kao i voltarena umirili bolove,po njihovim mišljenjima internista misli da je problem u žući a kad su me odveli na kirurgiju kirurzi kažu da je to problem u želudcu.Eto poslije 7 dana opet me uhvatio napadaj te su me opet tako izvozali da bi mi doktor internis rekao onako iskreno da su oni tu da me samo pokrpaju jel da ni oni neznaju dal žuć pravi problem pa refleks ide na želudac il obratno.I eto ja sam se odlućio posjetit abdomalnog kirurga s kojim sam dans dogovorio operaciju kamenca jer polazim logikom ako njega uklonim a poslije nekog vremena opet bude bolilo onda će to definitivno ukazivati na želudac,tako da sam baš danas sve preglede napravio i sad čekam 16.o4 za operaciju nadam se da će bit problem u žući a i ako nebude bar ću znat da sam jedan problem riješio.Po vašem opisu upućuje me po istim mojim simptomima da vam ja to kamenac na žući al vi isto pregledajte UZ,kao i gastroskopiju jer možda imate bakteriju koja može isto tako prouzročit bolove tako ad je to sve vezano jedno s drugim.Sretno s pregledima i nadam se da će se to riješit,što se tiće kamenca meni je više od polovice dr reklo da idem izvadit jer da ne čekam akutno stanje jer da će onda bit gadno a onda ide i drugi čin operacije a to je hladni rez.Puno sriće i što prije to napravite jer tablete Spazmex vam neće smanjiti bolove popio sam ih masu da bi opet završio na hitnoj gdje su mi dali voltaren  i spazmex injekciju pa u istoj većeri opet na internom odjelu iste injekcije plus peptoran injekciju te infuzije da bi mi se tek pred jutro malo smirilo,i eto sad sam na teškim djetama,mada me buni kako to ni sami doktori neznaju razlućit al eto što je tuje ;)

denis 68:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seAjme, Jasna moja draga, da si bar u Rijeci bih ti sredila da te odmah sve obrade, a ne da se toliko mučiš. Ma i odavde bih ali upravo je u tijeku kongres gastroenterologa u Dubrovniku i svi se pokupiše dolje. Ja ne znam, ali mislim da kad kod nas na hitnu dođe takav slučaj odmah mu se radi i UTZ abdomena, i gastroskopija, bar iz iskustva koliko sam vidjela, pa ne mogu te otpiliti da to radiš sve od kuće u tom stanju. Molim te, ako ti se bolovi ne smire, idi po treći put na hitnu i zahtjevaj obradu, oni nisu normalni...a kad ti bude bolje onda u medije...

--- Kraj citata ---
Katarina slažem se pod hitno od hitne tražiti uputnicu internisti na interni odjel bolnice pa nek oni onda odradu UZ i gastroskopiju ja sam u početku puštao hitnoj da mi daju injekcije i oni bi me otjerali kući ,prošli put sam im rekao da ću zvat novine i tv te da ću na klupi u parku cjelu noć spavat što bi sigurno učinio tek su onda dali uputnicu ;)tako da sam taj dio riješio tamo i utvrdio se kamenac na žući i gastritis,i evo sad upadam u drugi krug igara a to je da svak prebacuje problem  na drugoga tako da su me doveli u fazu da ja razmišljam i počmem nekim redom prvo kamenac onda će mo vidjet kako stvari stoju ako bude bolio i dalje onda je želudac.Moje iskustvo je pokazalo da nema dobrog riješenja nego kad se udre šakom o stol i zaprjeti novinama i tv jadno ali strašno jer mene su i doveli u situaciju sad drugi put kad me uhvatio napadaj te kad su me stjerali sa kirurgije onako neljubazno ko neki paket ,il staru kanto digli su mi tlak pa sam im razbio vrata,prijetili su mi policijom al ništa od toga jer da su je i zvali postavilo bi se pitanje zašto sam to napravio tako da bi neko od dotičnih lječnika odgovarao.MukA MI JE SAD ONIH LIPIH ALUMINISKIH VRATA ;D ;Dal što im sad ja mogu nek ravnatelj bolnice odbija nekom od plaće mene se niko sad nedira,naprotiv danas me i vidio dotični kirurg te se ljubazno javio ;)

rimiserk:
Obzirom da sam imao ovakav problem, a kasnije sam primjetio i kod dosta ljudi iz moje okolice. Moja teorija je:
herpesom inerviran živac, da li vagus ili neki drugi, to još nisam siguran, ali definitivno je prolazno i bezopasno, ali boli kao sam vrag.
Pozdrav

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju