Autor Tema: Vinogradska i ostatak svijeta  (Posjeta: 83976 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

GSM

• Gost
Vinogradska i ostatak svijeta
« Odgovori #18 : Rujna 05, 2009, 13:03:05 poslijepodne »
Ok, maknut cemo sve odnosno "prilijepit" nekoj prikladnoj temi.

Ne Denise, rekao si da te SVI uvjeravaju da je njihova metoda najbolja. E sad te ja ovdje pitam o cem pricas i zasto kukas, a nista konkretno ne poduzimas.
Nas Neurokirurg ti je davno dao svoje misljenje (na osnovu nalaza koje si poslao) i rekao da si moguci kandidat za minimalno-invazivni zahvat. Zidov se je s njime slozio.

Onda si se odlucio na pregled kod njega, na sam ti dao sve informacije, broj telefona, objasnio nacin rada i ti opet nisi napravio nista po pitanju svog zdravlja sto govori da si neodgovoran i da si ne zelis pomoci. Najbolji Neurokirurg kraljesnice na sirem podrucju ti je rekao da ti mozda moze pomoci, ali ti se svejedno vodis ne znam ni ja cime.

Denis.

• Forumas
Vinogradska i ostatak svijeta
« Odgovori #19 : Rujna 05, 2009, 13:26:52 poslijepodne »
GSM ja s isprićavam  nisam nagasio ko su to svi,a pod tim se odnosilo na doktore ne na forumaše.Eto što napravi pisanje komunikacia perkko neta,kao i sms poruka,više volim polemizirati u 4 oka.Još jednom isprika zbog nedostatka moje rijeći u postu.
Što se tiće daljnjeg tvog teksta sve si u pravu istina je što kažeš ,ali ima druga starna priće zvao sam više puta u Bolnicu u Vinogradsku na samom početku kad mi je neuro rekao da dođem,al sam uvjek dobijao odgovore puno se ćeka,naravno ne od neura već od nekog ko tamo radi ,također  nisam nikoga htio sa foruma angažirati da ide umjesto mene te da mi sredi termin jer znam da i svi ostali imaju svojih problema,a kamo li da se bakću mojim problemima,tako da sam nakon nekog vremena odustao a ujedno i financije  mi nisu bile bolja strana u tom perioduDa sjećam se onih postova gdje mi je Židov rekao da mi on ne može pomoći kad je vidio moj nalaz a neuro se ponudio u postu.Eto ni samog DR Saftića nisam htio zamarati jer ipakl je nekog lakše zamoljeti kad dođeš kod njega i pitaš ga gledajući ga u oči da ti sve objasni u tančine i da mi kaže što mi je za raditi.Neznam ni sam to su bili sami poćeci na kralješnici,preispitujem se sad i mislim zašto to nisam napravio,al dolazim do zaključka da mi je onda sve to bilo malo čudno a pomalo sam bio iskreno i skeptičan da se neki doktor nudi tako nešto napraviti,jer u dugogodišnjim obilascima kod raznih doktora nisam baš naišao na nekog zankojeg bi rekao to je taj pravi.Eto možda je baš to bio Neuro,al što ja sad tu mogu poslije su se stvari odvijale drukćije,te sam počeo gledati sve više i više sumljivije.Sad sdvima kažem ne sumljam u rad Dr.Saftića ni Rotima,al dok sa istima ne budem u 4 oka vidio te se uvjerio da je to sve istina i dalje sam sumljićav.Gsm ja jako dobro procjenim ljude i nadam se da ću se razuvjerit u nešto u što sumljam.Eh da zaboravih reći i Židov je bio taj koji je na osnovu nalaza rekao da mi nemože pomoći te se složio sa neurom što mi je dalo sumlju jer sam konstantno čitao da nalazi nisu ni toliko bitni već slike :)
« Zadnja izmjena: Rujna 05, 2009, 13:43:34 poslijepodne skorpion »
Za operaciju nikad nije kasno jer se tamo ne ljubi slasno ;))

NISAM Pegula

• Sr. Member
Odg: Vinogradska i ostatak svijeta
« Odgovori #20 : Rujna 05, 2009, 13:44:52 poslijepodne »
Na ovom forumu postoji jedno 7 ljudi koji mogu biti au pair sa mnom po pitanju kvalitete postova i neka mi netko dokaže suprotno. Evo, GSM, Bojan, Trucker, Joško, Uriel i još ponetko, ne znam koliki imaju stupanj školovanja, ali vidim da imaju razmišljanja jako kvalitetna, odnosno postovi su im za čistu 5-icu. Drže se činjenica i to je ono što je bitno.
Pa naravno kad to ljudi ne isticu kao šta to radiš ti  :) :D ;) ;D
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

GSM

• Gost
« Odgovori #21 : Rujna 05, 2009, 14:00:06 poslijepodne »
Denise shvatio sam ja jako dobro sto si htio rec. Znao sam da se odnosilo na doktore i zato sam te i pitao ono sto jesam.

Iskreno - tesko mi je povjerovati u to da ti je sestra rekla da se dugo ceka, posebice da ti je vise puta to rekla. Jer naprosto u toj bolnici nema preduge liste cekanja, nekakav prosjek iz mog iskustva (ali i drugih koji su se narucivali) je cca. mjesec dana.

Takodjer koliko sam shvatio odnose tamo (a i neke stvari sam dozivio), sestre ne da su ljubazne, nego ce ti doslovno pruziti crveni tepih prije ulaska u kliniku. Vjerujem da je to zasluga Prof. Rotima (moje misljenje). I zato sumnjam da bi one pacijente na bilo koji nacin razuvjeravale u odluci o narucivanju.

Nemas koga sta angazirati, ti kao da zivis u srednjem vijeku. Sve se rijesava telefonski, odnosno faksom ako treba slati kakve nalaze.

Tesko ti je cekati mjesec-dva pregled, a evo od tih napisa kad sam te savjetovao je proslo vise od pola godine. Zamijeti ironiju u ovome.
« Zadnja izmjena: Rujna 05, 2009, 14:03:53 poslijepodne GSM »

Denis.

• Forumas
« Odgovori #22 : Rujna 05, 2009, 14:10:19 poslijepodne »
GSM pa naravno prošlo je pola godine jer poslije se na forumu svašta događalo a ja sam bio sve skeptićniji,da skratimo priću sad sam uzeo nalaz opet za neurologa jer mi on mora preporučiti MR ako je on napiše i kad dobijem novu MR bićeš obavješten,a  ja ću se sigurno naručiti u Vinogradsku po mišljenje,nadm se da će me primiti i da se neću razočarati ,jer sad idem u boj za kralješak svoj pa kud puklo da puklo:GSM tebi puno hvala i znaj da jako dobro znam ko mi je davao rijeći utjehe ,nade i pomoći,i eto ja to ne zaboravljam kao i nekim drugim članovima foruma,a i sa onima kojima sam se prepucavao nije nikad bilo ništa zlonamjerno ,mislim da je samo dolazilo do sukoba mišljenja.
Ma rekao sam u prošlom postu znao je Bojan koga će uzeti za moderatora i nije pogrišio,nemoj misliti da ti laskam jer laskavac nisam al osjetim na daljinu dobro ili zlo a Bioenergičar nisam ;)

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #23 : Rujna 05, 2009, 14:11:21 poslijepodne »
Denise,

kao prvo moram te pohvaliti da si retoriku dosta popravio i da je sada na nekoj normalnoj razini.Eh, još ta gramatika  ;D

Drugo, ti kažeš da tebe nijedan doktor ne razumije i svi ti kažu da si ni na nebu ni na zemlji. Patiš se tolike godine. Pa daj, majku mu, odi skupi sve nalaze i odi na pregled u Vinogradsku u ZG, NEMOGUĆE je da se dugo čeka. Garantiram da ćeš dobiti kvalitetan odgovor. i onda ako odgovor bude operacija, stvarno ne znam što bi ti dalje čekao, lijepo zaspiš i probudiš se bez bolova. Naravno, nije svima isto, meni je bilo skoro savršeno, ali ono što je sigurno svima jest da ti ne može biti gore nego što je i to je činjenica kojom se moraš povoditi.

Osobno sam imao prilike u bolnici gledati starije ljude koji su se mučili godinama, a onda su se dali pod nož i sad naravno nisu savršeno, ali tegobe su im smanjene više od 70%.

Sve što trebaš je imati povjerenja u struku, a ja sam ga imao i to mi se višestruko vratilo.....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

NISAM Pegula

• Sr. Member
« Odgovori #24 : Rujna 05, 2009, 14:36:44 poslijepodne »
Evo sta mene najvise muči od svega.
Ja bi zaista htjela vjerovat da su te minimalno invazivne metode operacija koje se rade u Vinogradskoj rjesenje svih naših problema. Vjerujte mi Davore i GSM ja to zelim vise od ikoga jer mi je dosta već 10 godina bolova jer mi je dosta toga da sam 6 miseci godišnje na bolovanju...
Ali zdrava logika mi nalaže da razmišljam o tome koliko neurokirurga i bolnica ima u Hrvatskoj i samo se u jednoj bolnici to radi na taj različit način. Zašto?
Zašto se i ostali neurokirurzi ne educiraju?
Kako su samo u vinogradskoj uspjeli nabavit opremu?
I zašto ostali neurokirurzi ne podržavaju te metode i ne smatraju ih tako dobrima?(možda taština ili šta?)
Jos jednom ponavljam, ja se i sama planiram tamo narucit i vidit sta ce mi neurokiruzi kazat, oce li mi oni nac nekakvo rjesenje i nemam loše mišljenje o tome.
Ali su mi i dalje ova gore pitanja u glavi...Zasto minimalno invazivne metode ne postanu normalne svim neurokirurzima?(naravno u slucaju kad se one mogu primjenjivati) I zašto i dalje svugdje operiraju klasično?
od 2000 g.    povremeni bolovi u kralježnici
27.10.2009.  endoskopska diskektomija-protruzija L4-L5
14.10.2010.  metrx s anuloplastikom-ekstruzija L5-S1

GSM

• Gost
« Odgovori #25 : Rujna 05, 2009, 14:43:29 poslijepodne »
Evo moje razmisljanje na tu temu:

- doktori su mladi i ambiciozni, zato ulazu u svoje znanje, obilaze najjace svjetske centre za operacije kraljesnice i prisustvuju neurokiruskim kongresima i kongresima o operaciji kraljesnice.

- ostali se ne educiraju po meni:
  a) zbog svoje dobi
  b) zbog ne-koncentriranosti na spinalnu vec na opcenitu neurokirurgiju

- endoskopski stup je bio na posudbi iz Austrije, laserski uredjaj je donacija, a za METRx ne znam. Znam samo da postoji predstavnistvo Medtronica u RH tako da je METRx sistem vjerojatno kupljen (sto u konacnici nije ni najmanje bitno). Iz mog razmisljanja logicno je zasto su donirani njima. Pa nece sigurno Traumi ili Rebru gdje doktori nisu educirani za takve zahvate?!

- ostali ih ne podrzavaju jer o njima ne znaju puno, osim onog sto procitaju u clancima.

Minimalno-invazivni zahvati i JESU normalni velikoj vecini kirurga vani. Otvorene operacije se gotovo vise i ne rade.
Gdje to molim te vani rade otvorene operacije kao standard? Rade se samo u slucajevima kad je to jedino rjesenje (zbog prethodnih operacija, ozljeda, i slicno).
« Zadnja izmjena: Rujna 05, 2009, 14:47:14 poslijepodne GSM »

pantaghana

• Sr. Member
« Odgovori #26 : Rujna 05, 2009, 15:06:24 poslijepodne »
@Denis, evo moram se ovaj put sloziti s Davorom (mada teska srca  ;D, sala, sala), i dogovori taj pregled u Vinogradskoj. Istina je, da se s neurom s foruma lako dogovori za pregled (ja sam nosila nalaze jedne moje prijateljice prije pola godine i u 2 dana smo se dogovorili).

@GSM, mislim da je Pegula pod "svugdje" mislila na "svugdje u HR"
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Denis.

• Forumas
« Odgovori #27 : Rujna 05, 2009, 15:12:40 poslijepodne »
Denise,

kao prvo moram te pohvaliti da si retoriku dosta popravio i da je sada na nekoj normalnoj razini.Eh, još ta gramatika  ;D

Drugo, ti kažeš da tebe nijedan doktor ne razumije i svi ti kažu da si ni na nebu ni na zemlji. Patiš se tolike godine. Pa daj, majku mu, odi skupi sve nalaze i odi na pregled u Vinogradsku u ZG, NEMOGUĆE je da se dugo čeka. Garantiram da ćeš dobiti kvalitetan odgovor. i onda ako odgovor bude operacija, stvarno ne znam što bi ti dalje čekao, lijepo zaspiš i probudiš se bez bolova. Naravno, nije svima isto, meni je bilo skoro savršeno, ali ono što je sigurno svima jest da ti ne može biti gore nego što je i to je činjenica kojom se moraš povoditi.

Osobno sam imao prilike u bolnici gledati starije ljude koji su se mučili godinama, a onda su se dali pod nož i sad naravno nisu savršeno, ali tegobe su im smanjene više od 70%.

Sve što trebaš je imati povjerenja u struku, a ja sam ga imao i to mi se višestruko vratilo.....
Davore

Ćij ja kad želim mogu i više nema tog zida koji me može sproječiti u nečemu ,ako želim nešto dobit dobitt ću po svaku cjenu,ako se želim inatit idem do kraja,al inaće volim fleksibinost .Ja ću sigurno otići i potražiti mišljenje ma kakvo bilo ,mada neću ni onda moći potvrditi da neko nešto nezna itd.Što se tiće gramatike znaš trudim se ja al neide hehhe,jer da sam idealan i da mi gramatika ide super onda bi bio M.Krleža pa bih pisao romane al zato mi ide jedna stvar a to je

SNOVI!
E moj Davore kućo stara ,jel ti svirala u Vionogradskoj gitara,
ako si ćuo zvuke to su bile tvoje muke.
Muke su ti bile tako lake,jer su sestre bile ruke lake.
U snovima svojim slušao si sve i svašta,dok je sve to bila doktorova mašta.
Dok je doktor crpio trude svoje ,ti si prdio do mile volje.
Sanjajući ljepe žene ,zadavao si doktoru probleme. :D
Kad je došlo vrijeme buđenja,doktor ti je rekao da je to kraj,a ti si ostao uvjeren da je to Raj.
Raj je na nebu i na zemlji,a ti se već jednom prizemlji. ;)
Vjerujući u čuda događalo ti se svašta,jer doktorove ruke radu svašta.
I zato doktorima svaka čast jer oni su naš spas :D :D :D :D

PS.Nemoj ovo krivo shvatiti jer to mi je došla inspiracija pa nabrzinu ispisah ;) ništa nije provokativnog sadržaja

Denis.

• Forumas
« Odgovori #28 : Rujna 05, 2009, 15:22:58 poslijepodne »
@Denis, evo moram se ovaj put sloziti s Davorom (mada teska srca  ;D, sala, sala), i dogovori taj pregled u Vinogradskoj. Istina je, da se s neurom s foruma lako dogovori za pregled (ja sam nosila nalaze jedne moje prijateljice prije pola godine i u 2 dana smo se dogovorili).

@GSM, mislim da je Pegula pod "svugdje" mislila na "svugdje u HR"

pantaganice nema kod mene ljutnje a da ću potražiti mišljenje oću eto pa kud puklo da puklo,naravno ako me doktor primi :Dposlije ovoliko ispisanih postova,u najgoru ruku moram ga bar upoznati ;)

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #29 : Rujna 05, 2009, 19:52:56 poslijepodne »
I da, smatram da nas ima nekolicina na ovom forumu koja je jednostavno superiornija od pojedinaca po pitanju kvalitet razmišljanja i prijenosa informacija dalje.
Već sam jednom o tome pisala, ali ponovit ću. Ne sviđa mi se ni jedan oblik diskriminacije, pa tako ni ljudi koji drukčije razmišljaju ili jednostavno drukčije od većine "prenose informacije". Davore, to možeš misliti, ali to nije u redu ovako javno reći. Nije u redu zbog ljudi koji možda nisu imali mogućnosti školovanja i koji se zbog stalnog isticanja nečije struke, mogu osjećati inferiorno. I kad smo već kod školovanja i "kvalitete razmišljanja" koju daje neki studij, o tome bi se dalo pričati nadugačko i naširoko. O tome možemo na drugoj temi, ako je otvoriš.   
Operacija L4/L5 2007. godine

Denis.

• Forumas
« Odgovori #30 : Rujna 05, 2009, 21:06:53 poslijepodne »
Eto ne da branim Davora al mislim da nije htio nikog omalovažavati sa svojom izjavom o školovanju,ja osobno to nisam taklo shvatio.Također upisao sam fakultet jedan,,i baš mi je bilo dobro,lipo sam se provodio ,samo sva srića na vrime skužio da to nije baš za mene,da sam ja za nešto konkretno za rad te stvaranje nećeg kreativnog,da bi naravno moji životni putevi završili na drugom putu,eto nažalost domovinski rat je prekinuo sve moje snove i ciljeve te sam svoj radni vjek odradio u državnoj instituciji.U istoj instituciji naprotiv još uvjek sam želio upisati VSS al nisam bio podoban jer sam previše znao,a ujedno rukovodeći kadar je bio taj koji do 90 godine nije znao kako izgleda grad Zadar,te se po rodbinskim vezama davala radna mjesta,također i pravo na besplatno školovanje.Eto sretan sam što sam pobjegao iz te sredine jer sam sad zadovoljan i sretan,al nažalost bolestan,al sve zlo u tome uvjek može bit i gore.Sad sam napokon našao ono što volim raditi samo me sputava jedna stvar ,a to je što nesmijem biti u radnom odnosu.Nikad nisam cjenio ljude po stručnoj spremi jer iz mog iskustva te u mojoj firmi sam imao većinu ljudi koji su imali završene fakultete, a nisu bili sposobni niti ovce ćuvati,naravno ja im nisam išao uz dlaku zbog njihove spreme te sam iznosio svoja mišljenja,da bi zbog toga jako loše prolazio.
Zaključak je ovaj da sad pola tih ljudi traži mene za uslugu,pomoć itd jer su izgubili ugled ,dostojanstvo,prvenstveno svoj obraz,a ja im sa posebnim guštom to napravim te nabijem na nos prijašnju situaciju,i tek sad isti vide da sam ja taj koji je dite ovog grada,koji zna po cjeloj RH ljudi i ljudi,koji se zna snaći u životu,zaraditi,boriti se sa bolesti pomagati drugima itd..
Najveća moja sreća sad je ta što isti ti ljudi sad idu pognute glave,a ujedno su sa svojim školama završili na nižim radnim mjestima i to im je dokaz da nisu bili toliko pametni ko što su mislili. ;D I eto sad sam ja za te pojedince Mag dr.doc prim :D :D :D :D

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #31 : Rujna 06, 2009, 00:01:50 prijepodne »
Al stvarno koga sam ja to omalovažio? Pa nemojte ljudi da se moram kleti u svoje diskove da nešto potvrdim.

Ja samo naglašavam da sam ponosan na svoju školu koja me je doslovno učinila prije svega boljim, a potom i pametnijim čovjekom.

Ma...da vi mene znate uživo ne biste tako pričali...što jest jest....
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

glagen

• Forumas
« Odgovori #32 : Rujna 06, 2009, 09:30:07 prijepodne »
mene je operirao dr. perović na traumi. da mi još koji disk izleti, on bi me operirao. da nekome iz moje obitelji poizlijeće diskad, on bi ih operirao. znam još neke ljude koje je on operirao, ni jednu lošu nisam čula o njegovim operacijama.

radi i mini zahvate, ali ja zbog previše kaosa u spinalnom kanalu nisam bila kandidat (30-ak posto šanse za uspjeh takvog zahvata) pa sam išla na klasičnu.

možda sam subjektivna, ali dr. perović je vrhunski liječnik i vrhunski čovjek, obziran i razumije pacijentov strah.
ekstruzija l5-s1, srpanj '09. interlaminektomija. dobro mi je, što jest jest :)

GSM

• Gost
« Odgovori #33 : Rujna 06, 2009, 11:01:38 prijepodne »
Da, i ja sam negdje cuo da je on dobar strucnjak, mislim da je bilo nesto o njemu u novinama.

Samo steta sto mi ovdje ne znamo kakve on to zahvate radi, a informacija nema ni na internetu i ostalim medijima.

GSM

• Gost
« Odgovori #34 : Rujna 06, 2009, 13:16:37 poslijepodne »
Sto se koblacije tice to je interesantno, nadam se da ju primjenjuje uz bolje indikacije nego ekipa iz Dubrovnika.

Sto se umjetnog diska tice (ADR - artificial dic replacement) to nije vrsta diskektomije vec kao sto rijec kaze potpuno vadnjenje naseg diska i ubacivanje umjetnog. Citajuci brojna iskustva sa stranih foruma s time se nije za igrati.

madagaskar

• Hero Member
« Odgovori #35 : Rujna 06, 2009, 13:50:48 poslijepodne »
Mislim da je odgovorniji od ekipe iz Dubrovnika što se tiće operativnog dijela,jer mi je rekao da ja nisam kandidat za koblaciju i poslao me k njima na RF,ali su mi u Dubrovniku u samoj operacijskoj sali rekli da žele napraviti nešto drugo,ja sam pristala ali nitko nije spomenuo riječ koblacija,tek sam poslije vidila na nalazu da mi piše da su mi uradili koblaciju.Prije toga mi je Perović rekao da ako mi ne pomogne Dubrovnik sigurno bi mi pomogla dvosatna operacija u kojoj mi vade komadić kosti iz kuka,pune ju krvlju i stavljaju u vratnu kralježnicu.A kada sam se vratila iz Dubrovnika rekao mi je da je ta opcija s kosti iz kuka već zastarila i da bi mi sada stavio umjetni materijal (disk,ali se ne sjećam da li cijeli,mislim da da) i ja bih mu bila tek treći operirani pacijent.Iako mi je on to izložio potpuno hladno kao da nema baš nikakvog rizika,ja sam u njega već bila izgubila povjerenje jer me je poslao u Dubrovnik,a sigurno je znao da se i u Vinogradskoj rade minimalno invazivni zahvati-što sam ja tek nedavno saznala i to tu na forumu.Da napomenem,oba razgovora s Perovićem sam vodila u privatnoj polikliniki K.