Pozdrav svima, evo i mene nakon duze pauze. Nazalost otac mi je preminuo prije 20 dana, tako da nisam ni imao snage objavljivati postove. Sta cu sada, tesko mi je, velika je praznina, ali zivot mora ici dalje, sada mi je zadatak pomagati svojoj majci.
Moje zdravstveno stanje se dosta, dosta poboljsalo i mislim da sam na dobrom putu ka ozdravljenju.
Prije nekih 40-ak dana su se poceli bolovi smanjivati, ustvari ja sam ih dosta smanjivao tabletama kako bi mogao izvrsavati obaveze, zbog kojih sam se morao svakodnevno dosta kretati. Poslije toga sam imao problema sa lezanjem, vise me bolilo i bio sam primoran biti u pokretu, kako bi smirivao bolove. Zatim sam poceo da se penjem na brda uz pomoc stapova i setam po prirodi. Tako da sada hodam satima, ali i dalje mi smeta lezanje, ali je sve manje i manje. Duze sjedenje i stajanje je i dalje neugodno, ali nadam se da ce i to krenuti na bolje. Uglavnom sada rijetko pijem tablete, vjezbam i koristim TENS.
Razlog ovoga poboljsanja ne znam, ali mozda je jedan razlog sto sam poceo nositi vunene carape na bose noge, tako da bocka ( to su mi savjetovali stariji), pa mozda iritira nerve. Drugi razog mislim da je promjena u mojoj kraljeznici koju sam zadobio tokom pregleda na fizijatriji, pa mi pucketa u prsljenovima i danas dan. Neznam zbog cega je to pucketanje, ali mi ne smeta, samo je malo jezivo cuti. Desi se iz cista mira dok sjedim ili stojim bez ikakvog pokreta samo 2-3 puta pukne. Ja nekako pomisljam i nadam se da se dodiruju prsljenovi i da ce se spojiti u jedan.
Na kontrolu nisam nikako isao, namjeravam ovih dana. Sada necu insistirati na operaciju, sacekat cu izhod ovog poboljsanja.