Druge teme povezane s kralježnicom > Oporavak nakon operacije

Kako do normalnog zivota nakon operacije?

(1/7) > >>

bojan:
U ovom podfrumu nema poruka, a cini mi se dosta vazno. Otvorit cu kasnije novu temu o tome kako vam je nakon operacije ali ovdje bi volio da stavimo iskustva s rehabilitacijom nakon operacije. Mislim da se bez kvalitetnog programa vjezbanja i uvodjenja u normalan zivot smanjuje uspjesnost operacije.
Puno toga ovisi o vrsti operacije. Ja sam operiran davno i tada je oporavak bio dosta tezak, a ono sto je bilo najgore da nisam dobio nikakve upute nakon odlaska iz topica. Jos manje sam dobio bilo kakve upute od neurokirurga. NJegove rijeci su bile "Sada ste potpuno zdravi".

P.S. Mozda je bilo slicnih tema u drugim podforumima pa ako vidite takvu temu javite da ju prebacim ovdje.

madagaskar:
Nakon svoje operacije sam otvorila temu "Oporavak nakon operacije" da pomognem drugima i dam im nadu i podrsku ako bol potraje i ne prodje odmah, no na kraju sam izbrisala tu temu, i forumasi dobro znaju zasto.

lacroma:
Operirana sam (protruzija L4-L5) prije dva tjedna i lutam bespućima interneta. U svakom slučaju, voljela bih pročitati iskustva i praksu u Hrvata.

Zasad sam zadovoljna (prije operacije sam imala nesnosne bolove), digla se sutradan po operaciji, odmah počela s laganim vježbicama u krevetu. Čak sam uspjela nastaviti dojiti jer imam malu bebu.

Sutra idem vadit ponte i na dogovor za fizikalnu pa ću se javit s više informacija.

NISAM Pegula:
Koje dobro pitanje.
Jos da mi je znat odgovor spasila bi se :)

alyna:
Vidim da o ovoj temi nitko dugo nije pisao.Ja imam hrpu pitanja  :)
Još uvijek se nakon 4 mj. (interlaminektomija L5-S1) ponašam ko "pravi bolesnik"  :),uglavnom i zato što me baš i nije netko uputio u to kako se poslije ponašati.Naravno zaštitne pokrete znam,al nemam blage kako sjediti,kako i koliko voziti auto,da li još uvijek moram u krevet i sa kreveta onako kako sam naučila u bolnici i na rehabilitaciji (na trbuh i na bok) itd.Sad izgleda imam i malo priraslica.Bilo bi lijepo da neko stručan malo to sve skupa objasni.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju