Forum i stranice > Kralježnica.com

Cilj stranica i foruma

<< < (4/4)

bojan:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
Ja bih volio kad bi mi svi mogli smoći dovoljno snage, pogledati sebi u oči i priznati vlastitu krivicu kojom je došlo do operacije.
Jer da smo se bavili sportom, šetali, imali manje kilograma, manje sjedili, pravilno sjedili, manje bili za internetom, a više plivali, vozili bicikl, zdravije jeli, manje masno, više povrća i voća s žitaricama, slušali upozorenja starijih, ne sjedili na kamenu, ne ulazili vrući u more ili rijeku, ne stajali znojni na propuhu itd itd...; sigurno je 80 % manje šanse da bismo sad raspravljali o svom stanju.
A kad smo se već doveli do toga, onda barem nemojmo kriviti liječnike i fizioterapeute kao ni HZZO za svoje stanje. jer ako su oni takvi kakvi su, onda smo i mi bili takvi kakvi smo bili. Da nismo, ne bi ni njih upoznali.

--- Kraj citata ---

Ima tu dosta stvari koje bi se mogle komentirati. Samo dvije ću spomenuti. Prva je ova u vezi tko je kriv za stanje u kojem se bilo tko od nas nalazi. Mislim da je to bespredmetno raspravljati o tome. Je li netko imao saobracajanu, da li je problem genetika, lose ponasanje, tezak posao - to lijecnike i HZZO  ne zanima u smislu kako se trebaju ponasati prema nama, a jos manje moze biti alibi za bilo koju vrstu aljkavosti. Recimo ja sam antipusac i sto mislis koji je moj stav prema pusacima. Ali to ne znaci da im ne treba pruzati najbolju pomoc u bolnicama.

Drugo, mislim da si u stanju euforije. To je za tebe sigurno jako dobro i sigurno pomaze. Iskreno se nadam da ce ti biti dobro nakon operacije i da vise nikada neces osjetiti bilo kakav problem. Frisko si operiran i jos je jako puno pred tobom. Svaka operacija je rizik za sebe. I meni je nakon operacije bilo super ali nazalost to mi danas nista ne znaci jer je u konacnici sve zavrsilo lose. Ovime zelim reci da trebas biti oprezan.
Cak i kad se za 10,20, 30 godina prestanu koristiti klasicne metode i pocne se koristiti suvremnija tehnologija stvari ce i dalje biti komplicirane jer bilo kakvo petljanje po kraljeznici nije bas super stvar.

teoantun:


--- Citat: ---Drugo, mislim da si u stanju euforije. To je za tebe sigurno jako dobro i sigurno pomaze. Iskreno se nadam da ce ti biti dobro nakon operacije i da vise nikada neces osjetiti bilo kakav problem. Frisko si operiran i jos je jako puno pred tobom.

--- Kraj citata ---

Ma nisam. Ja nisam do sad pisao tako o budućim, tek predstojećim stvarima. Pišem tako kako vidiš o dosadašnjima.
Što će biti, biti će kako bude i ja to trebam prihvatiti, jer mi ništa neće pomoći nikakva žalopoljka.
Ali, pozitivan stav sigurno pomaže.
I dakako da imaš pravo na najbolji tretman!!! Slažem se 100%!!!
Ali, ne onakav kakav misliš da treba biti, nego onakav kakav ti najbolje može pojedini liječnik pružiti. Ako nekim pacijentima radi puno više koristi nego tebi, imaš se pravo buniti. Ali, ako određeni liječnik maksimalno može napraviti klasičnu operaciju, a tražiš endoskopsku, onda to od njega ne možeš tražiti.
Ako bolnica nema endoskopski stup, kako će onda neurokirurg to napraviti?
U tom slučaju, ako možeš biraš i ideš ondje gdje to ima.
Ali ja sam pisao o onome s čim bolnica i liječnik raspolaže. I u tim okvirima, ja sam radostan i zadovoljan s učinjenim. Naglašavam - do sada, ne za unaprijed.
A ostalo ću tek vidjeti.
I svakako da ne svrstavam saobračajke, premlaćivanja i sl. traume, pod onaj moj tekst o vlastitim krivicama.
Mislim da ej u tekstu sasvim jasno, da se to odnosi na sve nas koji smo svoju operaciju zarađivali godinama, a ne odjednom iznenadnom traumom.
I što si kazao da liječnike i HZZO ne zanima naše ponašanje, varaš se - itekako ih zanima.
Jer postoje brojni upitnici i formulari, i u preoperativnom zahvatu i kod HZZO-a, o konzumiranu alkohola, o pušenju i sl...
A i svaki će liječnik savjestan ukazati npr, pacijentu an potrebu mršavljenja, bavljenja sportom isl... Dakle, sve i ima i nema veze.
Ovisi kako se gleda.
Što se tiče toga da će i za 20 30 i 50 godina svako zadiranje u lokomotorni sklop imati veze na kvalitetu pacijentova života, tu se slažem.
Napominejm opet, bolje je da toga nikad ni ne dođe.
Ali kad već dođe, iz svoje se kože ne može. :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju