Autor Tema: Evo kako se to ne radi (katastrofalna fiksacija torakalne kraljesnice)  (Posjeta: 7760 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Istr

• Sr. Member
Evo kako se to ne radi (katastrofalna fiksacija torakalne kraljesnice)
« : Studenoga 21, 2011, 14:40:00 poslijepodne »
Pozdrav, evo ne mogu da ne podijelim ovaj slucaj s vama...

Pacijentica pala s drveta prije godinu dana, i hitno prebacena na Traumu zbog fiksacije kraljesnice.

Dr. XXX se odlucuje na fiksaciju kraljesnice ravnim šipkama (iako je torakalna kraljesnica po prirodi kifoticna, i sipke zato treba saviti), pokusava postici efekat fuzije (iako disk nije uklonjen).

Naravno fuzija nije postignuta, pacijentici su sarafi izletjeli zbog prevelikog opterecenja, a doktor tvrdi da je to NAJZDRAVIJA PACIJENTICA U RH - SRAMOTA.

Ovako to izgleda kada kraljesnicu operira SPECIJALISTA OPCE KIRURGIJE:

« Zadnja izmjena: Studenoga 21, 2011, 17:53:32 poslijepodne Istr »
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

ddario

• Forumas
Odg: Evo kako se to ne radi (katastrofalna fiksacija torakalne kraljesnice)
« Odgovori #1 : Studenoga 21, 2011, 21:43:14 poslijepodne »
Slično je s mojim cimerom bilo prošle godine,došao nakrivljen,sav grbav i trbo operirat vratnu kralježnicu mislim na 4 nivoa,međutim doktor je prilikom fiksiranja jednog dijela kralježnice probio kralježak sa vijkom i vijak mu uđe u leđnu moždinu tako da više nije osječo ni noge ni ruke.Nakon par mjeseci fizikalne napredak oko 5 posto i 2. operacija u zagrebu.Ima nekih malih pomaka ali šteta je nepopravljiva.Podnio je privatnu tužbu protiv doktora pa će vidit šta će bit.
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

madagaskar

• Hero Member
Odg: Evo kako se to ne radi (katastrofalna fiksacija torakalne kraljesnice)
« Odgovori #2 : Studenoga 22, 2011, 15:47:26 poslijepodne »
ddario ako tvog prijatelja zanima alternativan oblik liječenja neka mi se javi na pp ili na mail, mislim da je napisan u mom profilu.
Da mu se pokuša kolko tolko pomoći