Problemi s kralježnicom: Postavite pitanje, a ako niste sigurni gdje napisite poruku pod "Ostalo" > Ostali probemi s kraljeznicom i bolovi ciji uzrok ne znate

Čudan MR nalaz

<< < (3/3)

Henrik VIII:
Hvala! Jel imaš možda link na neki website da se informiram više? I mislio sam da će slijedeće ulaganje biti u neke drugačije vježbe, jer sam uspio otkriti uzrok tremora. Naime, lumbalni mišić sa lijeve strane je ojačao i pod pritiskom je dodatnim zato što ga nabija iskrivljena kralježnica, pa onda kad ja još krenem s vježbama onda mu popusti snaga i sve se počne tresti. Isto je očito i sa nogama, jer u bazenu nema tremora. Prema tome, ne namjeravam više plaćati nikome nikakve pretrage, nego ojačati te mišiće što je više moguće. Meni je sada sasvim OK uslijed liječenja boli tramalom; ima produljeni učinak i polako se otpušta pa ne drogira jako, osim prvih pol sata nakon uzimanja, a uz to još moram dodati 2-3 Brufena 600 tijekom dana. No, konačno se osjećam kao da imam zaista 33 godine. Danas sam odradio i fizikalnu i vježbe i kućanske poslove - ovo zadnje nisam radio barem 5 godina. Haha!

debelman:
henrik drago mi je da si donekle rijesija tremor. Ja imam lagano podrhtavanja kvadricepsa kad idem u cucanj. Kakvo je tvoj tremor bio?

ljiljana252:
DNS (dynamic neuromuscular stabilization – dinamička neuromuskularna stabilizacija) – DNS metoda zasniva se na neurofiziološkom razvoju djeteta tijekom prve, kritične godine života, jer se u tom razdoblju uspostavlja kontrola motoričkih funkcija. Praška škola naglašava neurorazvojne aspekte motorne kontrole s namjerom da pomogne i restituira disfunkciju lokomotornog sustava i pridružene sindrome. Živčani sustav uspostavlja programe koji kontroliraju čovjekovo kretanje – ono je ugroženo lošim držanjem i lošim životnim navikama.ima još dosta toga na internetu.pa možeš malo surfati i vidjeti dali je to za tebe ok.poz.

Henrik VIII:
@ljiljana25 - hvala na odgooru u vezi DNS, proučit ću na internetu.

@debelman - meni je tremor bio u rukama i nogama. Sada su ruke OK, čak djelomično i noge. Npr. mogu zavezati žnirance da se ne počne tresti noga, ali kod izvođenja vježbi sa pritiskom na lumbalni mišić nastaje mi tremor u cijelom gornjem dijelu tijela i nogama. Zato sam prestao raditi vježbe koje izazivaju tremor, a pojačao plivanje na 1,5 h dnevno i sad to funkcionira. Naravno, bez Tramala bi bilo neizdrživo što se tiče boli. Od ostalih neuroloških simptoma imam trnjenje dijelova leđa, ali isto samo kod nekih pokreta. Generalno mi je bolje, ali ako ne vježbam par dana ili radim puno (sjedeći poslovi pred kompom) ili ako radim dosta kućanskih poslova (tek odnedavno mi čak i to uspijeva), onda mi se pogorša. No, najbolje je što se uspijevam sve lakše ujutro ustati iz kreveta.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju