Autor Tema: Vinogradska i ostatak svijeta  (Posjeta: 83968 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

NISAM Pegula

• Sr. Member
Vinogradska i ostatak svijeta
« : Rujna 04, 2009, 16:13:17 poslijepodne »
A ne znam ni sama.
Prijateljicu mi je operirao dr Bulović u Splitu, dobila je preporuke za njega.
Ja sam bila na pregled kod dr Bušića i jako lijepo me primio, sve mi objasnio, dosta je pristupacan bio.
A nedavno sam pricala s jednom sestrom s neurokirurgije i ona mi kaze da kad bi ona isla na operaciju da bi sigurno kod dr Devčića.
E sad ti budi pametan.
Ulgavnom za dr Tudora sam cula nekoliko losih slucajeva tako da njega nebi preporucila.
Sto se tice prof Paladina,njega dosta hvale,ja sam i kod njega slala nalaze, al eto neki clanovi foruma su kod njega imali losih iskustava, to nikako ne mogu shvatit jer sam do sada stvarno cula samo dobre stvari o njemu. Takoo da ne znam sa bi ni tu rekla.
Ovdje na forumu je popularna bolnica u Vinogradskoj,neki clanovi foruma su imali dobrih iskustava tamo. Preporucuju dr Saftica i prof Rotima.
Neki imaju preporuke za prof Buljata u traumi u Zg.
Eto to su ti neke od opcija, naravno ima ih jos puno, al eto ovo su neke o kojima se puno pisalo na forumu.
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #1 : Rujna 04, 2009, 16:23:12 poslijepodne »
Drugo misljenje stvarno nemas svrhe traziti u Splitu, mislim da ti je pametnije otici u Zagreb kod doktora drugog tipa.
Ne mislis da je ovo mozda malo previse?

GSM

• Gost
« Odgovori #2 : Rujna 04, 2009, 16:26:52 poslijepodne »
Ne kad procitas i red ispod toga, koji je usko vezan za to sto si ti izdvojila.

Ne shvacam sta ti nije jasno. Svi ti doktori kod kojih tamo eventualno moze otici vjerujem da ce reci isto ili jako slicno, razlika je jedino u njihovom umijecu da odredjeni zahvat odrade.

A ono dalje sto sam napisao je nesto logicno, zatraziti misljenje od doktora koji imaju potpuno drukciji pristup i izvedbu operacije.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #3 : Rujna 04, 2009, 16:34:56 poslijepodne »
Nemam nista protiv neurokirurga u Vinogradskoj, dapace i sama ih planiram posjetiti, ali na ovom forumu se SVE svelo na to "otiđite u vinogradsku, jedino tamo znaju sta rade".
Pa eto ipak smatram da je to malo pretjerano.
Ne znam koliko neurokirurga ima u Hrvatskoj, al sada oni svi zajedno na ovom forumu izgledaju ko hrpa debila i neznalica.

GSM

• Gost
« Odgovori #4 : Rujna 04, 2009, 16:39:13 poslijepodne »
To sto ti tako shvacas necu komentirati.

Ja sam jasno rekao ZASTO preporucam da covjek ode tamo. Ne zato sto iz moje perspektive rade NAJBOLJE, NAJLJEPSE ili sta ja znam... nego jer rade DRUKCIJOM I ZNANSTVENO DOKAZANO BOLJOM METODOM.

Dosta o ovome, razjasnio sam sto sam ja htio rec, ti si rekla svoje, necemo siriti previse u ovoj temi.

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #5 : Rujna 04, 2009, 16:40:20 poslijepodne »
A mene baš interesira ima li tko kakvog iskustva s neurokirurzima u Rijeci, njih nitko ne spominje.
L5/S1 ekstruzija

GSM

• Gost
« Odgovori #6 : Rujna 04, 2009, 16:41:08 poslijepodne »
Mislim da je Jasna negdje spominjala nekog Stancica (ne ovoga s Rebra). Pretrazi malo forum.

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #7 : Rujna 04, 2009, 16:45:22 poslijepodne »
Pegula,

Kad ja hvalim Vinogradsku priznajem da to činim sa određenom dozom subjektivizma jer sam tamo operiran i super sam prošao. Ali...većim dijelom se oslanjam na objektivna iskustva jer:

1. Koliko znam jedina su bolnica u kojoj se rade minimalno-invazivni zahvati plus PLDD (neka me netko ispravi ako nisam u pravu)

2. Neurotrauma u Vinogradskoj okuplja daleko najeduciranije neurokirurge koji su prošli najjače specke po svijetu.

3. Ravnatelj bolnice Rotim je i sam neurokirurg i mehanizmom najviše i ulaže u neurokirurgiju. (To je neka moja opservacija)

2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Katarina A.

• Forumas
    • Email
« Odgovori #8 : Rujna 04, 2009, 18:13:23 poslijepodne »
Stančić je nekada davno radio u Rijeci, pa onda u Puli, pa na traumi u Zagrebu i sad je na Rebru, to je isti liječnik.
L5/S1 ekstruzija

Denis.

• Forumas
« Odgovori #9 : Rujna 04, 2009, 23:32:32 poslijepodne »
Davore lsažem se sa tobom da je vinogradska bolnica ima metodu minimalno-invazivne kao i PLDD metodei sve to shvaćam,ujedno shvaćam da si ti bio kandidat za baš tu vrsu operacije i ista ti je fala bogu uspjela i meni je drago da je tako,također bi volio da svak od nas nađe bilo koju metodu operacije koja bi mu razriješila problem

2. Neurotrauma u Vinogradskoj okuplja daleko najeduciranije neurokirurge koji su prošli najjače specke po svijetu.

3. Ravnatelj bolnice Rotim je i sam neurokirurg i mehanizmom najviše i ulaže u neurokirurgiju. (To je neka moja opservacija)

Eto sad me zanima ,ali bez ljutnje po čemu procjenjuješ da su navedeni doktori prošli najbolje specke po svijetu,da li misliš da ima još doktora kao Dr.Buljat i DR Paladin koji su isto tako dobri sa svojim metodama.Kratko rečeno, bit svega je i cjele ove priće da je nebitna metoda oper,već je bitno koja će metoda oper pomoći svakom od  nas na našu dijagnozu jer kod svakog je slućaj razlićit.

Eto u potpunosti te razumijem da je tebi i još nekom Vinogradska najbolja,recimo meni su za sad sve te bolnice iste kapo i svi operateri koji radu u njima tako da pacjentima koji se nisu operirali jako je bitno prvo da saznaju koja je za njih najbolja metoda oper zahvata.Neznam da li ćeš me razumjeti al sjeti se kad si ti prvi put morao odlučivati eto ti si izabrao Vinogradsku i sve je ispalo ok,al recimo da bitke vodiš sa kralješnicom godinama vjeruj mi da bi sumljičav bio prema svemu i samo bi te onda zanimalo jedno ,a to je kome se prepustiti u ruke.
Za operaciju nikad nije kasno jer se tamo ne ljubi slasno ;))

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #10 : Rujna 05, 2009, 00:52:27 prijepodne »
Najveće bogatstvo koje jedan inženjer stekne na tehničkom fakultetu jest sposobnost analitičkog razmišljanja koje ga odvaja od drugih struka.

Ja nisam odabrao Vinogradsku samo tako, za vrijeme svojih tegoba sam se dobro raspitivao i obilazio Neure, tako da sam otišao i do Paladina, pa u traumu, pa u Vinogradsku kod njih 3 čak. Kada sam naišao na neura koji je umoran poslije operacije usred dežurstva izdvojio za mene jedno 45 minuta objašnjavajući mi što i kako jednostavno sam osjetio da je to to...i odluku sam donio u roku odmah. Rekao sam mu: -Ti ćeš biti taj!

Nadalje, malo mi je bespredmetno da me pita netko kako znam, jednostavno znam za ta školovanja njihova, samo ne mogu sad baš javno iznositi kako i odkuda.

Nadalje, za one koji tek počinju posjećivati ovaj forum, neka budu svjesni da se Vinogradskoj operacije izvode minimalno invazivnim zahvatima, što prevedeno znači, da operater dira samo ono što mora dirati, da nema sječe mišića i ligamenata, da se oporavak lako može svesti na odsustvo toplica i nakon 42 danas se vraća na posao. Za one koji nikad nisu bili na nikakvoj operaciji, svaka operacija je određeni udar na integritet tijela i tijelo to registrira izuzetno snažno, pomalo šokantno. U Vinogradskoj to nije slučaj, jednostavno zaspeš i probudiš se, mamurluk je intenziteta kao kod malo jačeg pijanstva, samo bez povraćanja i slično.

U drugim bolnicama (sad opet moram objašnjavati nešto za što praktički nisam stručan) se radi klasično klasični zahvati koji za posljedicu imaju sve ono što u Vinogradskoj nema, a to su dugotrajni oporavci, izuzetno invazivno i agresivno se radi itd.
Da ne bi bilo sve tako crno, jedan senior neuro sa Rebra je objasnio što je njemu glavna prednost kod invazivnih operacija u odnosu na minimalno invazivne, a to je da je puno bolje kad on "otvori" sve ispred sebe pa ima prostora i sve vidi.

Eto toliko od mene, naravno nek nitko ovo ne shvati kao neki stručni članak, već je to samo moje skromno zapažanje.
« Zadnja izmjena: Rujna 05, 2009, 10:46:46 prijepodne bojan »

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #11 : Rujna 05, 2009, 11:14:50 prijepodne »
Najveće bogatstvo koje jedan inženjer stekne na tehničkom fakultetu jest sposobnost analitičkog razmišljanja koje ga odvaja od ostatka tehničke struke nižih nivoa školovanja (samo nek se nitko ne uvrijedi na ovo).

Ja nisam odabrao Vinogradsku samo tako, za vrijeme svojih tegoba sam se dobro raspitivao i obilazio Neure, tako da sam otišao i do Paladina, pa u traumu, pa u Vinogradsku kod njih 3 čak. Kada sam naišao na neura koji je umoran poslije operacije usred dežurstva izdvojio za mene jedno 45 minuta objašnjavajući mi što i kako jednostavno sam osjetio da je to to...i odluku sam donio u roku odmah. Rekao sam mu: -Ti ćeš biti taj!

Davore, oprosti, ali malo mi je vise dosadilo to tvoje stalno isticanje tvoje struke i stavljanje sebe u superiorni polozaj nad ostalim ljudima na ovom forumu. I nemoj misliti da ovo pisem zato sto sam se uvrijedila, nemam zasto, jer sam i sama zavrsila tehnicki fakultet koji me, istina, naucio analitickom razmisljanju, ali unatoc tome, ne mislim da su svi drugi, koji nemaju takvo obrazovanje, glupi i da ne mogu povezivati cinjenice.

Vjeruj mi, da si bio u situaciji kao ja, da su te snasli neizdrzljivi bolovi u roku od par dana (kada je, btw, ovaj forum tek poceo zivjeti i na njemu nije bilo gotovo nikakvih informacija), od kojih nisi mogao spavati 3 noci i 3 dana, svo analiticko razmisljanje ovog svijeta, ti ne bi pomoglo da doneses odluku sto i kako uciniti, da li se operirati i ako da, gdje to uciniti.
Tvoje tegobe su bile takve, da si mogao "ispitivati teren" i donijeti na osnovu toga odluku.

Ti mozes svojim iskustvom i svojom pricom, pruziti pomoc ljudima na forumu koji je traze, ali ne mozes uvjeravati svih da je tvoj put jedini ispravni put. Jer niti ti, niti ja, niti bilo tko moze znati sto je za onoga drugoga najbolje. Svatko od nas je slucaj za sebe, i kao sto je neuro puno puta ovdje istaknuo, ovo nije matematika, i nije uvijek 2 plus 2 jednako 4.
Tu smo da da onima koji su tek na pocetku, damo smjernice kuda ce krenuti, ali omalovazavanju bilo koga  ili bilo cije odluke, na ovom forumu, nema mjesta.

Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #12 : Rujna 05, 2009, 12:01:41 poslijepodne »
Jeste li me pitali zašto hvalim Vinogradsku?
- Da i ja sam vam odgovorio.

Onda ste me pitali od kuda mi svi inputi za prosuđivanje, jel tak?
 - Odgovorio sam vam da sam imao vremena i da sam analitički razmišljao.

U nekoliko navrata sam se naravno ogradio od svega i nekoliko puta sam napisao da nisu svi pacijenti isti. Ja sam samo odgovorio ono što me se pitalo. I da sam presjek svog razmišljanja.

Ispravni put? Ono što uvjeravam ljude jest činjenica da na svom putu ne smiju zaobići bolnicu Vinogradska, a dalje kako struka kaže (a ne Bog).

Oni koji čitaju moje postove znaju da baziram sve svoje znanje na konkretnim činjenicama, a što nisam siguran ogradim se. To što sam spomenuo obrazovanje, samo sam objasnio čemu mi služi najviše. Jer, jednostavno ne bih bio toliko sposoban da sam ostao na srednjoj školi. Na ovom forumu postoji jedno 7 ljudi koji mogu biti au pair sa mnom po pitanju kvalitete postova i neka mi netko dokaže suprotno. Evo, GSM, Bojan, Trucker, Joško, Uriel i još ponetko, ne znam koliki imaju stupanj školovanja, ali vidim da imaju razmišljanja jako kvalitetna, odnosno postovi su im za čistu 5-icu. Drže se činjenica i to je ono što je bitno.

I da, smatram da nas ima nekolicina na ovom forumu koja je jednostavno superiornija od pojedinaca po pitanju kvalitet razmišljanja i prijenosa informacija dalje. Evo i tebe i tvoju sekicu bih mogao svrstati u prvu skupinu, samo se nemojte opet uvrijediti.

I vrlo se dobro sjećam što lokal patriotizam može izazvati na forumu, pa se i od toga ograđujem.

Najbolje da me se proglasi rasistom pa da me bannate....

Denis.

• Forumas
« Odgovori #13 : Rujna 05, 2009, 12:20:24 poslijepodne »
Eto Davoer hvala na odgovorenim pitanjima sad mi je malo jasnije,samo me još mući jedna stavka ,a to je za kakvu bih ja operaciju bio naj pogodniji,jer gdje da god dođem me svi uvjeravaju da je njihova metoda najbolja,ne bojim se ni kklasićne operacije niti dužeg oporavka ako je to ono što je najbolje za mene,također se odnosi to i na sve druge metode,koja je to metoda neznam ni sam, ja još nisam došao u situaciju da mi se nešto prelomi i da prilikom posjećivanja operatera osjetim i rećem sebi TO JE TAJ I TO JA ŽELIM i definitivno donesem odluku.Kao što si i sam rekao ti si obilazio neure i u kratkom roku si donio odluku,e sad pokušaj mene ili druge razumjeti koji imamo isto problema prvenstveno s bolovima,a ujedno jako teško nam je to u jednom danu napraviti sve pretrage ili obići više neura jer ne živimo u ZG te je to zbog putovanja ili financija jako teško sve posložiti.Ovog momenta kad bih živio u ZG posvetio bi se tome 1 mjesec te bi više njih obišao i jednostavno donio odluku,a ovako jako teško,jer ako moram ić u Dubrovnik poteže i financiska sredstva kao i naporan put,također i u ZG,te kad sve to objediniš nije to lako sve izorganizirati.Što se tiće tog minimalno-invaz zahvata slažem se sa tobom da je blaži oblik jer je to ista stvar ko Laparaskopska operacija žući od klasićne operacije koju sam jako lako podnio jer se dira samo ono što treba.
Eto nadam se da ćeš nas probati razumjeti ,te da nećeš protumaćiti da iko od nas ima krivo mišljenje protiv Vinogradske ili Neura koji rade u njoj,jer naprotiv svi bi mi voljeli donjeti pravu odluku a nju je naked teško donjeti.Osobno mene sad da je vratiti prije par godina unazad ne bih se puno mislio niti bi čeprkao po forumima,već bi se jednostavno odlučio,a ovako kad ulaziš u dubioze problema jako dobro paziš na sve sitnice te je onda teško donjeti odluku. :)Primjer je jako jednostavan kad sam prvi put dobio napadaje žući otišao sam na pregled te je utvrđen kamenac savjetovano mi je od strane kirurgice da moram na operaciju ili da me možda više nikad neće zaboljeti,al zbog njenog pristupa jednostavno sam donio odluku jako brzo idem na operaciju,i sad sam sretan što sam to napravio.Istu  tu Kirurgicu također mogu uzdizati do nebesai svima ću reći samo jednom da je dobra ,uvjeravati nikog neću, a svoje zadovoljstvo sam napravio na drugi naći .

GSM

• Gost
« Odgovori #14 : Rujna 05, 2009, 12:35:48 poslijepodne »
A tko je tocno tebe uvjerio da je njegova metoda NAJBOLJA za tebe?

Denis.

• Forumas
« Odgovori #15 : Rujna 05, 2009, 12:41:08 poslijepodne »
GSM ja samo pitam ko če mene uvjerit, nisam mislio na Davora da me ,jer kad bi me inaće kroz život svi uvjeravali daleko bih dogurao,naravno ne odnosi se na Davora ova rećenica kao ni na  druge.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #16 : Rujna 05, 2009, 12:43:59 poslijepodne »
Obzirom da sam ja zapocela ovu raspravu (nije mi to bio cilj, al eto desi se), pa bi ja zamolila moderatora da ovo negdi makne ili obriše jer smo čovjeku nepotrebno zagadili topik.

Denis.

• Forumas
« Odgovori #17 : Rujna 05, 2009, 12:51:21 poslijepodne »
Jer, jednostavno ne bih bio toliko sposoban da sam ostao na srednjoj školi. Na ovom forumu postoji jedno 7 ljudi koji mogu biti au pair sa mnom po pitanju kvalitete postova i neka mi netko dokaže suprotno.

Davore ne podcjenjujem tvoju školu al po mom je životna škola naj jača škola.Što se tiće prosudbe pisanja postova ne bih komentirao,jer ja ne cjenim čovjeka po postovima ,što se mene tiče može pisati kako god želi velikim,malim slovima i bez interpun.znakova i meni je prvenstveno bitno na forumu da čovjek iznese svoje tegobe,i kako god on napisao ja ga razumjem,te mu želim pomoći bez obzira koju stručnu spremu ima,bitno je da je čovjek ;)a onaj koji ga čita da bude također čovjek ;)