Ja sam postao malo neaktivan jer sam se preselio u drugi stan. Zdravi, bez vlage, mačak se snašao i ne traži puno van, jedino su mi se golubovi nakotili. U blizini sam bazena u Utrinama koji je super tako da je sreća velika što se toga tiče, a za vježbe sam si sredio kućnu teretanu. No, bolovi ujutro su katastrofa. Jutros u 7.50 sam plakao kao ljuta godina, popio najvišu dozu lijekova, 2 sata je trebalo da djeluju. Napisao sam dr. opće prakse da molim da mi doda nekakav otrov za jutro jer mislim da je to mlaka vodica što pijem. Preko dana je OK, ali cijelo jutro mi prođe do podneva da se jeda krećem. Sad ću maznuti još jedan Zaldiar i idem vježbati. U stanu je toplo tako da nisam imao još i napadaj tremora, ali takvi bolovi su svako jutro. Došlo mi je da se hitim s 5. kata; to je jedini nedostatak stana. Bilo je kao i neki dan, ponavljanje: "Bože pomozi, majko moja." Katastrofa je ta kičma i užas.
Drž' se ti LadyAnita! Što se tiče fizikalne terapije, meni je puno pomogla i pomaže za vrat i torakalnu kralježnicu, ali ovo što se tiče lumbalnog dijela je jad i bijeda. Da ja sam nisam vježbao i plivao ne bi se ništa dogodilo sa lumbalnim mišićima ni s vanjske strane, a što se unutarnje tiče tamo je nastala atrofija, neurokirurg reče da su vježbe pogrešne, sve mi ih izbaci (jer su i bolne) i kaže da fizijatar mora propisati ježbe disanja. Uzalud to što su mene ove naučile jako važno da dižem ruke gore i dole sa svim ostalim starcima, kada mi je muskulatura kao muffin sa tekućom čokoladom u sredini. Izvana uj, iznutra fuj. Haha! Kičma mi može ići kam god ju je volja.
No, sad kad su se bolovi sa 9 i plakanja smanjili na 2 i ja sam za "idemo dalje", ali mislim da nam je fizikalna svima koma. Prvo nas uče generičke vježbe i na kraju više naučimo sami i na netu, a drugo HZZO je smanjio normativ sa 15 min onih drugih terapija na 10 min. Zato ja imam doma TENS, ali mi ponekad on skuri kožu... Magnet bi trebao nabaviti, ali to je skupo ko' vrag.