Druge teme povezane s kralježnicom > Kralježnica - vaša iskustva i savjeti

Moje iskustvo s ekstruzijom L5S1 bez operacije

<< < (5/6) > >>

Katarina A.:
Dragi forumaši,

dugo se nisam javljala, iako posjećujem forum da vidim kako su stari (a i novi) članovi i usput da budem u toku s novostima vezanih uz probleme s kralježnicom.
Ja sam (na sreću) sasvim dobro u suživotu s mojom ekstruzijom L5S1, sunce i more čine čuda, tako da mi plivanje preko ljeta pomogne da preživim zimu bez nekih većih problema. Ponekad se i zapitam što se dogodilo s tom ekstruzijom, ali me je strah previše se propitivati da ne bih nešto izbaksuzirala.
Uglavnom, moje iskustvo je da vježbice, plivanje, ne pretjerivanje u fizikalnim terapijama, pogotovo elektrostimulacijama (one su mi najčešće povećavale bol, valjda iritirajući živac) i naravno puno strpljenja mogu, barem u nekim slučajevima, dovesti do poboljšanja i povratka normalnom životu i funkcioniranju.
Svjesna sam da je moja priča prije izuzetak negoli pravilo, a i da se svakog trenutka stanje može preokrenuti, ali ipak sam zadovoljna da sam barem na neku godinu uspjela odgoditi operaciju i to poslije stvarno užasnog stanja i očajnih bolova.
Ukratko, ako se neko odluči rješiti problem bez operacije, ili je barem odgoditi, moje iskustvo pokazuje da treba pričekati nekoliko mjeseci, raditi vježbice i plivati, ne juriti s terapije na terapiju (dok sam to radila bolovi su bili sve gori), ne piti lijekove opijate, već protuupalne analgetike ako smanjuju bol, i dati organizmu šansu da se oporavi.
Ponavljam, ovo nije nikakvo pametovanje, već samo moja priča...

Istr:
A jesi li ti napravila kontrolni magnet?

Pozdrav

Katarina A.:
Nisam jer nisam imala razloga, a moja prijateljica radiologica je rekla da će mi raditi kontrolni magnet jedino ako se ponovi situacija i pritom se odlučim na operaciju...

mat2be:
Katarina drago mi je da se osjećaš dobro i nadam se da će bit samo bolje.
Složio bi se s tvojim dole navedenim riječima.
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seUkratko, ako se neko odluči rješiti problem bez operacije, ili je barem odgoditi, moje iskustvo pokazuje da treba pričekati nekoliko mjeseci, raditi vježbice i plivati, ne juriti s terapije na terapiju (dok sam to radila bolovi su bili sve gori), ne piti lijekove opijate, već protuupalne analgetike ako smanjuju bol, i dati organizmu šansu da se oporavi.
Ponavljam, ovo nije nikakvo pametovanje, već samo moja priča...


--- Kraj citata ---

Ali mislim da danas većina križoboljaca koji su u radnom odnosu nemaju šanse provesti par mjeseci na "tvoj" način, btw. sigurno medicinski ispravan, nego su prisiljeni u konačnici na operaciju jer nema bolovanja ako nema hrpe nepotrebnih struja i terapija. Bar je moje iskustvo takvo, a čujem dosta drugih s istim iskustvom.
Želim reći da je tvoj način sigurno ispravan i svatko tko može se tako liječiti treba i probati, a ne trčati na op.

madagaskar:
Draga Katarina, bas si me razveselila svojim postom   :-*

Meni osobno je zao sto sam isla na operaciju i sve dok nema neuroloskih ispada ne treba zuriti na operaciju

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju