Eh dosta je i mog lezanja bilo.
Trenutno sam na godisnjem odmoru. 15.03. pocinjem raditi, uz Boziju pomoc.
Bolova imam malo, skoro pa nimalo.Ali i kad me zaboli, ne hvata me panika, ne ukocim se od straha, cime sam prije pogorsavala te bolove. Skoro da ne obracam paznju na povremene bolove.
Setam svaki dan najmanje sat vremena. Idem na fizikalnu terapiju. Smrsala sam poprilicno, ali imam jos uvijek nekih 7-9 kg viska, koje planiram skinuti, i opet uz Boziju pomoc
Nakon 14 mjeseci bolovanja, nakon sto sam bila prokovana za krevet 7 dana, te slabo pokretna narednih 7 mjeseci, mislim, u stvari sugurna sam, da su meni tablete Zoloft (antidepresivi) puno pomogli. Na moje pitanje doktorici psihijatrije da li je depresija dovela do onako jakih bolova ili je bilo obratno, jaki bolovi doveli do depresije, rekla mi je da ne zna, i da je to pitanje poput onog "Sta je starije - kokos ili jaje"
Kako god, depresija i diskus hernija, barem kod mene su povezane.
Zato savjet svima koji pate od bolova u ledjima, nije na odmet, da posjete i psihijatra, jer dosta ljudi zivi sa depresijom, a da toga nisu ni svjesni. Onda se ta depresija pretvara u fizicku bol, i tako u nedogled.
Zelim vam svima nimalo bolova i lagodan zivot.