Toplice niti jedne nisu bas idealne, ali razmjenjujuci iskustva s drugim ljudima, cini mi se da su Varazdinske jos najbolje. Imas svoj dodjeljenji termin za sve terapije, i ne moras cekati red (sto je slucaj u Krapinskim), vjezbe u bazenu su isto po porgramu, traju 30 min, u drugim toplicama, cula sam po 15.
Sto se tice rezerviranja, mozes rezervirati mjesto onda kada imas odobrenje od lijecnickog povjerenstva. Barem je tako meni bilo u 8. mjesecu. Ovisi kakva je guzva, i da li ih mozes dobiti odmah, a isto tako koje sobe zelis. U VZ toplicama, imas 3 vrste soba, za one najskuplje, kojima je doplata najveca (oko 270 kn za jednokrevetnu sobu dnevno), mjesto mozes dobiti odmah sutra.
To je ako zelis u hotelski dio.
Imas i onaj drugi stacionarni dio, za njega mislim ni ne placas doplati, ali tamo su puno tezi bolesnici, vecina u kolicima ili na stakama. Meni je bilo bitno, zbog sto boljeg psihickog stanja, da sam medju "zdravijim" i pokretnijim ljudima, pa sam ja isla u hotelski dio.
Mislim da ti je najbolje da ih nazoves i sve tocno pitas i vidis da li je sada guzva.
I, po mom osobnom iskustvu, ako s necim tamo nisi zadovoljan, odi upravitelju hotela ili toplica i buni se. Nakon toga, se puno stvari popravi. Ja sam recimo dosla i imala neki uzasan jogi, mekan, propadnut, i jako nizak. Trazila sam bolji, digla frku, i dobila. Isto tako za jos neke stvari. Dosta ljudi je nezadovoljno, svi medjusobno kritiziraju, a nitko nece to glasno reci. Cak sam od osoblja dobila pohvalu sto sam se isla buniti glavesinama jer kazu da oni jadni stalno slusaju nezadovoljstvo pacijenata, a ne mogu nista promijeniti. Kada kazu svojim nadredjenima, nista od toga. Zato traze od nas pacijenata da mi sami dignemo glas.
Eto, to su ti moja iskustva, ako te jos nesto zanima, samo pitaj.