Autor Tema: Oporavak nakon operacije  (Posjeta: 158551 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Henrik VIII

• Hero Member
Odg: Oporavak nakon operacije
« Odgovori #216 : Ožujka 21, 2016, 21:45:28 poslijepodne »
Hajde, držim palčeve za ESI, da si odmah javila ishod. I nemoj misliti da će biti  :'( :'( :'( nego  :) :) :) i bit će OK!
To s autom je koma; ući još nekak, ali izaći, katastrofalis. Dva, tri pokušaja pa nekak. Onda stepenice idu gore, a ne baš dolje, i blaaaa..a.a.a.a.a.a. Užasno.
Ali dobro, mislim da ćemo na kraju svi ozdraviti i osjećati se blaženo! :)
St. post spondylodilesis, Th10-Th11-Th12-L1-L2-L3-L4, 27.03.2019.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Radiculopathia C6C7 bill, C8Th1 dec, L3L4 i L5S1 bill
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #217 : Ožujka 22, 2016, 08:28:16 prijepodne »
Update! Jutros sam se probudio sa znatno manjim bolovima u nogama, nakon što sam cijelu doć nosio steznik!  :) :) :) Neuro kaže da je to samo mali dio od onoga kako će dobro biti nakon operacije.
St. post vertebrosynthesis transpedicularis Th11-Th12-L1-L2 sec Expidium, Stabilization (10.5.2016.)
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

Da, uznapredovala osteoporoza, osteohondroza, blaga protruzija diska u L3/L4 i suženje prostora u oba kuka sa početnom sklerozom te Hashimotova bolest. Jupi! :)

ladyanita

• Hero Member
  • Žena si !!! Možeš sve....
« Odgovori #218 : Ožujka 29, 2016, 15:10:42 poslijepodne »
Evo me od nefrologa,bubrezi rade ok....ali treba smanjiti tablete jer to su sve nuspojave. Malo sam s doktoricom počaskala i veli da je blokada već trebala pomoći. Nek idem natrag neuru ili nek zatražim drugo mišljenje.Jer tablete toliko piti nije rješenje i da će svi organi nastradati.

Na fizikalnim nisam mogla ni jednu vježbu potrbuške napraviti,a da me ne kljuca po kralježnici. Tablete sam naravno morala popiti jer ja bol ne mogu podnašati,pogotovo kad nisam doma.
« Zadnja izmjena: Ožujka 29, 2016, 19:39:40 poslijepodne ladyanita »
9.7.2015.Interlaminectomia L5S1
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Gonartroza/artroza koljena
Lumboischialgia
hiperlordoza,skolioza,početna osteohondroza ,početna artroza.
25.07.2016. Reinterlamionectomia L5S1
                       Adhesiolyisis radicis S1
14.11.2017. Ugradnja SCSa
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1
08.10.2021. Stabilizacija L5S1 rujan
09.2022.emobilizacija aneurizme ACI c6

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #219 : Ožujka 31, 2016, 18:25:10 poslijepodne »
Joj...nigdje nikog na forumu.....svi zdravi ili???

Mene tako sve boli i dajte neku ideju kaj da poduzmem!!!!!
Pisala sam mail neurokirurgu i ne odgovara još. Sve češće razmišljam da potražim neko drugo mišljenje. Ne znam kamo se uputiti. Prva opcija je dr.Saftić,ali tu su u pitanju novčići. Gdje da uzmem takvu svotu za operaciju?  Druga opcija je pregled na Rebru,ali kod kojeg bi neurokirurga mogla otići. Jedino sam čula za dr.Stančića.
Ako tko ima kakvih iskustva sa Rebrom,neka mi se javi.

Ja više ove bolove ne mogu podnašati. Još se uvijek nadam da ova ESI proradi,pa ujutro ne pijem odmah tablete nego kad počne boljeti. Ujutro sam ustala,skuhala kavu bez bolova. Sjela sam i nakon par minuta sam osjetila kako bol dolazi u oba dvije podkoljenice...baš sam osjetila i nakon 10min već je bila zahvačena cijela desna noga i lumbalni dio.Onda jednostavno moram popiti tablete,ležati oko 45 min da počnu djelovati i onda mogu na fizikalne. Sad se trenutno krećem kao stogodišnjakinja....moja baka ima 93 ona je ko raketa,a meni budu uskoro trebale štake.
Ljudi....helpppp....moram nešto poduzeti pod hitno  :'(
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

vrhhy

• Forumas
    • Email
« Odgovori #220 : Ožujka 31, 2016, 22:23:12 poslijepodne »
Nažalost nemam iskustva sa neurokirurzima na Rebru. Ja sam bio u Vinogradskoj kod dr. Škoro, no nisam operiran i ne znam koja su iskustva drugih. Tamo je dobar dr. Rotim, no on je šef odjela pa je vjerojatno teže doći do njega. U Dubravi sam dobio preporuku dr. Tomac i dr. Grahovac.
Ja se ujutro najedem pa odmah popijem tabletu, a drugu popodne ili navečer. Tako funkcioniram na poslu, a i doma za manje zahtjevne fizičke poslove. Nažalost ne mogu ti puno pomoći, niti sebi. Ja sam planirao isto na ESI, no sad kad vidim da tebi za sada baš ne pomaže, nisam više siguran.
Drži se, bude se našlo neko rješenje, a možda ti se javi RS sa kakvim savjetom.
« Zadnja izmjena: Ožujka 31, 2016, 22:32:59 poslijepodne vrhhy »
Lumboischialgia L4-L5 i. sin.
Extrusio disci L4-L5 I.sin

Interlaminectomija L4-L5 l.sin. et microdiscectomia f. 11/2016. u KBC Sestre Milosrdnice

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #221 : Travnja 01, 2016, 06:57:02 prijepodne »
Ljudi moji....ja budem na psihijatriji završila,ali za ozbiljno.
Neuro se javio i s obzirom na sve i pošto Esi nije smanjila bolove,on opet preporuča magnetsku jer  :'( :'(  OMG.....prije dva mjeseca sam ju napravila.Pitanje dal mi bude LOM uopće dala uputnicu,a sad primaju u Medikolu preko Hzzo-a.

Stvarno ludim....pa si mislim....možda bi što jasnije nova pokazala. :-\
A za Rebro sam pitala jer imam nekakvu vezu pa bi mogla tamo po drugo mišljenje i to moram do ponedjeljka odlučiti se.
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #222 : Travnja 01, 2016, 08:22:56 prijepodne »
LOM-ti mora dati uputnicu ako je neuro preporučio ponovno magnet.samo bi bilo dobro da to imaš napismeno.Vjerojatno hoče novi magnet da se vidi dali je živac još natečen i dali ima nekih novih zbivanja.Kad sam ja birala između Vinogradske i Rebra,na Rebro bih išla kod doktora Mrak,neznam mu ime al je imo dobru reputaciju,ipak sam otišla u Vinogradsku i nisam požalila.,stvarno su super jedina im je mana uhvatit operatera na kontroli,ja sam bila na 2 poslije operacije i na ni jednoj ga nisam vidjela,A drugom doktoru nisam govorila za bolove jer me nije on operiro i nezna kak to izgleda iznutra.Tako mi je žao radi te blokade,jer sam i ja htijela iči na to.jer se bolovi ne smiruju.isto čekam MR.nez.više koji savjet dati kad nisam ni ja pametna :'(
St.post  fract vertebrae L4 aa XI
St post interlaminectomiam L5-S1 dex.
St.post reinterlaminectomia,adhaesiones L5-S1
st.post ESI 2X, et EPIDUROLIZA.
st.post RF (radiofrekventna denervacija od L2/L3-L5/S1-obostrano)
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1
Spondiloartroza,spondiloza....
Sy,c,cc Radiculopathija C8-Th1
st.post spondylodesisLl5-S1 cum PLIF

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #223 : Travnja 01, 2016, 09:15:39 prijepodne »
Evo već sam sve rješila. Dobila uputnicu i načelnik opčine zvao u Medikol i sad samo moram čekati prvi slobodni termin i nazvat će me za MR. Opet moram tak,ali drugi izbor nemam.
Mislim da se dr.Mrak još kao vodi u Vž bolnici. Njega je moj neuro zamjenio u Varaždinu,tak da mi nije baš pametno. Jer tu je bio neki rat,jer se dr.Mrak nije htio vratiti u Varaždin. Muslim da Goran Mrak  :-*
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #224 : Travnja 01, 2016, 10:30:34 prijepodne »
Joj, koje komplikacije!  >:( Ne znam da li je MR indicirana nakon ESI radi praćenja, ali toliko odgađanje je stvarno za poludjeti. Ja imam na izbor tablete koje hoću, sad i protiv depresije jer sam u komi, samo ih ne podižem jer nikako da dobijem pare koje sam zaradio - jer knjigovodstvima se ne radi, tako da mogu doma čkomiti i čekati.
Drugo mišljenje nije loša ideja, samo se i za to mora čekati. Ne znam kakvi su odnosi na liječničkim relacijama, ali u pravilu kada su si zavidni i kada se mrze, onda to najviše platimo mi pacijenti jer preko nas se lome njihova natezanja.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #225 : Travnja 01, 2016, 11:15:49 prijepodne »
Pa neuro zna da sam bila na ESI. Već su iz Medikola zvali,ali se mama javila jer sam bila na fizikalnim. Zapisala je termin 3.6. u 16:00,ali moram u pon.kao u 15:00 donijeti uputnicu.
Nešto mi tu ne štima,ne znam kaj budu s uputnicom.
Ne znam,ali predugo mi je dva mj.za čekati s ovim bolovima.
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #226 : Travnja 01, 2016, 12:20:30 poslijepodne »
Joj užas,Kad bi bar bilo novaca za MR,i onda privatno kod dr.Saftiča na pregled.zneči nekih 2 500kn.To bi bila najbrža i možda najbezbolnija opcija  :-\ Ja da imam para napravila bi tako 100%.???
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #227 : Travnja 01, 2016, 17:46:06 poslijepodne »
Joj Ljiljana točno bi ja tako,ali ću sad prvo pričekati ponedjeljak da vidim zašto ja moram nositi uputnicu za MR točno u 15:00h. Onda ako mi termin ostane za 3.6. onda je plačam jer poludim do lipnja i cijeli organizam mi se bude raspao od droge...kak Henrik kaže. Zatim čim prije do neura.
E...a dalje nemam pojma :-\

Da sam samo prošle godine prije operacije znala toliko o toj kralježnici i o mogućim problemima poslje operacije i naravno toliko toga o dr.Saftiću.....sve bi bilo drukčije. Bila bi sigurno digla kredit i dala se njemu u ruke,a sad se bojim i ići pored bankomata (da i mene ne povuće unutra).
A onda se opet sjetim cimerice iz bolničke sobe koja je odlično i 4 mj.nakon operacije je išla na posao,a isti doktor nas operirao.
Znaći....mislim i sigurna sam da nije doktor kriv nego oćito ja.
Jer ima još jedna prijateljica koja je isto dobro,ali hoda kod svih mogućih doktora,jer samo razvlači čim dulje bolovanje.

Ali....svejedno bi išla doktoru Saftiću jer se  fakat ove naše operacije ne mogu mjeriti sa njegovim radom.....i mogao bi se natrag pridružiti na forum  :-*

Ali ja svejedno još uvijek vjerujem svom dr.Kčiri....mada će me i on i moja LOM poslati u rodno mjesto s obzirom koliko ih maltretiram. 8)
« Zadnja izmjena: Travnja 01, 2016, 17:55:01 poslijepodne ladyanita »
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #228 : Travnja 01, 2016, 20:10:03 poslijepodne »
To mi se čini kao dobar plan,Netreba se vračat u prošlost,šta je tu je,i dobro je da vijeruješ svom operateru dokle god ne odustane od tebe,i sama kažeš da ima dosta ljudi koje je operiro pa su super,konkretno u mom slućaju kad sam ja operirana operirano je još četvoro ljudi i svi su ok svi se vratili na posao od 4-6 mjeseci.ja se ne ravnam sa njima jer mi to nije prva op.a i svaki čovjek je drugačiji.oporavak može trajat i do godinu dana.To sam baš tu na forumu našla,kao dođe dan i sve se prelomi probudiš se bez bolova.jedva čekam taj dan ;D
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #229 : Travnja 02, 2016, 07:42:23 prijepodne »
Ljiljana draga....ne da sam se probudila bez bolova,nego sam se probudila sa užasnim odvratnim bolovima. Čekam da počnu djelovati proklete tablete,a u međuvremenu sam nogu namazala sa Vražjom kandžom i dobro se isplakala...da li bude tome ikad kraj  :'( :'( sad me još od plača i glava rastura.

