Ladyanita,
Ovo s dijetom je kompleksna tema i ima 1000 raznih dijeta, no promjena prehrambenih navika je ključ rješenja.
Ja sam prije 10 god. bio na UN dijeti, te sam uspio skinuti oko 20kg. No nakon što sam se vratio na stare prehrambene navike dobio sam natrag 13kg. Neki moji kolege koji su bili na njoj su nakon dijete dobili i više nego što su ranije imali. Skužio sam da sam od te dijete dobio neku alergiju i dan danas imam nekih problema sa kožom na licu.
Nakon toga sam probao više jesti povrća, manje količinski, manje šećera, npr. čaj pijem bez zrna šećera, to je ispočetka bilo odurno, no nakon nekog vremena sam se naviknuo, tako sam uspio skinuti oko 5kg i to sad održavam, imam oko 104kg. Nakon što ću oporaviti leđa, planiram pojačati fizičku aktivnost i spustit težinu na dvoznamenkastu brojku.
Sin mi je isto imao viška kila, no on je totalno promijenio prehrambene navike, količinu hrane koju pojede je smanjio na pola, kad može ide u teretanu, pije proteinske napitke, smršavio je 25Kg i izgradio je leđa u trokut. Za mene je sada malo premršav, a za njega smo svi mi ostali predebeli

Teško je biti na nekoj dijeti dok te bole leđa i noga te piješ tablete. Obroke bi trebalo podijeliti na više manjih, uz njih piti vode da se želudac ispuni i da se mozgu pošalju signali da je pun i da više ne treba jesti. Smanjiti kruh i ostale ugljikohidrate, kolače i čokolade, više bijelog mesa. Uglavnom odluka o mršavljenju se treba postaviti u glavi, definirati neki cilj i krenuti prema njemu.
Foruma o dijetama ima dosta pa treba malo pogledati što je sada aktualno.
Sretno!