Evo pošto sam nova i čitam sve ovo i dva mjeseca nakon operacije sve sam zbunjenija.
Moja ozljeda kralježnice nastupila je nakon pada sa 3 metra (bila sam nestašna) imam 25 godina i 3.5 ove godine operirana sam u Vinogradskoj bolnici kod dr.Beroša o osoblju i doktoru imam samo riječi hvale.Samo što ja još imam toliko pitanja koja njih nisam uspjela pitati.Operirala sam L5 S1, treći dan ustala (bila sam prije operacije nepokretna).U toplice sam išla 7.6 tamo su se svi čudili kako tako rano nakon operacije. U bolnici mi rekli ne sjediti 6 tjedana u toplicama da slobodno sjednem.Izbjegavam nizbrdice, uzbrdice čak i stepenice šećem do granice boli nikada ne sjedim sada dulje od 10 min. Još jedem na stoječki ne dižem teško u auto još nisam sjela jer ne znam dali mogu početi voziti?? Što je sa spavanjem na trbuhu? dosadilo mi spavati na leđima i boku sa tisuću jastuka oko sebe.Što je sa seksualnim životom? Rekli su mi u toplicama da ne smijem još plivati pa bazen izbjegavam uglavnom osjećam se kao umirovljenik. Još i dva mjeseca nakon operacije osjećam da imam invaliditet jer nikako da nastavim normalan život.Radim u hitnoj i iskreno ne znam kako ću se nakon ovoga se vratiti na svoje radno mjesto.Svaki savjet je dobrodošao i punoooo vam HVALA
da, treba vremena. ali već negdje 3-4 mjeseca nakon op. ćeš vidjeti veliku promjenu nabolje, naravno što ne znači da se nećeš i dalje pridržavati pravila. pravila su doživotno.
ali evo ja sam jučer bila sama u dućanu (7 mj po op.), i sve sam obavila sama. jest da mi je trebala vječnost da stvar po stvar ispraznim u bunker ali jesam.
na trbuhu spavanje ne bi preporučila. bok i leđa. i ja se noću saplićem o jastuke, ali šta ćemo. tako je kako je.
ja sam počela sjediti nakon mjesec od op.
auto sam počela voziti puno kasnije, tamo negdje 4 mjeseca od op. nema potrebe za naporom, ako nije nužno.
sex.. to sam pitala u bolnici.
može i odmah, ali samo bočno.
ostalo može, ali neko vrijeme nema kama-sutre hahaha. znači polako i oprezno.
ne vidim zašto ne lagano leđno plivanje
uglavnom meni je to isto bilo koma, ja milijardu pitanja, a ono - nemaš koga ni pitati, a kada uspiješ pitati, svako priča drugačije.
slušaj svoje tijelo, ono ti je najbolji sugovornik.
i polako. (to mi je nova mantra
)