Tretmani > Operacija kraljeznice

Ekstruzija l5/s1

(1/18) > >>

Kreso B:
Evo, došlo je i vrijeme za ovu temu  ;D Za buduće članove o mojim problemima imate u predstavljanju članova pod nazivom Ajme meni nije mi dobro

Uglavnom, nakon ekstruzija diska l5/s1 i niza mišljenja doktora iz raznih grana (kirurg, neuro, fizio) a i užasnih bolova (sto je bio glavni razlog, briga me za doktore) odlučio sam se na operaciju. Kako je bol bivala svakim danom sve teza i jača operiran sam Metrx metodom i nakon 3 dana otpušten na kucnu njegu. U otpusnom pismu mi piše, da je odstranjen sekvencionirani dio diska, te da struktura nije dirana.
Medjutim, Dr. Mi kažu da mi je živac koji je pritiskala ekstruzija bio jako upaljen, pa me sada boli noga i dalje za popizdit (zapravo subjektivno i vise), za sto mi Dr kažu da će proći kroz par tjedana.
Kako mi iskreno njihov govor tijela ne daje previše sigurnosti, zamolio bih sve ako znate bilo kakav način kako oporaviti taj živac da mi pomognete savjetima. i dalje pijem tablete za bolove, jer bez toga bi iskreno mogao pravac u vrapce  ;D
Po pitanju same operacije, ljudi normalno je da vas je strah, mene je bilo isto strah, mada je čak bilo i nekih koji su se vise tresli od mene  ;D
Srećom imao sam super društvo i nekako smo to zajedno preživili  ;)
Za sada toliko od mene, još je to uvijek sve svježe, ali nastavljam pisati i dalje o svojoj borbi sa živcem  >:(

ladyanita:
A evo Krešo mene sad oko tjedan dana ne boli noga,ne osjećam živac. Prije sam ga mogla iscrtati sa markerom po nozi. Mislim da su mi toplice puno pomogle,pogotovo struja dynatron i hidromasaže noge. Pila sam par tjedana Neurobion i sad sam prestala...ne znam iz kojeg razloga,ali vjerojatno jer me ne boli više. I već sam pisala da su me te kinesio trake spašavale.
Sad samo strpljenja i kroz par tjedana bi trebalo krenuti na bolje.

ljiljana252:
Probaj tako kako Anita kaže neurobion i trake,ali prije svega se pokušaj opustit što više.( to ti piše neko ko se opušta 3 mjeseca).Živcu treba vremena koliko to nitko nezna ovisi od osobe do osobe.bitno je da te neboli više nego prije operacije.

Kreso B:
A ako boli više?  :'(

Ovčica:
Krešo, mene je bolilo u tih prvih mjesec dana baš kako je Anita rekla-da sam mogla živac markerom iscrtati. Pomagali su Ibuprofen i Normabel. Nakon toplica nije baš bilo extra bolje; taman negdje pred kraj sam počela osjećati poboljšanje (šteta kaj te fizikalne ne traju 6 tjedana bar ;D). Nastavila sam vježbati doma i ići na TENS jer mi je on puno pridonio otklanjanju boli. Evo, ovo je 3. tjedan kako hodam na strujicu i osjećam samo bol u 2 žarišne točke u nozi. Vjerojatno bi mi kinezio tape trake još više pomogle, ali njih namjeravam kupiti nakon ovih terapija. Ja nemam pojma koliko mi je živac bio upaljen..namjeravam to pitati operatera kad mu dođem na kontrolu; ali pretpostavljam da je bio turbo pritisnut s obzirom na simptome.
Strpljenja Krešo, strpljenja! Sve će to sjesti na svoje kroz nekoliko tjedana (kod mene znači uskoro 12 :o).
Jesi li odabrao toplice?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju