Druge teme povezane s kralježnicom > Linkovi na druge stranice o kralježnici

"škljocanje" kostiju i dr. iliti krepitacije

(1/2) > >>

Plavuša:
Danas dok sam lagano radila vježbe istezanja ponovno mi je u kralježnici čak 4 puta "škljocnulo" - tri puta i torakalnom dijelu i jedan puta u lumbalnom. I tada sam se zapitala kao i mnogo puta što je to. I evo otkrila sam:

"Dok zvukovi poput pomicanja pijeska na morskome dnu pri pokretima vrata znače da su na djelu barem početne degenerativne promjene u vratnoj kralježnici."
"I za kraj, zvukovi koji se pojavljuju pri istezanju kralježnice ili kod kiropraktičarskog zahvata nisu uvijek jednostavnog uzroka... Gotovo u pravilu on znači uklještenje bilo živca, bilo nekog drugog mekog tkiva u okolini kralježnici".
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi se
 

davor:
Moj operater je to meni objasnio kao neko nakupljanje zraka u nekim malim zglobovima oko kralježnice, dok mislim da objašnjenje da to sigurno znači ukliještenost živca ne stoji jer krvka kako bolesnim, tako i zdravim ljudima.....

Plavuša:
Samo registrirani članovi mogu vidjeti linkove. Registriraj se ili Prijavi seMoj operater je to meni objasnio kao neko nakupljanje zraka u nekim malim zglobovima oko kralježnice, dok mislim da objašnjenje da to sigurno znači ukliještenost živca ne stoji jer krvka kako bolesnim, tako i zdravim ljudima.....

--- Kraj citata ---

Ma i ja smatram da to ne znači da ti je odmah nešto ukliješteno... Mnogo ljudi često zna "pucketati" prstima, a vjerojatno je tako isto i sa kralježnicom. Meni su rekli i doktori i laici da to "pucketanje" prstima nije zdravo, pa pretpostavljam da nije zdravo niti kad mi kod istezanja "pucketa" iliti "škljoca" u kralježnici, ali meni je onda baš ugodno i često me prođe bol u kralježnici kad napravim neki pokret, pa "škljocne" u kralježnici.

ivonna:
meni je jedan doktor rekao..dok pucketa dobro je..problem je kad prestane pucketati. stogod to znacilo
a meni vrat puca od valjda 15 godine pri istezanju glave prema lijevom i desnom ramenu  ???

worf:
Niste dobro pročitali tekst (link),postoje različiti zvukovi koji imaju i dijagnostičko značenje,a najčešče neki zglob pucketa zbog izjednačavanja tlaka,a to izazove neku vrst olakšanja ;D  zabrinjavajuče je kad zglob pucketa i izaziva bolnost,jer kao šta piše bol je zabrinjavajuča,a ne pucketanje ???
Dat ću jedan vlastiti banalan primjer,zglob palaca desne ruke sam nekoliko puta iščašio,nekolko puta je bio u gipsu,a nekoliko puta su mi stavli samo longetu,došlo je do deformacije samog zgloba,tj organizam se zaštitio od daljnjih povreda zadebljanjem istog zgloba (sad mi se iščašenja više ne dešavaju ;D  ).
Danas ako taj palac ne povučem barem jednom dnevno,da se čuje ono famozno puknuće u zglobu,ja osječam neugodu u tom zglobu,a nakon puknuča osječam ugodu i olakšanje :o  Pucketaju mi svi zglobovi na prstima kad ih povučem,ali prema pucketanjima u ostalim prstima sam indiferenan,jedino palac (ozljeđeni) je taj koji "moram" povuć da bih osjetio ugodu ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju