Druge teme povezane s kralježnicom > Kralježnica - vaša iskustva i savjeti

ekstruzijan diska l5s1 10mm

(1/1)

tom:
Pozdrav ljudi,

molio bih za savijet ,preko MR mi je dijagnosticirana ekstruzija diska l5s1 10mm,prošao sam 3 neurokirurga i svi kažu da je za operaciju.
prva 2 tjedna bilo je akutno išijas,te grčenje cijele noge,stravični bolovi,radio sam i dobivao injekcije protiv bolova.
3.tjedan sam završio na sv.duhu gdje sam započeo mirovanje,dobio sam u pon i srijedu dexametazon,ali išijas me prošao.
sada sam na kraju 4.tjedna(drugi tjedan mirovanja),prošli su me bolovi,nema išijasa,povremeno me pecka noga,uglavnom cijeli tjedan mirujem,ali nemam jakih bolova niti potrebu za tabletama ili injekcijama.
Trenutno sam ušao u 5.tjedan,hodam oprezno,malo pogrbljeno,ali bez indikacija bolova.Primjećujem da mi je svakim danom bolje i bolje.
Ne znam šta da radim ,dal da idem na operaciju kako svi neurokirurzi preporučaju ili da pokušam bez operacije proći kroz sve ovo.
Molim nekoga za pomoć ko je možda sve ovo prošao sa istom dijagnozom

Hvala unaprijed

melica:
teško je tu dati savjet, ja sam prije 3 godine bila nepokretna... i onda malo pomalo odugovlačila. Bojala sam se operacije jer sam imala problema sa srcem, na početku je bilo grozno, a kasnije sam malo pomalo život prilagodila svom problemu, Radim koliko mogu, kad počne boljet-prestajem i napuštam bojno polje. Evo prošle sam godine operirala srce i gin. op. razrezali me cijelu, ležala u bolnici zbog zahvata i izdržala sve. Ne pijem tablete protiv bolova nikakve. E kad bi rekla da nikad ne boli, lagala bi, kod svakog večeg opterećenja javlja mi se bol duž kuka pa desne noge, ukočenost i taj stalni osjećaj pritiska, tako da po noći nemogu stat na nogu kad ustanem, ali za dva dana oporavi se. Moj fizijatar mi je rekao da s obzirom na moju dijagnozu nemože vjerovat da tako funkcioniram s obzirom da imam još i viška kg... ali da ako me operiraju nakon zahvata će me opet proslijedit njemu da me digne na noge. Eto to je moje iskustvo..i  dok stojim na svojim nogama ne idem na rezanje, jer nitko ne garantira što će bit poslije. Dakle može se živjeti i s tim, al svak mora prosudit za sebe. Da i radim 8 sati dnevno na računalu...gore ne može za kralježnicu. Sretno

tom:
hvala

tom:
pozdrav,

da odjelim moje iskustvo sa ekstruzijom diska.sada je 20.veljače,znači skoro 3.mjeseca je prošlo od moje ekstruzije diska.
kao šta sam napisao odlučio sam se za kozervativno lječenje.
Bio sam na pregledu kod dr.Egić-a ,te svakom preporučam ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji.
Šta želim reći ,ja sam otišao na pregled te na fizikalnu terapiju u Daruvarske toplice.
Danas,evo funkcioniram više-manje normalno svaki dan i dalje idem na plivanje,vježbam vježbe za stabilizaciju kičme.hod mi je potpuno normalan ,izravnao sam se i osječam se dobro,čak vozim i auto na relacijama od 15.min. :)
Od starih simptoma ponekad osječam da mi lijeva noga trne neki period,ukoliko sam puno hodao,čučao (perilica,wešmašina,usisavanje itd..)

Toliko od mene i sretno svima  :D

ANABELA:
Ti si pravi...perilica,usisavač..patentirat kao fizikalnu za muškarce.Odmah. :P

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju