Autor Tema: Ambulanta za suzbijanje boli  (Posjeta: 25404 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mile50

• Forumas
    • Email
Ambulanta za suzbijanje boli
« : Ožujka 10, 2009, 16:27:29 poslijepodne »
Zanima me da li je netko prošao procedure u Ambulanti za suzbijanje boli i kakva su mu iskustva?

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
Odg: Ambulanta za suzbijanje boli
« Odgovori #1 : Ožujka 10, 2009, 18:32:54 poslijepodne »
Ja sam bila. Dobila sam 3x injekcije iliti blokade direktno u živac. Bilo je dobro dok je trajalo - 2 mjeseca, računajući od zadnje blokade. Za čudo, nisam ih platila iako znam da se povremeno trebaju doplatiti jer većina tih injekcija se nabavlja u Švicarskoj i Njemačkoj, a kod nas nisu registrirane i HZZO ih za sad ne participira.
2006. interlaminectomia L4-L5

GSM

• Gost
« Odgovori #2 : Ožujka 10, 2009, 20:12:22 poslijepodne »
Bila je i moja mama. Dobivala kojekakve "koktele" koji nisu ni najmanje pomogli...

manuela

• Jr. Member
  • **
« Odgovori #3 : Ožujka 11, 2009, 12:49:28 poslijepodne »
ni mojoj mami nisu pomogli. Poslali je na fizikalnu terapiju i prepisali nove tablete...nista nije pomoglo. Da su vidjeli MRI bili bi sigurno pametniji, ovako su joj cini mi se vecu bol stvorili...

goga

• Forumas
« Odgovori #4 : Ožujka 11, 2009, 20:05:26 poslijepodne »
Bila je i moja kuma u amb. za boli. Dobila je veeelikiii koktel tableta od kojih joj je bilo malo bolje ali je nedugo zatim operirana. Sad je puno bolje. :)

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #5 : Ožujka 12, 2009, 18:01:56 poslijepodne »
Nikakva bajna poboljšanja i metode nemam u sikustvu mojih bolesnika sa Amb. za bol.

Mile50

• Forumas
    • Email
« Odgovori #6 : Ožujka 13, 2009, 13:55:51 poslijepodne »
Hvala na odgovorima, bila sam par dana bez interneta, pa se nisam mogla javiti. Ja sam krenula prošli tjedan u amb. za bol, prvi puta sam dobila intravenoznu injekciju kalcija i magnezija (možda i još nečeg???), koja je izazvala užasne navale vrućine u cijelom tijelu. Navodno, radi poboljšanja cirkulacije. Jučer sam dobila akupunkturu duž cijele kralježnice, ali danas me još jače boli.

Plavuša

• Hero Member
  • ponekad sama sebi doktor
« Odgovori #7 : Ožujka 13, 2009, 14:27:39 poslijepodne »
I ja sam bila prošle godine na akupunkturi lumbalnog dijela u kombinaciji sa nekim injenkcijama direktno u živac i poslije svakog tretmana (mislim da ih je bilo 3) sam je osjećala grozno - sve me boljelo, ali sam 2 mjeseca poslije bila bez bolova.
2006. interlaminectomia L4-L5

brinetka

• Forumas
« Odgovori #8 : Travnja 08, 2009, 22:36:07 poslijepodne »
Pozdrav svima, ja sam nova i pozeljela bi podjeliti svoja iskustva sa vama. nisam iz HR, al bolest nema granica....Izvinjavam se radi pravopisa i jezika....

Ja cu drugi drugi put pisati detaljnije o tom mom zdr. nestanju, sad cu samo na kratko odgovoriti na ovo pitanje.

I ja sam isla u te ambulante al u toj ambulanti imas tim doktora, psihijater, nevrolog, revmatolog, ortoped...u glavnom naprave krvne pretrage, MR, IRM...i onda pricas o tom, kako te boli, sta i kako osjecas, okolina u kojoj zivis, moralni problemi, radis li.....kad dobiju cjelokupnu sliku onda ti dadnu tretman...Udala sam se prije nekoliko godina tu u FR pa oni te salju u tu kliniku ako se bolest ne poboljsava;
Sve sam ja to uredno napravila, psiholog je reko da se mi divi kako se nosim sa svime, jer moj je moto, da necu da se previse poglabljam u samu bolest, necu da me bol ubija. Vec i onako sam koristila tablete sa sulfatom morfija a oni su mi jos povisili malo dozu i dali su mi TENS za kuci....pa sam bila po cjeli dan na tom aparatu i nista posebno se nije desilo, samo psihickio olaksanje...kad sam imala jaku upalu ishiadicnog nerva onda mi TENS nije smijo na oci....ja priznajem da ne mogu bez tableta...pokusala sam al ne ide.

Ambulante bi morale pomoci pacientu cjelokupno, jer je tanka nit izmedju fizickog i psihickog bola...eto ja pletem, pa tako preusmjeravam bol, naravno nije uvjek uspjesno, al trudim se, da me bol ne pokoleba a imat cu vam svasta napisati....imala sam sa jedva 18 god. prvu i kroz 8 mjeseci drugu operaciju....sad imam 34 godine i penzionisansa sam polovno.
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #9 : Travnja 08, 2009, 22:58:23 poslijepodne »
Brinetka, dobro nam došla. Jako me zanimaju tvoja iskustva liječenja u Francuskoj (ako sam dobro shvatila, tamo živiš), pa bi ti bila vrlo zahvalna kad bi nam to opisala. 
Operacija L4/L5 2007. godine

brinetka

• Forumas
« Odgovori #10 : Travnja 09, 2009, 00:29:11 prijepodne »
Naravno, sve cu da detaljno opisem al nema velike razlike, ma dobri su nasi doktori....poz svima
Discus hernia L4-L5 ljevo maj 93
discus hernia L5-S1 ljevo jan 94
neurogen mjehur + infekcije mjehura, bubrega
neuropatoloski bolovi (ponavljajuci ishiasi)
Rhizolys L4-L5 i L5-S1
Disk-artroza 2009