Druge teme povezane s kralježnicom > Kralježnica - vaša iskustva i savjeti

Vaša najučinkovitija vježba?

(1/4) > >>

kokolino:
Čitam sve postove i vidim da vas većina zorno i redovito vježba. Interesira me kakva su vaša iskustva s vježbama. Koje preferirate? Koje vam najprije otklone tegobe? Koje vam najmanje tegoba izazivaju? Od kojih vam nije bilo dobro, koje su vam isprovocirale jače bolove? Koji sustavi vam najviše prijaju Mc Kenzie, Regan, mješavina, statičke, dinamičke, na leđima, na trbuhu, s kutijom ili bez...

Jasna:
Ujutro odvježbam ono što sam naučila u Toplicama na zajedničkim vježbama. Svaku vježbu napravim po 25 puta, a najviše mi pomognu one kad ležim na trbuhu. Za stopalo najviše prakticiram vježbu koju sam pronašla na nekim sportskim stranicama: hod na prstima, peti, rubnim dijelovima stopala...kad sam na bicikli, namjestim malo žešći otpor za nogu, tako da je prilično namučim  :), ali poslije mi je super. Na poslu odradim one klasične vježbe za vratnu kralježnicu: glavu na stranu, gore - dolje, ruka preko ramena...ma svašta nešto kombiniram, ovisno što mi je taj trenutak zgodno....Također, "kradem" vježbe koje vidim u Dobro jutro Hrvatska (tada obično pijem kavu), pa onda skupa s njima to odvježbam, naravno koliko mogu...E da, izbjegavam lift i nastojim hodati po stepenicama. Danas sam evo izbjegla uspinjaču i pentrala se do gornjeg grada. Zapušem se k'o lokomotiva do gore  :), ali ne odustajem.

kokolino:
Ako su ti na trbuhu najugodnije vježbe, znači ekstenzijske, probaj McKenzie. Rade se slično kao polusklek. Naći ćeš na netu.

worf:
I meni,kao i Jasni najugodnije su mi vježbe na trbuhu ili ležanje na trbuhu,a i spavanje na trbuhu mi najviše prija,ama opčenito i istezanje unazad mi prija,jer imam osječaj da na taj način vršim dekompresiju u lumbalnom djelu?
Nigdje nisam naveo,ali po uzoru s jedne slike na nekoj Web stranici,još prije 3 godine  sam si napravio spravu na kojoj visim naopačke,pod kutom od nekih 55-60 stupnjeva,tako visim 10-15 minuta,vjerujte dekompresija se osjeti uzduš cijele kralježnice,a ponajviše u pogođenom djelu,taj osječaj, na žalost ne traje dugo nakon silaska sa sprave,ali vjerujem da dosta koristi?

kokolino:
To ti je nešto kao autotrakcija. Ppostoje tzv Švedski stolovi. Firma Apolonija jedan takav prodaje. Mislim oko 15.000 kn?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju