Autor Tema: Davor is back...  (Posjeta: 39451 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

davor

• Hero Member
    • Email
Davor is back...
« : Siječnja 26, 2009, 15:01:03 poslijepodne »
Pozdrav svima, evo javljam se da sam došao doma pa mogu malo pisati. Dakle ukratko, odlučio se za operaciju jer nisam više mogao trpiti ukočenost kuka i križa, učinjena mikrodiskektomija, neposredno nakon operacije bol i lasegueav znak nestali kao ćarobnim štapićem.

ALI, u lijevoj nozi koja je inače bila problematična pojavilo se nešt što nije bilo prije a to je da se na tu nogu više ne mogu popeti na prste. Neurokirurg veli da to nema veze sa nivoom L5 S1 koji je meni operirao, nego se ti živci nalaze na gornjim nivoima. Dakle otišao sam u bolnicu  sa jednom tegobom a vrati ose sa drugom. Svi liječnici u rekli kao to je ok, treba vremena, ali meni još nitko konkretno nije ništa rekao, malo je reći da sam zabrinut. Jel ima kakvih korisnih savjeta?

Pozdrav,
Davor
2 godine tegoba L5/S1. Ekstruzija od 7mm.
Operiran 01/2009 u Vinogradskoj, Zagreb
Do dan danas se osjećam kao da nikad ništa nije bilo.
Igram nogomet i košarku i sve ostale sportove.

Mile50

• Forumas
    • Email
Odg: Davor is back...
« Odgovori #1 : Siječnja 26, 2009, 17:36:37 poslijepodne »
Pozdrav svima, evo javljam se da sam došao doma pa mogu malo pisati. Dakle ukratko, odlučio se za operaciju jer nisam više mogao trpiti ukočenost kuka i križa, učinjena mikrodiskektomija, neposredno nakon operacije bol i lasegueav znak nestali kao ćarobnim štapićem.

ALI, u lijevoj nozi koja je inače bila problematična pojavilo se nešt što nije bilo prije a to je da se na tu nogu više ne mogu popeti na prste. Neurokirurg veli da to nema veze sa nivoom L5 S1 koji je meni operirao, nego se ti živci nalaze na gornjim nivoima. Dakle otišao sam u bolnicu  sa jednom tegobom a vrati ose sa drugom. Svi liječnici u rekli kao to je ok, treba vremena, ali meni još nitko konkretno nije ništa rekao, malo je reći da sam zabrinut. Jel ima kakvih korisnih savjeta?

Pozdrav,
Davor
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Dobrodošao nazad, žao mi je što imaš novi problem.

Joško

• Forumas
    • Email
« Odgovori #2 : Siječnja 26, 2009, 17:53:20 poslijepodne »
pozdrav Davor i što brži oporavak!
jesi li uopće testirao podizanje na prste u tjednima prije operacije?
podizanje na prste ti ne ide nikako ili ipak možeš odvojiti petu od podloge?
moj slučaj je bio da sam nakon napada boli (2 mjeseca prije operacije) na pregledu kod fizijatra konstatirao da se ne mogu podići na prste.
prethodno sam mogao normano hodati i na prstima i na petama.
poslije operacije  sam bio pomalo u strahu (valjda sam se bojao neuspjeha) pa se odmah nisam niti usudio raditi test podizanja na prste.
nakon 2-3 tjedna sam sam se počeo podizati- i išlo je. naravno slabije nego na zdravoj nozi.  sada je već sasvim ok
2007. povremena bol u desnom boku
01/2008. dijagnoza: protruzija L5/S1   01-07/2008. širenje boli u desnu nogu
07/2008. mikrodiscektomija u Vinogradskoj   Zadovoljan oporavkom. Bez bolovova.

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #3 : Siječnja 26, 2009, 21:19:33 poslijepodne »
Davor dobro nam se vratio.Želimo ti brz oporavak. Reci da li dok ležiš na leđima možeš micati stopalom i prstima naprijed natrag?Da li  su ti stopalo i potkoljenica utrnuti?

worf

• Hero Member
« Odgovori #4 : Siječnja 26, 2009, 22:20:19 poslijepodne »
Svako dobro Davore,glede tvojih sadašnjih tegoba,ja mislim da će sve biti ok,samo nemoj forsirati,daj majčici prirodi vremena da te unormali ;D
Moramo graditi tvornice lijevom rukom,u desnoj ruci držati pušku,a s obje noge gaziti crve.
Ernesto Che Guevara

VENCEREMOS

denis 68

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #5 : Siječnja 26, 2009, 23:14:52 poslijepodne »
Davore puno sreće ti želim prvenstveno a dalje neću davat komentare ostajem suzdržan,bitan si ti i da se što prije rješiš i tih tegoba to ti ja od srca želim ;)

deziderio

• Forumas
  • Svi smo mi mali pa nam se smije i plače...
« Odgovori #6 : Siječnja 26, 2009, 23:28:19 poslijepodne »
Davore,dobro nam se vratio na forum i što brži oporavak.
« Zadnja izmjena: Siječnja 27, 2009, 00:56:39 prijepodne deziderio »

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #7 : Siječnja 27, 2009, 09:53:54 prijepodne »
Dakle, prije operacije sam mogao se podizati na prste i to normalno, jedino noga nije mogla u kuku se pomicati, a sada može. Inače, mogu sve sa prstima osim da podnesu moju težinu, na petama uredno hodam. Doktori kažu da se to desilo uslijed potezanja živca i da će trebati vremena...

davor

• Hero Member
    • Email
« Odgovori #8 : Siječnja 27, 2009, 09:55:54 prijepodne »
E, da a utrnosti nema ni u kakvom obliku, moja doktorica me uvjerava da će to rehabilitacija sve riješiti...moram još samo smisliti u koje toplice da idem...

herni

• Full Member
« Odgovori #9 : Siječnja 27, 2009, 10:15:53 prijepodne »
stari dobrodošao i ovdje na forum !

nnikka

• Full Member
    • Email
« Odgovori #10 : Siječnja 27, 2009, 11:55:04 prijepodne »
Davore drago mi je da si natrag i da ti je bolje

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #11 : Siječnja 27, 2009, 12:56:18 poslijepodne »
E, da a utrnosti nema ni u kakvom obliku, moja doktorica me uvjerava da će to rehabilitacija sve riješiti...moram još samo smisliti u koje toplice da idem...

Mislim da je tvoja doktorica u pravu, jer ako su mnogi od nas uspjeli vratiti cijelo stopalo i nogu u normalu, onda ćeš i ti ovo. Bitno je da te ne boli, a vježbice čuda rade.
Operacija L4/L5 2007. godine

herni

• Full Member
« Odgovori #12 : Siječnja 27, 2009, 13:24:40 poslijepodne »
jasna,
mislim da sam u nekom od tvojih postova vidio da si imala slično iskustvo nakon operacije sa stopalom.
da li bi ti bio problem malo nam to ponoviti...
thx

Jasna

• Hero Member
« Odgovori #13 : Siječnja 27, 2009, 13:38:02 poslijepodne »
Herni, nakon operacije imala sam groznih problema s desnom nogom. Kao i Davora, prije operacije me boljela u kuku - a nakon operacije, imala sam jake bolove, a potom mi je i jako otekla od koljena na dolje i nisam mogla hodati bez štake (vidno sam šepala). Dodatni je problem bio što sam ja po dolasku kući, nekako šeprtljavo pala, nakon čega mi se sve dodatno zakompliciralo. U toplicama su mi otok uspjeli skinuti već nakon 2-3 dana, a vrlo brzo sam i počela hodati samo s jednom štakom. Po dolasku iz toplica, ostavila sam i tu drugu štaku i uz ambulantnu fizikalnu terapiju te svakodnevno vježbanje kod kuće - sve se vratilo u normalu. Tesli sam baš objašnjavala koje su to vježbe koje radim doma, pa ako nekome može pomoći, može pročitati na njegovoj temi.
Operacija L4/L5 2007. godine

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #14 : Siječnja 27, 2009, 14:24:11 poslijepodne »
Davore, sve najbolje u oporavku. Sto se tice tvojih tegoba ne brini i ja sam imao slicnih, nisam ni lezaci mogao ispruziti prste, noge nisam mogao nekoliko dana podici koliko je stepenica. Neurohirurg mi je objasnio, kada radi operaciju nerve mora sa jednom alatkom sklonuti u stranu i zastititi ih da nebi doslo do ostecenja, pa nakon toga bude ogranicenja nekoliko dana. Meni je oporavak nevjerovatno brzo isao, neki nisu mogli da vjeruju da sam operisan. Nemoj se opustati, iako nemas tegoba, jer zarastanje diska traje najmanje 4 mjeseca. Jedi sto zdraviju hranu.
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

herni

• Full Member
« Odgovori #15 : Siječnja 27, 2009, 16:05:19 poslijepodne »
tesla,
spomenuo si hranu. radi se o osobnom iskustvu, preporuci ili nečemu medicinski potvrđenom?
ako je točno, to je nešto što svatko može učiniti za sebe bez puno napora.

Tesla

• Forumas
    • Moje predstavljanje i iskustvo
    • Email
« Odgovori #16 : Siječnja 27, 2009, 17:35:31 poslijepodne »
Na ovoj stranici http://www.spine-health.com, ako neznas engleski ovaj link kopiraj i na google.hr- jezicni alati - prevedi stranicu i zalijepi ovaj link, zatim kliknes na  natrag kirurgiju (natrag su ledja) i imas sve o opercaijama, pripremama i oporavcima. Mozes kliknuti i na video pa u flesh player-u mozas viditi kako se izvode operacije (laminectomy, flavectomy, micrdiscetomy)
« Zadnja izmjena: Siječnja 27, 2009, 17:37:29 poslijepodne tesla_001 »
02.2008. Povreda- Extruzija L5/S1, protuzija L4/L5
07.2008. Sarajevo Microdiscetomia, flavectomia, foramintomia L5/S1
09.2008. Post. op. Priraslice i hernija L5/S1, Protuzija L4/L5

2016. MRI torakalne kralježnice:
Kompresivni disk osteofiti na nivoima Th5-Th6, Th7-Th8,  i bulging disk Th11-Th12
U nivou Th4 diskretna siringomijelia...

kokolino

• Guru
  • Hero Member
« Odgovori #17 : Siječnja 27, 2009, 19:02:55 poslijepodne »
Tesla 5!
Davore, uzmi Neurobion F tbl 2x1 3 mjeseca, vježbaj stopalo ležeći ,u svim pravcima, ono što ne možeš napraviti aktivno izvrši pasivno rukom, dok pokušavaš aktivno raditi prstima tog stopala, onemogući aktivnu kretnju zdravog stopala na taj način stimuliraš plastičnost neurološkog tkiva posebice imozga i kičmene moždine da preuzme zdravi dio funkciju bolesnog. Što prije počmeš i što intenzivnije stanje će se prije popraviti, može ti i netko od ukućana pomoći.Dok ležeći vježbaš ne isteži nogu već možeš pod koljenio postaviti mali jastučić da ne istežeš n.ischiadikus koji ide iz kralješnice do ispod koljena i grana se na peronealni (za hod na peti) i tibialni (za hod na prstima).Neuroplastičnost nervnog tkiva je izuzetno velika. Oporavak je najbrži u prvih 9 mjeseci a kasnije isto uz nešto sporiji ritam.Za pretpostaviti je da je došlo do prolaznog edema živca uzrokovanog pritiskom instrumenta za vrijeme operacije. Stanje bude prolazno i uz vježbe, fizikalnu terapiju (ES,Galvanizacija,magnet,kinezi, biofeedback,bazen) i tbl Neurobiona se vrati.Tbl. Nisu na recept plaćaju se, cijena podnošljiva, ali ti tvoj dr opće prakse mora napisati nekakav recept da apotekarica može izdati lijek. Ne očajavaj, vidit ćeš da će uz ovo sve stanje brzo biti bolje. Dok čekaš toplice pođi na ambulantnu fizikalnu terapiju za stopalo i tibijalni živac (zadužen za hod na prstima).Hod je najbolja terapija za tibialni i peronealni živac.Obuci povišene tenisice da ti stabiliziraju nožni zglob.Pozdrav.