Zabavni dio foruma > Knjige

Jane Eyre - knjiga i BBC-jeva adaptacija

(1/2) > >>

pantaghana:
Ovo je topic, vise namjenjen zenama, pretpostavljam...  ;D

Ne znam kako sam u svojim "mladjim" danima propustila procitati Jane Eyre od Charlotte Bronte, uglavnom pred par dana me je moja frendica, inace ovisnica o Jane Eyre i svim ostalim kostimiranim djelima, pricala o svojoj "opsesiji", pa sam ja brzo kupila knjigu, progutala 600 strana u 3 dana (s tim da vise nisam na bolovanju), a u medjuvremenu narucila na Amazon.co.uk BBC-jevu adaptaciju iz 2006.g (uz Ponos i Predrasude i Razum i osjecaje..nisam mogla odoljeti).

Uglavnom, i knjiga i adaptacija (bas ta iz 2006.g s Ruth Wilson i Toby Stephens-om) su IZVRSNE!!!!  Ok, u TV adaptaciji, uvijek fale neki dijelovi, pa tako i ovdje, ali je tako dobro napravljena (gluma FENOMENALNA) da za potpuni dozivljaj i prijenos emocija, nije toliko bitno sto je nesto izostavljeno iz knjige.

Uglavnom, ako zelite gustati, toplo preporucam Jane Eyre!

Jasna:
Panthagana, hvala  :). Gledala sam prilog u "Pola ure kulture" (tu emisiju rijetko propuštam), a s obzirom i na Ponos i predrasude  :), uspjela si me nagovoriti  :). Moram još potražiti i onu prethodnu knjigu koju si preporučila. Nikako da stignem do knjižnice  :(

pantaghana:
Kada procitas knjigu, mogu ti ja presnimiti DVD ako zelis!

Jasna:
Puno ti hvala. Nego, danas sam pročitala u Jutarnjem da je izašla druga knjiga autora "Metastaza". On je tu knjigu po kojoj će sada biti snimljen i film (već je uprizorena u kazalištu), napisao pod pseudonimom, a riječ je zapravo o ginekologu, dr. Ivi Balenoviću. Druga knjiga "Ljudožder vegeterijanac" govori o "trećini liječnika koji ne rade ništa, trećini koja radi za svoje privatne pacijente i trećini koja radi za sebe i ove prve dvije skupine".  Kako piše, govori i o problemu poštenih i vrijednih liječnika da se uklope u takvu sredinu. Eto, koga zanima...Ja ću knjigu sigurno potražiti i drago mi je što i liječnici pišu. 

Jasna:
Nisam još stigla do knjižnice, pa sam onda iz vlastite ponovo uzela Doživljaje dobrog vojnika Švejka, Jaroslava Hašeka. Genijalna satira, dva dana sam se neprestano cerekala  :). Worfe, mislim da bi se tebi knjiga posebno svidjela.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju