Nisam duze vrijeme bila u mogucnosti ucestvovati na forumu te bih sve vas koji ste prolazili kroz forum pozdravila i pozeljela svako dobro. Posebno mi je zao zbog Denisa,narocito ako je strah od operacije tako veliki jer ipak se najteze boriti sam sa sobom.Sve sto se izdogadjalo - prepucavanja,neslaganja i neugodnosti u ovom trenutku nemaju vaznosti,bitno je da se Denis konacno odluci i stane na kraj svojim mukama.Mogu govoriti samo u svoje osobno ime i htjela bih ti,Denise,reci da se ja osobno nisam nikad plasila operacije,imala sam ih pet: tri ginekoloske,jednu bubrega i jednu kraljesnice,znaci,isjeckana sam posteno iako puno manje od vecine drugih.
Nisam jedino lako podnosila postoperativno vrijeme jer sam navikla na kretanje i puno aktivnosti i to mi je uvijek najteze padalo a pogotovo sada kad sam vezana za kolica ali nadam se da cu ove godine uspjeti da se prebacim na stake.Nadam se, Denise,da se sjecas moje price i da sam ostala "bez nogu" zbog tumora koji mi je usao u kraljeske, jako stegao mozdinu i od ujutro do navecer ja vise nisam mogla hodati.Zelim samo reci da to nije posljedica operacije nego uzrok i ne trebas se plasiti operacije u tolikoj mjeri. Naravno da se svi plasimo i pomisljamo na svasta ali ja iz svog iskustva mogu reci da sam uvijek prosla bolje nego sto sam ocekivala i sto sam se pribojavala, jer je normalno da se svi bojimo.Misli na onaj trenutak kad se probudis iz anestezije i kad shvatis da od tog trenutka ides samo naprijed i da svi ili barem vecina tvojih problema nestaje, i da te ceka puno kvalitetniji zivot i da ces moci ostvariti puno toga sto nisi mogao zbog bolesti.Nisam gubila vrijeme da ulazim u dubioze desavanja na forumu dok me nije bilo,prvo mi je palo u oci ovo s tobom i zelim ti puno srece i puno snage i tebi i tvojoj obitelji a ne zaboravi da sve prolazi i ima svoj kraj pa tako i tvoje muke; ali ostani vjeran sebi i nemoj pokleknuti pred odlukom da zauvijek rijesis svoje muke.Jos bih samo rekla da sam uspjela doznati, nije bitno od koga ni kako, ali od osobe koja poznaje materiju i pojedinosti,neke zakonske promjene vezane za visegodisnje bolovanje. Naime, po zakonu, od sada , lijecnik opce prakse koji ti vodi bolovanje duzan te poslati na IK poslije sest navrsenih mjeseci bolovanja. Na bolovanju mozes biti najvise tri god., od toga prvu godinu i po primas placu 80% a drugu godinu i po 50% a ako moras biti dalje na bolovanju,jesi na bolovanju ali ne primas nista, niti lipe.Ni jednog slova necete naci nigdje o tome, sve se cuva duboko zakopano i ja samo mogu pozeljeti onima koji su to smislili da to osjete na svojoj kozi.Zato se moramo boriti da iskoristimo sve dok jos mozemo jer vec sutra ce smisliti nesto pa necemo moci ni na operaciju preko zdravstvenog, jos malo fali do toga.I jos nesto,Denise:slobodno zaboravi sve sto znas o kraljesnici a pogotovo se nemoj ni skim porediti koliko god je ista ili slicna dijagnoza, niti ne slusaj sta drugi pricaju.Svako od nas je slucaj za sebe pa tako i ti,pa vidis da smo svi isti a ipak svi razliciti.Meni bi bilo jako drago da to rijesis pa kad se vratis iz bolnice da se nadjemo ovdje i jako bi me interesiralo tvoje iskustvo sa operacijom.Jos jedanput, od srca ti zelim sve najbolje kao i tvojoj obitelji, i pozdravljam sve koji imaju ikakve veze sa ovim izvrsnim forumom i ne zaboravite, niko se za nas ne moze boriti kao mi sami i da malodusnosti ne smije biti.Svima pozdrav uz najtoplije zelje da svima bude bolje.