Autor Tema: Vježbe za kalježnicu  (Posjeta: 52719 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

pantaghana

• Sr. Member
Odg: Vježbe za kalježnicu
« Odgovori #36 : Listopada 23, 2009, 13:06:13 poslijepodne »
Meni su se i "ljetne" i "zimske" Nike Structure Triax pokazale odlicnima na asfaltu.
Ove "zimske" su toplije i gore-tex pa su nepropusne. Isprobane prosle godine i po snijegu, i stvarno su dobre. Malo su mozda cvrsce od ljetnih, ali i dalje imaju jako dobru amortizaciju i ne nabiju mi pete kad hodam. Trcati nisam probala  ;D
Imas u Novom Mestu jako dobar ducan Tomas sport (http://www.superge.si/html/svn/home.shtml) s jako velikim izborom tenisica za trcanje. Cijene cca kao kod nas, ali dobijes 20% popust u ducanu (barem smo tako Josko i ja dobili kad smo isli) i jos povrat MWSt. Pa se isplati. A i izbor je veci i prodavaci su educirani (sto kod nas nigdje nije slucaj). 
Hemilaminectomia L4/L5 - srpanj 2008.

Joško

• Forumas
    • Email
« Odgovori #37 : Listopada 23, 2009, 16:01:12 poslijepodne »
Kod izbora tenisica važno je obratiti pažnju na to jesi li supinator (pritišćeš podlogu pretežno vanskim dijelom stopala) ili pronator (pritišćeš uglavnom unutarnjim dijelom), i prema tome odabrati model koji ti odgovara. Ja sam u ovoj prvoj skupini i Nike Vomero mi  izvrsno podupire stopalo. Kad hodam imam osjećaj kao da ne dodirujem podlogu. Ne sjećam se da me je nešto toliko oduševilo kao kupnja ovih tenisica.
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

GSM

• Gost
« Odgovori #38 : Prosinca 21, 2009, 17:35:13 poslijepodne »
Ja sam jucer konacno odlucio da je dosta igranja i krenuo sam samostalno kroz ovaj program:

Vježbe za križa, doc.dr.sc Simeon Grazio, Klinika za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, KB Sestre Milosrdnice

Joško

• Forumas
    • Email
« Odgovori #39 : Prosinca 21, 2009, 19:52:00 poslijepodne »
GSM pogledaj malo i LBS program od Peharca, imaš ga negdje u temi.
Od ovih gore vježbi, vježbu br.4 ćeš teško izvesti kao na slici i u tekstu. Mislim da je sasvim dovoljno da malo  podigneš od podloge glavu i ramena i zadržiš položaj par sekundi, uz izdah, uz kontrakciju trbušnih mišića.  Kao i za vježbu br.8: dovoljno ti je podići ruke u ramenima (spajati lopatice)  dok ti je glava čelom naslonjena na neki manji jastučić, uz istovremeno podizanje na prste stopala (ne bi bilo loše da ispod stomaka staviš par puta presavinuti ručnik); osjetiš zategnute mišiće u lumbalnom dijelu a ne radiš ekstenziju trupa. Naime, meni je jedan fizijatar kad je pogledao sliku MR-a strogo zabranio vježbe ekstenzije uz komentar "da s takvom protruzijom ekstenzijskim vježbama samo pogoršavam stanje". I to mi se nekako činilo logičnim.

Meni se dobrim čine i vježbe koje si naveo u jednom od prethodnih postova: http://www.chirogeek.com/003_Exercise_Main_Page.htm
Ako malo pogledaš vidjet ćeš da od hrpe vježbi nema niti jedne vježbe s ekstenzijom trupa.
« Zadnja izmjena: Prosinca 21, 2009, 20:00:03 poslijepodne Joško »
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

GSM

• Gost
« Odgovori #40 : Prosinca 21, 2009, 19:53:38 poslijepodne »
Ok, hvala na savjetima.

Probat cu s onim vjezbama 15 dana, pa se javim s rezultatima.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #41 : Travnja 29, 2010, 20:41:51 poslijepodne »
Preferiram više program Peharca nego ove iz Plive od prof.Grazio. Osobno ih vježbam (uz još mnoštvo drugih) već 2 godine, onako iz preventive , sa grupom mojih hobi vježbačica (od 30-82 godine), i nama su super.Super su i mojim bolesnicima u ambulanti.