Razlika oporavka dva pacijenta – iz očiju laika!
Prema mom mišljenju i opisu pacijenata prva operacija je PLDD, a druga mikrodiskektomija!
Na isti dan, u razmaku od 2 sata, operirana su dva pacijenta:
1. prema opisu pacijenta: protruzija 12 mm, bolovi traju oko godinu dana od kad ga je "prerezalo", operacija: lokalna anestezija, spominje laser i dvije elektrode, 2 sata nakon operacije dobio je ortozu i počeo šetati hodnikom, smijao se, šalio, stajao na jednom mjestu duže nego ja sad mogu i drugi dan išetao iz bolnice kao da mu nije ništa;
2. prema opisu pacijenta: bolovi više godina u leđima i nozi, operacija „obična – ne laser“, šav cca 3 cm, povremeno se budi od opće anestezije i jauče od bolova, slijedeće jutro uz pomoć fizijatra jedva ustaje i radi par koraka ali zbog velikih bolova natrag u krevet, tek navečer, cca 30 sati nakon operacije jedva samostalno ustaje.
Na operaciji kakvu je imao pacijent br. 2 sam bila ja prije 3 godine. Nisam stručnjak, te mi nije poznato da li je pacijent br. 2 mogao imati operaciju kao i pacijent br. 1, ali veeeeeelika razlika između ta dva pacijenata bila je preočita.