Ja više to ne mogu opisati riječima,već idem sama sebi na živce,a jadni moji ukućani...više me ni nitko ništa ne pita jer vide....jedino mama stalno govori  daj odi legni i namaži se kremom. I ta njezina krema me izluđuje...misli da ako njoj pomogne da će i meni.
Ja se izvinjavam ako već i Vama idem malo na živce,ali jedino tu mogu o tome pisati...
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ljiljana252

• Sr. Member
    • Email
« Odgovori #230 : Travnja 02, 2016, 08:17:14 prijepodne »
Naravno da nam neideš na živce,samo ti piši.Zato je i forum tu :-\.Nekuže zdravi ljudi te bolove, voljela bi da nam mogu nekako pomoči,osim toga tvoje iskustvo če pomoči drugima na neki način kad dođu na forum,zato samo piši da nam ne prolupaš :D,probaj hladit živac,meni nekad upali ( boca sa hladnom vodom ili smrznuto povrče umotano u ručnik)
« Zadnja izmjena: Travnja 02, 2016, 08:20:20 prijepodne ljiljana25 »
Failed back surgery
Radiculopathija L4L5S1

Henrik VIII

• Hero Member
« Odgovori #231 : Travnja 02, 2016, 09:33:56 prijepodne »
Nije forum za viceve, nego da se "dosađujemo" međusobno užasima koje moramo trpiti. Zdravi ljudi to uopće ne kuže i misle da pomaže svakakva metoda, da smo lijeni i da se razvlačimo jer smo željni pažnje - u takvim situacijama šaljem ljude ravno u "rodno mjesto". ;) Ja sam jučer počeo piti antidepresive jer sam u koma stanju psihički, i iako piše da to ne djeluje odmah, možda samo zbog 20% od placebo efekta, malo je ipak utjecalo pa sam uspio čak i vježbati i jutros se probuditi da nešto odradim i zaradim pare.

Ladyanita, nisi sama "kriva". Kod bolesti nema krivnje, izbaci si to iz glave jer će ti biti samo još lošije. Neki ljudi imaju manje problema sa kralježnicom i nemaju drugih dodatnih poremećaja pa im oporavak ide lakše. Ja isto ne znam što očekivati od operacije i oporavka kad mi nije samo jedna stvar zaje... nego ih ima više, plus još degenerativna bolest. Bit ću sretan ako ostanem živ, hodajući i sa smanjenim bolovima. Netko tko ima samo jednu ekstruziju L5/S1 i to riješi za 5 dana i za 2 mj. je OK taj je sretan jer je imao samo s time problem. Ali kad imaš višestruke probleme onda je sve teže.
Scoliosis THL
Hemangioma Th8
Sy CC et CB
Sy thoracale
Sy LS chr

i još nešto?

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #232 : Travnja 02, 2016, 10:08:20 prijepodne »
Baš sam počela padati u depresiju,pišem to jer sam se prije 4 godine liječila od depresije. Jučer i danas sam koma.Moram naći neki način da mi se ne ponovi ponovno. Znam da je sve u glavi,ali nekad se ne možeš oduprijeti tome.

Malo prije mi je mlađa kćer otišla na pjevački zbor i na odlasku vikne "Baka....ja idem!" Ja sam bila u kupaonici i mislim si eto koliko me ta bolest kao udaljila od nje i da se desetogodišnje dijete mora oslanjati na baku,a mama je u kući. Evo....sad mi opet idu suze...već drugi put danas. Tako je i počela moja depresivna epizoda...sa prokletim suzama,za svaku sitnicu  :P :'(
I to povlačenje u samoću,da sam u miru i tišini. Sad sam u dj.sobi jer tu trenutno nema nikog....jojjj da je barem sunce
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1

ladyanita

• Hero Member
« Odgovori #233 : Travnja 04, 2016, 10:07:28 prijepodne »
Znači da ste svi dobro pošto ne pišete ništa. Ja s bolovima po starom jedino sam depresiju otjerala...sunce me spašava ::)
                 Microdiscectomia
Extrusio disc i.v. L5S1
Radikulopatija L5S1
Lumbago s išijasom
Lumboischialgia
                       Adhesiolyisis radicis S1
rujan 2021. Izvađen SCS
29.09. 2021.ALIF L5S1