Evo vašeg pokusnog kunića
Dakle danas obavljena EPIDUROLIZA u ambulanti za bol u Osijeku kod dr.Radoša.
Idem krenem redom kako je bilo. Prijavila sam se dolje gdje je ambulanta i ubrzo je došla jedna med.sestra po mene i još jednu bakicu. Odvela nas je na drugi kat u jednu sobu gdje su već ležale tri gospođe koje su bile gotove. Tu sam se presvukla u luđačku košulju i sestra krena da nam stavi kanilu. Prvo je bakici stavila,a ja si mislim ove žene po krevetima mi ne izgledaju baš dobro. Jednoj je infuzija tekla. I odvede bakicu na zahvat. Ja sjedim,čekam,promatram oko sebe i vidim na stolu papir sa listom pacijenata za današnji dan. Sve skupa 9 ljudi. 8 ide na Esi i svi na L5S1. Samo ja epiduroliza.Evo sestre i krene stavljat kanilu na gornji dio šake. Ugura prvu i nekako joj se ne sviđa i pusti malo fiziološke i ode žila,pukla je. Ide drugu...i počinje meni nekakva mučnina,srce počne divljati i najednom sam totalno mokra koji znoj me oblio. Sestra mi daje vodu,a ja si mislim teško da budem ja to obavila jer se budem sigurno onesvijestila. I malo mi se stanje primirilo i ajde u op.halu. Mogla sam hodati,sve ok,ali mojra ko miš. Dođemo pred halu,a bakica još čeka. Na kraju su ipak mene uzeli prvu. Tad sam se i ohladila. Lijepo se preselila na op.stol,potrbuške,bila dva doktora i doktorica. Namjestili rtg. i prvo lokalna i to na mjesto koje se već pošteno zove guzica. To je malo boljelo,ali zanemarivo. Onda smo malo popričali o zahvatu. Igla iliti kateter se postavlja unutar sakralnog kanala te se ubrizga kontrast kako bi se ocrtala nepravilnost oko živca koja izaziva bol. Lijepo su krenuli. Jedan usmjeruje i prati ekran,jedan pika a ja lijepo pratim na ekranu i ispitujem normalno,kaj je ovo,kaj ono. Vidi se trtična kost,sakralni dio,debelo crijevo i taj kateter. Lijepo ga vodi točno do nečeg tamnog tj.ožiljnog tkiva. Zatim počinju ubrizgavati lijekove. Ja sam dobila 1500 jedinica hijaluronidaze u 10ml fiziološke otopine i to je epiduroliza i zatim se primjeni 80 mg Depomedrola i 10 ml 25% Levobupivacaina..to je Esi. I onda sam ja opet morala osjetiti trnce ili toplinu u nogama,međutim osjetila sam samo u guzici i kojih 10 cm ispod. I to je to. Natrag u sobu i osjećala sam se super,a bol u nozi je ubrzo nestala. I ležala sam kojih pola sata i velim ja idem pošto sam super. I pustila me doma. Pravac Mcdonald jer sam morala biti na tašte,a zatim u auto na zadnje sjedalo u ležeći položaj. I sad to drndanje do doma u trajanju od tri i pol sata mi je smetalo i sad nogu malo osjećam,ali malo. Nekako si mislim da bi se moglo do sutra smiriti. Tu gdje je pikano je zaljepljeno i ne boli.
I to bi Vam bilo to. Sad par dana mirovanja i pomalo vježbati neke vježbice,ali obavezno.
Pitala sam ja i za onaj drugu zahvat,ali mi je doktor rekao da ćemo o tome kad dođem na kontrolu i ako ovo ne pomogne.
A ja sam vam tako....malo mislim da će pomoći,a za pola sata da neće.