Zabavni dio foruma > Knjige

Prirodni lijekovi za koje"oni"ne žele da vi znate

(1/4) > >>

worf:
Kevin Trudeau je autor knjige pod naslovom "Prirodni lijekovi za koje"oni" ne žele da vi znate
Danas mi je slučajno došla u ruke ova knjiga,tek sam je počeo čitati,nisam stigao daleko,četvrto poglavlje (uzrok je olimpijada ;D  ),ali ovo šta sam pročitao jednostavno me oduševljava,vjerovatno zato šta probuđuje u meni one sumnje koje sam dosad naslučivao,a to je koliko su jaki farmaceutski,liječnički i hzzo lobiji,a pogotovo udruženi,te koliko u biti njima odgovara da smo mi bolesni i da nikad ne ozdravimo ???

Jasna:
Worf, pročitala sam je i odlična je. Doduše, ja sam mnoge stvari znala već i ranije, ali uvijek je dobro podsjetiti se na to kako nas "melje" farmaceutska industrija. Od kako sam se razbolila, ja sam promijenila i način ishrane (preferiram ekološki, organski uzgojenu hranu i druge zdrave stvari), o vježbanju sam postala skoro pa ovisna, a sad radim i na posebnim tehnikama disanja koji mi pomažu kod stresa (radim jako stresan posao). Od lijekova popijem mjesečno jedan do dva Lupoceta, i to samo kad me glava doista divljački boli. Nedavno mi je frend rekao da postoji i posebna tehnika rješavanja problema s glavoboljama, ali mi nije htio reći detalje. Moram otići na poseban tečaj i to ću napraviti čim pronađem malo vremena i viška love  ;D. To je nekakva tehnika joge, uglavnom sve se temelji na tehnikama disanja i slično. Otkrit ću vam više kad vidim što je to :)

Jasna:
Tko ima vremena subotom oko 20 sati, neka baci oko  :) na HTV 2 jer se posljednjih subota prikazuju odlični BBC-ijevi dokumentarci o hrani. Izvrsni su, odabrao ih je Hadžiselimović.

kokolino:
"Neka hrana bude vaš lijek, neka lijek bude vaša hrana" još je Hipokrat to rekao.
Ishrana po principima makrobiotike nekako je najbliža tome jedino što bih osobno tu makrobiotiku prilagodila mediteranskom podneblju u kojem se nalazi naša zemlja a ne japanskom. Npr puno lisnatog zelenog, ribe, masl ulje, meso 1x tjedno, puno mahunarki, ječam, zob, kukuruz, rjeđe pšenica itd...Jasno da danas sve više i više imamo aditiva i neorganskog uzgoja zato su alge iz makrobiotičke prehrane dobre kao čistači , tko ih može jesti jer nisu baš ugodnog okusa i mirisa. U svakom slučaju uravnoteženost i umjerenost u namirnicama iz vlastitog podneblja, znalci pišu najbolje 35 km u krugu gdje se živi, jedan je od preduvjeta za zdravu ishranu i dobro zdravlje. Iz osobnog iskustva bih svima preporučila da prihvate neke od sjajnih namirnica iz dalekog istoka kao što su kuzu prah, prah divlje loze za podizanje imuniteta, alkalizaciju organizma i protiv upala sluznica, zatim umeboshi šljivu, kraljicu C vitamina i alkalne hrane te miso- pastu od fermentirane soje kralj čistača našeg organizma. Sjetite se povremeno tih sjajnih namirnica i dodajte ih našoj ishrani iz našeg podneblja kako bi vam neutralizirali i očistili sve ono loše što "uvalimo" u sebe iz raznih Konzuma, Lidl.a i Merkatora.

worf:
Kokolina,slažem se s tobom,eto ja sam godinama obrađivao svoj "EKO" vrt,dok taj eko još nije bio u trendu ;D  i uvijek sam govorio,možda zbog zalijevanja me to silno povrče i malo voča ispada skuplje no na tržnici,ali bar znam šta jedem,kako ja,tako i moja obitelj ;D  Ali eto,zbog mog stanja je i vrt zapušten,nadam se da ću se u skoroj budučnosti moć vratiti i takvim aktivnostima.
Možda,hmmm morat ću,jer ako nam naši dragi vlastodršci opale porez na neobrađenu zemlju,a ja osim vrta imam puno neobrađene zemlje ;D  Umjesto MOTORIIIII...,pjevat ću TRAKTORIIIIII... :D :D :D :D :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju