"Neka hrana bude vaš lijek, neka lijek bude vaša hrana" još je Hipokrat to rekao.
Ishrana po principima makrobiotike nekako je najbliža tome jedino što bih osobno tu makrobiotiku prilagodila mediteranskom podneblju u kojem se nalazi naša zemlja a ne japanskom. Npr puno lisnatog zelenog, ribe, masl ulje, meso 1x tjedno, puno mahunarki, ječam, zob, kukuruz, rjeđe pšenica itd...Jasno da danas sve više i više imamo aditiva i neorganskog uzgoja zato su alge iz makrobiotičke prehrane dobre kao čistači , tko ih može jesti jer nisu baš ugodnog okusa i mirisa. U svakom slučaju uravnoteženost i umjerenost u namirnicama iz vlastitog podneblja, znalci pišu najbolje 35 km u krugu gdje se živi, jedan je od preduvjeta za zdravu ishranu i dobro zdravlje. Iz osobnog iskustva bih svima preporučila da prihvate neke od sjajnih namirnica iz dalekog istoka kao što su kuzu prah, prah divlje loze za podizanje imuniteta, alkalizaciju organizma i protiv upala sluznica, zatim umeboshi šljivu, kraljicu C vitamina i alkalne hrane te miso- pastu od fermentirane soje kralj čistača našeg organizma. Sjetite se povremeno tih sjajnih namirnica i dodajte ih našoj ishrani iz našeg podneblja kako bi vam neutralizirali i očistili sve ono loše što "uvalimo" u sebe iz raznih Konzuma, Lidl.a i Merkatora.