Druge teme povezane s kralježnicom > Oporavak nakon operacije

Povratak na posao nakon operacije lumbalnog dijela kralježnice

(1/12) > >>

lacroma:
Kao što se vidi iz naslova, zanima me sve o povratku na posao (moj je u dobrom dijelu sjedeći, ali sva su iskustva dobro došla).

Nisam nikako bila na bolovanju jer sam na porodiljnom (na što li ga potroših >:().
Zanima me koliko dugo ste vi bli na bolovanju i što je bio znak za prekid, tj. povratak na posao.

Jeste li na poslu odmah mogli raditi skoncentrirano i punom parom?

Kad ste počeli podizati teret mase veće od 1 kg?

Jeste li se ubrzo vraćali na bolovanje? Tko vam ga je propisao (fizijatar, neurokirurg, obiteljski liječnik)?

Ukoliko vam neurokirurg nije preporučio toplice, je li vam ih netko naknadno propisao? Ovo baš nema veze s povratkom na posao, ali da ne otvaram novu temu.davor:
Dakle,

Moj slučaj:

Operiran 22.01., a 1.03. sam se vratio na sjedeći posao, 2 mjeseca poslije toga sam ograo nogomet, nisam išao u toplice, samo se priodržavao uputa svog operatera.

Preporučam ti da se uvijek pridržavaš uputa operatera jer on najbolje zna kak ti kralježnica izgleda.

Meni da je netko treći preporučio toplice glatko bi ga odbio. A i dosta smo ovdje diskutirali o kvaliteti fizijatrijske usluge u HR. Pročešljaj forum.

pantaghana:
To sve ovisi od slucaja do slucaja. Ja sam bila 6 mjeseci na bolovanju, operirana sam klasicno. Imala sam dosta dugo nakon operacije jake bolove, pa cak i kad sam se vratila na posao. Prvih tjedana je bilo jako tesko izdrzati 8 sati sjedenja. Isla sam na bazen svako jutro prije posla. I tek nakon nekih godinu ipo dana mi se stanje normaliziralo. Ali uz svakodnevno vjezbanje, razne tretmane i sl.
A bolovanje mi je prvo pisao moj operater, a onda fizijatar.

Tako da, to jednostavno moras sama procijeniti kada si spremna za posao...posto je svatko slucaj za sebe.

glagen:
Ja sam se na posao vratila nakon 4 mjeseca. Kirurg je to odobrio, a toplički fizijatar rekao da bi bilo dobro da ostanem još barem 2 mjeseca. Kako sam se ja osjećala dobro, odlučila sam da nema smisla odugovlačiti i vratila sam se. Nikakve posebne tegobe nisam imala zbog povratka i dugotrajnog sjedenja.

lacroma:
@Davore, prilično sam pročešljala forum (a i u stvarnom životu sam razgovarala s velikim brojem operiranih u različitim bolnicama) i moj je dojam da ti pripadaš rijetkoj skupini onih koji su se brzo vratili u normalu. Situacije kakva je bila u Pantagane mi se čine češće.
 A za stanje u fizijatriji mogu samo suzu pustiti (pogotovo u rubnim dijelovima države).


Ovih dana idem u operatera na kontrolu pa ćemo vidjeti...porodiljni mi istječe točno četiri mjeseca nakon operacije, a meni se ne čini da ću tad biti spremna za sjedenje. Ne želim žuriti jer s malom djecom ni najzdraviji nemaju vremena nizašto, a kamoli za vježbanje i ostalo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju