Najveće bogatstvo koje jedan inženjer stekne na tehničkom fakultetu jest sposobnost analitičkog razmišljanja koje ga odvaja od drugih struka.
Ja nisam odabrao Vinogradsku samo tako, za vrijeme svojih tegoba sam se dobro raspitivao i obilazio Neure, tako da sam otišao i do Paladina, pa u traumu, pa u Vinogradsku kod njih 3 čak. Kada sam naišao na neura koji je umoran poslije operacije usred dežurstva izdvojio za mene jedno 45 minuta objašnjavajući mi što i kako jednostavno sam osjetio da je to to...i odluku sam donio u roku odmah. Rekao sam mu: -Ti ćeš biti taj!
Nadalje, malo mi je bespredmetno da me pita netko kako znam, jednostavno znam za ta školovanja njihova, samo ne mogu sad baš javno iznositi kako i odkuda.
Nadalje, za one koji tek počinju posjećivati ovaj forum, neka budu svjesni da se Vinogradskoj operacije izvode minimalno invazivnim zahvatima, što prevedeno znači, da operater dira samo ono što mora dirati, da nema sječe mišića i ligamenata, da se oporavak lako može svesti na odsustvo toplica i nakon 42 danas se vraća na posao. Za one koji nikad nisu bili na nikakvoj operaciji, svaka operacija je određeni udar na integritet tijela i tijelo to registrira izuzetno snažno, pomalo šokantno. U Vinogradskoj to nije slučaj, jednostavno zaspeš i probudiš se, mamurluk je intenziteta kao kod malo jačeg pijanstva, samo bez povraćanja i slično.
U drugim bolnicama (sad opet moram objašnjavati nešto za što praktički nisam stručan) se radi klasično klasični zahvati koji za posljedicu imaju sve ono što u Vinogradskoj nema, a to su dugotrajni oporavci, izuzetno invazivno i agresivno se radi itd.
Da ne bi bilo sve tako crno, jedan senior neuro sa Rebra je objasnio što je njemu glavna prednost kod invazivnih operacija u odnosu na minimalno invazivne, a to je da je puno bolje kad on "otvori" sve ispred sebe pa ima prostora i sve vidi.
Eto toliko od mene, naravno nek nitko ovo ne shvati kao neki stručni članak, već je to samo moje skromno zapažanje.