Zabavni dio foruma > Lud Zbunjen Ukočen

Ležanje i spavanje na leđima,boku, stomaku,skupljenom položaju poslije operacij

(1/1)

Denis:
Eto mene zanima  kavo vi imate iskustvo sa ležanjem  i spvanjem na leđima ,boku,stomaku,skupljenom položaju  poslije operacije mislim ovo se odnosi na kućnu njegu kao i post operativni oporavak, ne za vrijeme boravka u bolnici.
Neznam ja primjećujem da poslije šetnje više mi odgovara položaj na boku kad je u pitanju duže ležanje ,dok mi na leđima pravi bol u predjelu lumbalnog dijela kao i djela g.... di prolazi živac išijaldikus.Inaće se preporučuje tvrd ležaj u rasteretnom položaju,pa me sad baš ovo buni kako je moguće da me boli u dužem periodu ležanja na leđima a na boku ne,naravno ni na stomaku nemogu dugo ležat,a skupljeni položaj mi odgovara al za sad ga još baš ne prakticiram radi krivljenja kralješnice.kakva su vaša iskustva i istim položajima

Plavuša:
Meni oduvijek odgovara ležanje na boku - i prije operacije i poslije, a pogotovo kad imam bolove. Legnem na desni bok (jer me lijeva noga uglavnom boli) i između koljena i natkoljenica stavim jastučić.
Kad nemam veće bolove onda mi odgovara ležati na trbuhu, ali tada savijem lijevu (bolesnu) nogu jer kad je ispružena tada me boli.
Općenito kada sam istegnuta u krevetu tada me boli, čak i kad noge savinem u kuku i koljenu pod pravim kutem i ispod koljena stavim jastuk - kako je to propisano kod križobolje.
Predlažem da se smjestiš u položaj koji ti najviše odgovara! :)

Denis:
Eto ja sam primjetio da mi ležanje na boku najviše odgovara pogotovo ako malo skupim desnu nogu kao što ti kažeš Renata,posebno mi ne paše sad poslije operacije i nakon šetnje ležanje na leđima s uzdignutim nogamama iako bi to trebao biti rasterećujući položaj,naravno ako ležim na leđima i ispružim noge isto mi ne odgovara.Kažem na boku mi je naj bolje posebno ljevom jer mi je problem u desnoj nozi,kad se malo stanje primiri onda mogu i na desni bok.Ma u svemu tome me malo buni taj dio kostti koji se nalazi odma skroz na kraju kralješnice,sa ljeve i desne strane.Na opip ljeva strana se osjeća samo kost a na desnoj ko da mi škljoca,da li je to neka hrskavica kuk,il već što je neznam al taj dio me najviše zafrkava prilikom hoda a pogotovo poslije prilikom odmora i grčevi mišića pored kralješnice.

Atleticar:
Imam jedno pitanje, ja već 6 mjeseci ležim na podu na trbuhu kad radim na PC. Stolice uopce ne koristim kod kuće. Naime stavio sam 2 tepiha i na njih 2 debele deke ,a ispred mene je monitor i tipkovnica te sam često oslonjen na laktove.Zanima me ,jel to dobra ideja,ili bi bilo bolje imati pilates loptu i normalno sjediti na njoj kad radim na PC ,a to bude mnogo vremena ? Koliko je zdravo to ležanje na trbuhu cijelo vrijeme ? ima li kakve štetnosti i šta mi preporučujete ? pilates lopta i sjedenje na njoj 2-3 sata, ili ležanje na trbuhu kao sad ?
Eto danas sam npr nakon pola godine,sjeo na normalnu tvrdu stolicu i podlozio je sa dva jastuka, jedan za leda i jedan za straznjicu. I jednostavno mi onda noga ne trne i ne osjecam hladnoću u njoj kao kad ležim na trbuhu i držim noge u zrak. Zašto je to tako ?

BTW,Ja nisam operiran.

alyna:
Meni paše jedino ravno na leđima i malo na lijevom boku.Najveći problem mi je u stvari kad navečr hoću gledat tv.Kako god se namjestim me zateže na desnoj strani i boli noga.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju