Autor Tema: Gdje na operaciju - bolnice i lijecnici  (Posjeta: 253360 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Istr

• Sr. Member
Odg: Gdje na operaciju - bolnice i lijecnici
« Odgovori #126 : Kolovoza 28, 2011, 12:18:10 poslijepodne »
Ekipa iz Traume, samim time i dr. Buljat nije educirana za laserske zahvate niti priznaje koncept primjene lasera u neurokirurgiji.
Ali odi na pregled... bas me zanima sto ce ti reci...

A evo sada sam bio i na toj stranici i sa sigurnoscu mogu reci da vecinu onog tamo napisanog uopce ne rade... pocevsi od lasera, do endoskopije itd.... Ne znam kome je to u interesu praviti takve glupe stranice?
« Zadnja izmjena: Kolovoza 28, 2011, 12:30:24 poslijepodne Istr »
Primum non nocere - razmotrite minimalno-invazivno liječnje kralješnice

colateral

• Full Member
« Odgovori #127 : Kolovoza 28, 2011, 15:52:29 poslijepodne »
zvao sam telefonom i rade laserom tu ima i oprema ttp://www.poliklinika-mester.hr/opremljenost/
cijena laser operacije je niža nego u ZG,zanima me ima li tko preporuku za navedene doktore.
I jeli tko bio u toj poliklinici koja se prije zvala Donat mislim.
C4-C5 bulging
TH6-TH7-TH8 bulging
L5-S1 protruzija 5mm

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #128 : Kolovoza 28, 2011, 15:57:44 poslijepodne »
A koja je cijena PLDD-a?

Laser koji se tamo navodi u opremljenosti nije predviđen za PLDD (laser takvih karakteristika se koristi u estetskoj kirurgiji, tretman vena, itd).

U svakom slucaju budi dodatno oprezan obzirom da navedeni doktor nema iskustava s laserskim operacijama kraljeznice. Cak i ako ju radi, nije sve u cijeni (ako se vec planiras lijeciti privatno)

colateral

• Full Member
« Odgovori #129 : Kolovoza 28, 2011, 16:28:50 poslijepodne »
Pitao sam ih za operaciju laserom kraljeznice,sad neznam da li je to pldd ??? i cijena je oko 8000 kn.
I bitno mi je što je blizu, može netko doc po mene ako budem loše.
 Ali volio bi ako je netko bio vec u toj poliklinici pa da mi prenese iskustva,neželim ici naslijepo.

« Zadnja izmjena: Kolovoza 28, 2011, 16:47:24 poslijepodne colateral »
C4-C5 bulging
TH6-TH7-TH8 bulging
L5-S1 protruzija 5mm

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #130 : Kolovoza 29, 2011, 14:48:06 poslijepodne »
Ja sam se operisala u vertebrisu i dosla sam iz Sarajeva valjda ako ja mogu iz sarajeva mozes i ti iz Hrvatkse. Moj ti ja savjet (sta god da ucinio) da te odmah nakon operacije voze kuci jer tad je anestezija najjaca i najvise imas ovih lijekova protiv bolova u krvi tako da ti transport najlakse pada. Mislim da se niko sa foruma nije operisao u toj tvojoj klinici. Mogu te autom vratiti u poluzavaljenom suvozacevom sjedistu a mozes i leci na zadnje ako ti pase. Eto toliko od mene.
PS: ja se danas jako dobro osjecam osim manjih nelagoda.
Sve najbolje
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

mat2be

• Forumas
« Odgovori #131 : Kolovoza 29, 2011, 21:33:08 poslijepodne »
Colateral ja sam bio kod buljata u dotičnoj poliklinici, ali samo na pregledu.
Ne mogu ti puno pomoći jer sam bio samo jedan put nakon čega se odlučio za op. u sestre milosrdnice u Zg.
Mislim da za op. kralježnice ne trebaš gledati koliko ti je "nezgodno" nego gdje kvalitetnije operiraju.
obično nakon operacije izlaziš za 3-4 dana, imaš pravo na hitnu da te vrati u Zd, osobno me brat vozio u ležećem položaju osobnim vozilom - tako mi preporučili i u bolnici.
Ukratko moj savijet zaboravi što ti je "nezgodno" gledaj gdje je vjerovatno kvalitetnija operacija.

Puno sreće 

interlaminectomia L4-L5 03/2011

colateral

• Full Member
« Odgovori #132 : Kolovoza 29, 2011, 23:46:30 poslijepodne »
Slažem se ,zato cu cekati da netko napiše svoje iskustvo pa tek onda idem.A ako bude išla laserska operacija onda su komplikacija nikakve pa nemam što izgubit osim novca .
C4-C5 bulging
TH6-TH7-TH8 bulging
L5-S1 protruzija 5mm

senainter

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #133 : Kolovoza 30, 2011, 15:35:25 poslijepodne »
Laserska operacija je kao i svaka operacija na kicmi zahtjevna i neizvjesna. I ona mozda uspije mozda ne uspije. A uostalom najbolje je da se operises u prva 4 mjeseca od pocetka boli ako vec boli i ne ide sa fizikalnom. Samo ce ti se zivac vise ostetiti cekajuci da neko napise iskustvo od tog tvog doktora. Ako mora operacija idi sve ti je to u bozjim rukama. Uostalom laser imas i u drzavnoj bolnici u zagrebu Pozdravi
L4-L5, L5-S1-diskus hernija
Siringomijelija
Skolioza 43 stepena torakalna, 20 stepeni lumbalno
Operacija u Vertebrisu 2011
Stanje: neureklo se :)

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #134 : Kolovoza 30, 2011, 21:40:00 poslijepodne »
Slažem se ,zato cu cekati da netko napiše svoje iskustvo pa tek onda idem.A ako bude išla laserska operacija onda su komplikacija nikakve pa nemam što izgubit osim novca .

Jedna velika zabluda.... laser naravno ima puno puta manju mogucnost od komplikacija nego klasicna operacija, medjutim postoje neki preduvjeti za to.

1. Iskustvo kirurga s TAKVIM operacijama
2. Odgovarajuca oprema

Bojim se da navedena klinika ne ispunjava ove uvjete.

colateral

• Full Member
« Odgovori #135 : Kolovoza 31, 2011, 10:50:38 prijepodne »
I kako kod tih privatnih klinika  ako se dese komplikacije ,imam li pravo na odštetu.

Postoji li možda kod osiguravateljskih kuća neka polica osiguranja u slucaju loše operacije.
C4-C5 bulging
TH6-TH7-TH8 bulging
L5-S1 protruzija 5mm

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #136 : Kolovoza 31, 2011, 20:11:19 poslijepodne »
U privatnim klinikama, kao i u drzavnim, potpisujes informirani pristanak na operaciju. Doktor te prije operacije MORA upoznati s mogucim komplikacijama i postotkom neuspjeha.

ANABELA

• Forumas
« Odgovori #137 : Rujna 01, 2011, 09:51:37 prijepodne »
Svaki liječnik je dužan imati policu osiguranja od odgovornosti kojom se pokriva eventualna pogreška u liječenju. Nažalost, dokazati da je riječ o liječničkoj pogrešci je dug, skup i mukotrpan posao.Kao pacijent se na žalost ne možete osigurati jer vas niti jedna osiguravajuća kuća neće uzeti u osiguranje u koliko već postoje indikacije za operativni zahvat.
laminectomia disci L5-S1 2008.
relaminectomia disci L5-S1 2009.
relaminectomia disci L5-S1 2011.
protrusio disci C5-C6

kleopatra

• Jr. Member
  • **
    • Email
« Odgovori #138 : Rujna 01, 2011, 11:33:05 prijepodne »
U Zadru ima poliklinika ttp://www.poliklinika-mester.hr/nas-tim/ u kojoj radi iz Traumatološke dr. Buljat .
Piše da rade laserske operacije .Mene zanima u vezi laserske operacije vratne kraljeznice, dali da imam povjerenja ili da idem u ZG koji mi je daleko .

Ne znam radi li dr.Buljat takve operacije, ali osobno nikad ne bih išla kod njega. Dr koji mi je svojim ponašanjem ostavio najlošiji dojam i u koga ne bih imala povjerenja; srećom nisam pristala na nepotrebni postupak (i moguće još dodatne komplikacije).

colateral

• Full Member
« Odgovori #139 : Rujna 07, 2011, 14:16:15 poslijepodne »
Vidio sam opremu,laser velicine kase na blagajni,monitori itd.
Rekli su mi da nisu još poceli sa operacijama laserom pa nitko i ne može prenijeti iskustva.
 Neznam da li je ovo prva klinika u Dalmaciji sa minimalno invazivnom tehnikom?
C4-C5 bulging
TH6-TH7-TH8 bulging
L5-S1 protruzija 5mm

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #140 : Rujna 07, 2011, 14:21:18 poslijepodne »
Ako ne racunas Dubrovnik, onda vjerojatno jeste.
Ponavljam, budite oprezni... laser kao sto sam i rekao nije namijenjen za kraljesnicu (barem prema onom sto pise na stranici).
Endoskopska oprema je iz proslog tisucljeca i bojim se da je na web-u prezentirano nesto sto se ipak ne radi..... Budite oprezni

mat2be

• Forumas
« Odgovori #141 : Rujna 07, 2011, 21:18:18 poslijepodne »
Colateral budi oprezan kako Istr kaže te dobro razmisli, jer ako imaju opremu ne znači da imaju i dovoljno iskustva, tj. ne znam da li je dotični neuro dosad izvodio takve op u traumi gdje je (ako se ne varam) radio.
Oprema je važna ali iskustvo još važnije.
Ipak je to tvoja kralježnica - mislim da ne želiš da se netko na tebi uči, a tako mi to zvuči (uvođenje pldd-a u privatnu polikliniku u ZD, a neurokirurg za mirovinu ako već nije u njoj).
interlaminectomia L4-L5 03/2011

colateral

• Full Member
« Odgovori #142 : Rujna 08, 2011, 22:55:45 poslijepodne »
Odgodit cu sve za proljece a ovu zimu cu plivat u bazenu.
Baš gledam sliku L5/S1 i mislim kako sam imao srecu u nesreci što disk hernira dorzomedijalno jer da hernira dorzolateralno sa svojih 5mm kanal gdje izlazi živac bi bio skroz zatvoren umro bi od bolova a zivac bi se presjekao.Al i nije jasno zašto mi baca bol na samo jednu nogu a ne obje ako je dorzomedijalno.Zna li netko koliko mm je max protruzija i s koliko mm disk puca i nastaje ekstruzija.

I zna li netko enigmu klinike Vertebralis i Vertebris jer citam dr Šaftic napisao da neradi u Vertebralis više ali vidim radi u Vertebris,ali koliko vidim ista je adresa klinike pa mi nije jasno zar to nije jedna te ista klinika.
C4-C5 bulging
TH6-TH7-TH8 bulging
L5-S1 protruzija 5mm

Istr

• Sr. Member
« Odgovori #143 : Rujna 09, 2011, 13:52:47 poslijepodne »
Mislim da nema neke velike enigme. On je napisao na svome blogu dosta toga