Autor Tema: Kada u toplice nakon operacije  (Posjeta: 50719 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ddario

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 205
    • Profil
Odg: Kada u toplice nakon operacije
« Odgovori #36 : Svibanj 15, 2012, 21:46:24 poslijepodne »
Ja sam nakon prve operacije otišao u OFMIR Bizovac nakon 2 tjedna,i to je bila velika greška.Vježbe su rejake za operirane ljude,za one koji još imaju dosta do operacije je OK,ali sve ostalo ne.Tada sam otišao nakon 6 mjeseci u Daruvar na 3 tjedna,i opet loše,vježbe u bazenu preslabe,a u dvorani prejake,makar kada osjetiš da boli,prestaneš sa vježbama.Nakon lanjske operacija priraslica nisam išao u Bizovac,dogovorno sa mojim neurom,nego vježbao kod kuće,išao 2 puta po 2 tjedna u dom zdravlja na struje i ostalo,i nakon 6 mjeseci otišao,pomeni najbolje toplice,u Lipik.Vježbe u dvorani totalno primjerene operiranim ljudima,elektrostimulacija mjehura dala odlične rezultate,DDS,TENS i galvanizacija na vrhuncu,i uz nadoplatu od 25 kn na tjedan dobiješ privatnu dvokrevetnu sobu gdje je u kupatilu u kadi,nevjerovatno,termalna voda.Sada opet imam priraslice,ali neću na operaciju,nego opet u Lipik.Bio sam u Bizovcu u 3. mjesecu 2 tjedna,ali nema pomaka.Moja preporuka je definitivno Lipik,je malo dosadno,ali tko se želi liječiti,negleda na zabavu.
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

malena

  • Newbie
  • *
  • Postova: 19
    • Profil
Odg: Kada u toplice nakon operacije
« Odgovori #37 : Srpanj 05, 2012, 18:39:18 poslijepodne »
ja sam operisala kičmu u avgustu prošle godine. Nisam tada  mogla ići u banju jer sam se morala vratiti na posao(dvadeseti dan nakon operacije kičme sam bila na poslu...užas!!!). Sada imam godišnji deset dana i idem u Olovo u banju za koju sam čula da je jako dobra. Kažu da je preporučljivo ići u banju min. petnaest dana, a ja imam samo deset godišnjeg.I ja sam nedavno uradila po drugi put kontrolni magnet, i dalje mi je vidljivo ožiljno tkivo na područijuL5-S1 i mnogobrojne priraslice. Sada me te priraslice brinu.
A Mislim i ja da nije preporučljivi baš odmah onako vruč poslije operacije trčati u banju. Nekako mi logičnije zvući pričekati dva, tri mjeseca, malo se oporaviti pa onda

ddario

  • Forumas
  • ***
  • Postova: 205
    • Profil
Odg: Kada u toplice nakon operacije
« Odgovori #38 : Srpanj 07, 2012, 11:33:02 prijepodne »
Upravo tako,i moj neuro kaže da mu se dosta pacijenata vraća sa bolovima nakon toplica,tako da smo dogovorno to riješili.Inače,kako to da se tako brzo vraćaš na posao,šta uopće radiš?Kod nas u HR se oporavlja nekoliko mjeseci od op. kralježnice,jer svaka operacija kralježnice je teška.Barem u državnim bolnicama.Za Olovne toplice nisam čuo,ja sam iz Slavonije,odem u Lipik i Bizovac,i pomogne mrvicu,ali samo voda.Struje i ostala sra.. samo zakamufliraju,to imam i u svojem gradu.
interlaminectomija L4,L5 i L5,S1 23.8.2010.,reoperacija L4,L5 15.3.2011.

Kraljeznica.com forum

Odg: Kada u toplice nakon operacije
« Odgovori #38 : Srpanj 07, 2012, 11:33:02 prijepodne »

 

Nagradne igre                   Shoppingiranje.com